Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Město na severu Čech. Inženýr Petr Svoboda (J. Mádl) tu pracuje na stavebním odboru radnice. Jeho práce ho však příliš neuspokojuje. Pomalu začíná cítit její limity, především ve chvíli, kdy zjišťuje, že jeho rozhodnutí vlastně nic neznamenají. Kdo má moc, má i pravdu, i když zákon říká něco jiného… Jednoho dne Petr náhodou nalezne zavražděnou dívku, ležící u garáží poblíž jeho domu. Policie případ vyšetřuje a Petra to velmi zajímá, dokonce natolik, že jeho přítel z gymnázia, dnes policista Brázdil (Š. Benoni), mu navrhne, aby se také dal k policii. Proč ne? Má přece vysokou školu, stačí, když si udělá kurz a může být policejním důstojníkem. Petra ta myšlenka láká, takhle změnit svůj život, dělat něco, čemu může sám věřit. Rozhoduje se a skutečně absolvuje policejní kurz. Do svého města se vrací jako policejní důstojník. Vrací se i k případu zavražděné dívky, který jeho samého vlastně přivedl k policii a na který od té doby nedokázal přestat myslet… (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

Aniki

všechny recenze uživatele

No, tak platové podmínky u policie jsou podle tohoto dílka tak dobré, že ingineer ihned po absolvování kursu radostne pojme hypotéku na domek a začne mu, coby panu štístkovi, štědré finanční období. Kdo je blíže s prací u "firmy" seznámen, ví, že se jedná o povolání z přesvědčení, nikoliv o povolání placené (ve skutečnosti to musel být pořádný sešup v platu, oproti jeho dřívější práci stavebního inženýra). Práce mu začala defacto snově, ihned na odboru služby kriminální policie a vyšetřování a to bez předchozí praxe na kterémkoliv obvodním oddělení...bravo!!! No nic. Snad se příští díly už obejdou bez blamáže a budou v té záplavě krimi sraček alespoň originální. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škoda nepřesvědčivého rozjezdu. Kdyby autoři rovnou začali vyšetřováním a nepřesvědčovali výhodami práce u bezpečnosti, udělali by líp. Postup ing. Svobody na kriminálku působil hodně náborově (za studium příplatek, po deseti letech doživotní renta). Celkově má ale příběh náboj a zajímavé herecké obsazení. Dost kontrastně působila skvěle natočená scéna z pohřbu oproti téměř parodii ve 2. části Temného Kraje. I když opravdu by byla nejblíbenějším songem dvacetileté holky právě Hříšná těla křídla motýlí? (Ale odkaz na Anetu potěšil.) ()

Reklama

Franki69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chce to být až severská krimi, ale chvílema z toho ta česká sláma čouhá. Mádl s Benonim jsou výborní, bohužel scénář jim přisoudil kriminologické schopnosti mírně nad úroveň celotáborové hry na detektivy. A jelikož furt někde nějaký kriminálky dávají, je s čím srovnávat, bohužel pro tento počin. Chyby proti dějové logice už zkrátka odpouštíme hůř. ** Spoiler**Pachatel doma přechovává usvědčující důkazy v koši na prádlo? Policie může doma u kohokoliv udělat domovní prohídku? Bez obvinění? ** Jako severočech z Teplicka a Ústecka je mi milé koukat na všechny ty domy, ulice, mosty nebo proboštovské nádraží…tady u mě seriál boduje. Takže uvidíme jak se to vyvine, po prvním díle těžko hodnotit. Na druhej kouknu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mádl nastupuje po rychlokurzu na kriminalistu na drsném severu. Případ zavražděné dívky je očividně inspirovaný skutečnou vraždou z roku 2005, ale není to ani přiznané. Syrová atmosféra fajn, ale zase jak je děsně beznadějně všechno zkorumpované mi už nepřijde moc originální a i ten sever Čech už je nějak na ČT okoukaný. Už dlouho nebylo nic z Jižních Čech. ()

Muttinka 

všechny recenze uživatele

No, tak první díl byla spíš taková reklama na Českou policii. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že se tam Mádl dostal nějak rychle. Navíc ty výhody (koupí si dům, po deseti letech dostane rentu,kouření na WC). Pokud jde o ten případ, tak jsem se trochu ztrácela. No uvidím, jak budou vypadat další díly. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Policejní budovou je v seriálu Telekomunikační budova Teplice stojící v Teplicích na náměstí Svobody. Společně s přilehlou budovou a od dostavby roku 1988 šlo dlouhá léta o nejošklivější budovu centra Teplic. (Muffino)

Reklama

Reklama