Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Město na severu Čech. Inženýr Petr Svoboda (J. Mádl) tu pracuje na stavebním odboru radnice. Jeho práce ho však příliš neuspokojuje. Pomalu začíná cítit její limity, především ve chvíli, kdy zjišťuje, že jeho rozhodnutí vlastně nic neznamenají. Kdo má moc, má i pravdu, i když zákon říká něco jiného… Jednoho dne Petr náhodou nalezne zavražděnou dívku, ležící u garáží poblíž jeho domu. Policie případ vyšetřuje a Petra to velmi zajímá, dokonce natolik, že jeho přítel z gymnázia, dnes policista Brázdil (Š. Benoni), mu navrhne, aby se také dal k policii. Proč ne? Má přece vysokou školu, stačí, když si udělá kurz a může být policejním důstojníkem. Petra ta myšlenka láká, takhle změnit svůj život, dělat něco, čemu může sám věřit. Rozhoduje se a skutečně absolvuje policejní kurz. Do svého města se vrací jako policejní důstojník. Vrací se i k případu zavražděné dívky, který jeho samého vlastně přivedl k policii a na který od té doby nedokázal přestat myslet… (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem se netěšila od okamžiku, kdy jsem zjistila, že hlavní roli vyšetřovatele hraje Jirka Mádl. Stojí prostě na špatné straně kamery. Typově naprosto neodpovídá takovéto roli, pokud ji mají diváci brát vážně. Víc mu to sekne v televizní reklamě na brambory. Podívala jsem se na první dva díly a tím jsem skončila. Škoda času, nezaujalo mne to. ()

Aniki

všechny recenze uživatele

No, tak platové podmínky u policie jsou podle tohoto dílka tak dobré, že ingineer ihned po absolvování kursu radostne pojme hypotéku na domek a začne mu, coby panu štístkovi, štědré finanční období. Kdo je blíže s prací u "firmy" seznámen, ví, že se jedná o povolání z přesvědčení, nikoliv o povolání placené (ve skutečnosti to musel být pořádný sešup v platu, oproti jeho dřívější práci stavebního inženýra). Práce mu začala defacto snově, ihned na odboru služby kriminální policie a vyšetřování a to bez předchozí praxe na kterémkoliv obvodním oddělení...bravo!!! No nic. Snad se příští díly už obejdou bez blamáže a budou v té záplavě krimi sraček alespoň originální. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jirka Mádl mohl klidně být kriminalista a seznámit se s právníkem jinak. Ale už mu narostly vousy a celkem mu i policistu věřím. Poměry v týmu budou asi zajímavé, nejen na severu. Rekonstrukce zločinu byla mrazivá, jinak ale chybělo napětí. Ani emoce herci příliš neukazují, připadají mi poněkud pasivní. Zatím mě ale seriál zaujal a bavil, tak uvidíme... ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

Příběh o zaměstnanci stavebního odboru, který se jednoho dne rozhodne nastoupit práci u policie, protože po 10 letech dostane rentu, během půl roku absolvuje rychlokurz, ve kterém je jedním z nejslabších, následně ihned nastoupí na elitní kriminálku, první den si začne tykat se šéfem a dostane na práci skenování spisů, to ho však neodradí, aby se věnoval starému případu zavražděné dívky před jeho domem, se kterým půl roku nikdo nehne a on jej vyřeší během pár dnů… Nezní to trochu nevěrohodně? Navíc se zde vlastně ani nevyšetřovalo a vše se rozlousklo při jedné domovní prohlídce, kdy jim vrah naservíroval důkazy jako na zlatém podnosu. Když už musel být začátek takovýto, mohl být alespoň ten Svoboda třeba právník a nikoli inženýr, mohl v tom policejním kurzu vynikat jako jeden z nejlepších a všemu by se věřilo tak nějak více. To že si koupil dům, to opravdu musel čekat až mu to poradí jeho šéf a doporučí mu makléřku? Nebyl schopný si toto zajistit sám, když mu byl byt malý? Uvidíme co bude dál… ()

Muttinka 

všechny recenze uživatele

No, tak první díl byla spíš taková reklama na Českou policii. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že se tam Mádl dostal nějak rychle. Navíc ty výhody (koupí si dům, po deseti letech dostane rentu,kouření na WC). Pokud jde o ten případ, tak jsem se trochu ztrácela. No uvidím, jak budou vypadat další díly. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Policejní budovou je v seriálu Telekomunikační budova Teplice stojící v Teplicích na náměstí Svobody. Společně s přilehlou budovou a od dostavby roku 1988 šlo dlouhá léta o nejošklivější budovu centra Teplic. (Muffino)

Reklama

Reklama