Reklama

Reklama

Zločiny Velké Prahy

(seriál)
Česko, 2021, 11 h 3 min (Minutáž: 63–69 min)

Režie:

Jaroslav Brabec

Kamera:

Pavel Berkovič

Hudba:

Jan Ponocný

Hrají:

Jaroslav Plesl, Jiří Langmajer, Denis Šafařík, Lenka Vlasáková, Sabina Rojková, Darija Pavlovičová, Lucie Žáčková, Miroslav Táborský, Jiří Bartoška (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dne 1. ledna 1922 došlo ke sloučení centrální Prahy s třiceti osmi městy a obcemi, které ji obklopovaly. Vznikla tak Velká Praha a pražská státní policie začala pracovat tam, kde dosud působilo jen četnictvo. Byl to prostor méně bohatý a vznešený, ale o to pestřejší a živější. Velká Praha byla tvořena nejen klasickou městskou zástavbou, ale i vesnicemi, lesy, zemědělskými statky, továrnami, bohatými vilami i chudinskými slumy. Hlavní postavou je inspektor Budík, muž velmi lidský, zmítaný nectnostmi i slabostmi, nicméně také mimořádně bystrý, všímavý a především schopný velké psychologické exhibice, kterou se vyznačují slavní detektivové. Zmítá se ale územím Velké Prahy - ani městem, ani venkovem - odsunutý z centra města bank, restaurací, divadel, která tak miluje. Stále elegantní se brodí v blátě a hnoji předměstí a soustřeďuje svůj mozek na nečekané zkratky a obraty. (Česká televize)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

A ještě dodám, že je tu odporné politikaření na téma zlí češi a chudáčci fašouni. Krom toho v pedofilním díle se hnusně bezohledným pedofilním stylem zachází s dospívajícím chlapcem, který hraje oběť.  To co si ve velmi nepříjemných polohách a situacích musel při několikerém opakování scén vytrpět před davem čumilů ze štábu asi nikoho nezajímá!  Točila by takto takové scény a několikrát před davem čumilů 14ti letá dívka?  To by byl řev o úchylácích že? Ale jak jde o chlapce tak se může jakkoli zneužívat bez nejmenšího ohledu ! V této úchylné homopedofilní společnosti jak ukazuje celá řada homopedofilních filmů jsou chlapci spotřebním zbožím, které nemá nejmenší právo na intimitu, důstojnost a respekt!

 (hodnocení, recenze)

Jak už tu bylo zmíněno v porovnání s Četnickými  Humoreskami nebo Četníky z Luhačovic případně i staršími seriály  z počátků kriminalistiky (Dějina kriminalistiky atd) tak je toto břečka rozteklého sádla, které dělá jen mastné fleky, ale užitek ani požitek z ní není žádný.

martincba

martincba (hodnocení, recenze)

Čo mi vadí: meno Budík :D a príliš veľa kecov o politike. Chcelo by to posilniť skôr kriminálnu stránku v scenári. Hudba sa mi tiež nepáči a rovnako ako seriál samotný človek nevie vydedukovať či to má byť komédia, čisté krimi, politický thriller, alebo čo vlastne. Chýba tomu smerovanie.

Uživatel martincba smazal svůj příspěvek.

martincba

martincba (hodnocení, recenze)

Keď si tento seriál a četníkov z Luhačovic porovnám s Humoreskami tak je to ako čierna a biela, ale podľa toho v čom. Nové seriály sú vizuálne krásne a moderne natočené, ale neviem čím to je ale tá filmovosť tomu uberá na atmosfére. Z Humoresiek najmä z najlepšej prvej séria šla taká ľudskosť a súhra hercov. Toto je také: klapka, kamera, zahráme a točíme ďalšiu scénu. Režisér ako bol Moskalyk nesmierne chýbajú.

na příspěvěk reagoval callix

callix

callix (hodnocení, recenze)

Hned co první, co mě trklo do očí, byla ta moderní světla :(

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Krskajebuh

Tak je to samozřejmě věc názoru, ale tohle má dle mého lepší výpravu než Četnické humoresky, který jsou sice divácky oblíbený, ale příběhově dost povrchní.

Krskajebuh

Krskajebuh (hodnocení, recenze)

A.MacGyver

Jo jo, taky se mi nelíbí reálie jakoby z první republiky. Když koukám na Vacátka, Korejse či Arazima , mám pocit, že jsem v té době. Tohle je bohužel telenovela :/

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Koukám, že jste si seriál všichni ohromně oblíbili. Není až tak špatný, ale opravdu jen tak na 3 hvězdy. Řekla bych neurazí, nenadchne. Nejlepší byl 9. díl. Na poslední teprve čekáme.

A.MacGyver

A.MacGyver (hodnocení, recenze)

Já mu dával stále šanci, ale dnes jsem viděl sedmý díl a vážně poslední! Je to bez nějaké originality, bez napětí, okolí je těžko uvěřitelné (takto barevná a čistá První republika vážně nebyla!). Můžeme už jen vzpomínat na Četnické humoresky, kde jsme se báli o své hrdiny a na statku místo anglického trávníku byl hnuj a bahno. Dávám dvě hvězdičky jen z důvodu snahy a seriál z mé oblíbené doby.

na příspěvěk reagoval Krskajebuh

Uživatel charles3 smazal svůj příspěvek.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Usmolena trapná slátanina, nesahajíci Humoreskam, natož Hříšným lidem, ani po kotníky. Plesl v Autobazaru Monte Carlo super, role tady mu absolutně nesedí.

Grundlik

Grundlik (hodnocení, recenze)

U mě teda zklamání. Ač tam bylo pořád něco..bylo to tak nějak prázdné, obrazem snad ne, ale duchem :( Ve srovnání s Hříšnými lidmi města pražského - ti mají stopáž 40-50min a těžko tam najdete zbytečný obraz či dialog. V každém dílu je kus hudební či obrazové vaty a ta vata říká nic a všechno... úžasně dokresluje příběh.

U Zločinů jsem nevěděla jestli to je komedie, nějaká parodie, nebo to fakt myslí vážně. Z mého pohledu se tvůrci měli vykašlat na rodinné příslušníky.. pokud se chtějí věnovat kriminálním případům, tak to jsou zbytečnosti. U Hříšníků to fungovalo naprosto skvěle.. no co o nich víme? Vacátko se snad jednou zmínil o ženě, Mrázek byl starý mládenec, Brůžek... to snad ani netuším... a jen jednou proběhla malá sonda do života Boušeho, a to jen proto, aby u jeho syna byly nalezeny Stopy karibů :D a to všechno zapadalo do daného případu. U Zločinů mi chyběla věcnost a vytáhnutí jen toho opravdu důležitého pro kriminální případ. A to co předvedl Bartoška.... :( :( Takhle se choval policejní prezident?

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

ForGump

ForGump (hodnocení, recenze)

Aktuální info, hovoří o 31. lednu, tudíž to vypadá na nedělní večery.

na příspěvěk reagoval callix

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

mar48

mar48 (hodnocení, recenze)

Četl jsem, že by to mělo být v televizi někdy na začátku roku 2021. 

na příspěvěk reagoval callix

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

callix

Martina Babišová (žádné příbuzenstvo) říkala ve Všechnopárty, že by to mělo běžet na podzim. Ale ona tam zřejmě hraje jen malou roli, takže asi nebude mít nejčerstvější informace.

na příspěvěk reagoval callix

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

Uživatel lacertacz smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Reklama

Reklama