Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Město na severu Čech. Inženýr Petr Svoboda (J. Mádl) tu pracuje na stavebním odboru radnice. Jeho práce ho však příliš neuspokojuje. Pomalu začíná cítit její limity, především ve chvíli, kdy zjišťuje, že jeho rozhodnutí vlastně nic neznamenají. Kdo má moc, má i pravdu, i když zákon říká něco jiného… Jednoho dne Petr náhodou nalezne zavražděnou dívku, ležící u garáží poblíž jeho domu. Policie případ vyšetřuje a Petra to velmi zajímá, dokonce natolik, že jeho přítel z gymnázia, dnes policista Brázdil (Š. Benoni), mu navrhne, aby se také dal k policii. Proč ne? Má přece vysokou školu, stačí, když si udělá kurz a může být policejním důstojníkem. Petra ta myšlenka láká, takhle změnit svůj život, dělat něco, čemu může sám věřit. Rozhoduje se a skutečně absolvuje policejní kurz. Do svého města se vrací jako policejní důstojník. Vrací se i k případu zavražděné dívky, který jeho samého vlastně přivedl k policii a na který od té doby nedokázal přestat myslet… (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednak máme seriálově přeseverováno (Pustina, Rapl, Most, Svět pod hlavou..) , atraktivita místního prostředí pro televizního diváka poněkud vyvanula. Dále otravný, jeden jediný, stále stejný, nasraný, unylý výraz Křenkové je také něco, čeho už mám plné kecky. Kdyby byla nafukovací, nakreslená, nebo vystřižená z Elle, ani bychom si nevšimli. Scénář je fušeřina. Drobné scénky jsou sice lepší než celek, však netuším, co má být v tomto počinu primární linií (i když samozřejmě tuším). Soukromí vyšetřovatelů? Konkrétní případy? Vraždy nebo spíš jedna kauza prohnilého zkorumpovaného systému? Ano, vypadá to tak. Zatím je to tedy slaboučký galimatyáš, hrající si na Pustinu, nad kterou ale nevyhraje. Neoriginální, rozpačité pojetí hodnotím dvěma z milosti a čas ukáže. Jo a Mádla pokládám za výborného režiséra a scénáristu, herecky jak kdy, však tady je tím posledním, který by mi vadil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdybych chtěl kydat lidem do zrmzlinu do kournoutu budu mít delší příjímací lhůtu než ke kriminálce, alespoň podle tohoto seriálu. Jinak nemám větších výtek, casting nevypadá zle, jak už Sedláčka bývá zvykem, mnohem víc se mě líbí krátké scény, třeba, když dědeček řekl, že nechce prodávat svůj dům a reakce pani realitní makléřky. Uvidíme co bude v otázce "zmrazených případů" a za Elišku Křenkovou jsem rád, přijde mě jako skvělá krásná herečka, docela rád bych jí viděl v nějaký hře a nečekal až paní Rambo odrodí. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Vím, že autoři nemají příliš času a prostoru ukázat šíři charakteru a vývoje osobnosti hlavního hrdiny, ale takovouto úsečnost jsem opravdu od R.S. nečekal.! :-( ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda nastínila zajímavý směr, kterým se seriál bude ubírat. Uvidíme, jak si další díly povedou, ovšem s úvodní části jsem byl spokojen. Až na několik faktických nedostatků neměl tento počin nic, čím by urazil. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škoda nepřesvědčivého rozjezdu. Kdyby autoři rovnou začali vyšetřováním a nepřesvědčovali výhodami práce u bezpečnosti, udělali by líp. Postup ing. Svobody na kriminálku působil hodně náborově (za studium příplatek, po deseti letech doživotní renta). Celkově má ale příběh náboj a zajímavé herecké obsazení. Dost kontrastně působila skvěle natočená scéna z pohřbu oproti téměř parodii ve 2. části Temného Kraje. I když opravdu by byla nejblíbenějším songem dvacetileté holky právě Hříšná těla křídla motýlí? (Ale odkaz na Anetu potěšil.) ()

Wysch

všechny recenze uživatele

Křenková je sice hubená jak laťka vod plotu, ale Mádlovi ji jako televizní manželku závidím. Jinak zatím hodnotit nedokážu, ústřední linka hlavního případu je nastolená, přijímač k policajtům zkrášlenej, epizodní případ ubodaný holky bez emocí. Kolem a kolem jsem ale za každej počin z našeho divokýho severu rád. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jirka Mádl mohl klidně být kriminalista a seznámit se s právníkem jinak. Ale už mu narostly vousy a celkem mu i policistu věřím. Poměry v týmu budou asi zajímavé, nejen na severu. Rekonstrukce zločinu byla mrazivá, jinak ale chybělo napětí. Ani emoce herci příliš neukazují, připadají mi poněkud pasivní. Zatím mě ale seriál zaujal a bavil, tak uvidíme... ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Až moc okatejch zkratek a zbytečnejch odboček zabíjí dialogy, který zatím nemá Sever blbý. Mádlovi tu aroganci žeru. Jenom se bojím, že to pošilhávání po klasickým mustru ´nedotknutelnej podnikatel versus sockovej detektivní poctivka´ zase jednou zabije veškerou zábavu. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem se netěšila od okamžiku, kdy jsem zjistila, že hlavní roli vyšetřovatele hraje Jirka Mádl. Stojí prostě na špatné straně kamery. Typově naprosto neodpovídá takovéto roli, pokud ji mají diváci brát vážně. Víc mu to sekne v televizní reklamě na brambory. Podívala jsem se na první dva díly a tím jsem skončila. Škoda času, nezaujalo mne to. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mádl nastupuje po rychlokurzu na kriminalistu na drsném severu. Případ zavražděné dívky je očividně inspirovaný skutečnou vraždou z roku 2005, ale není to ani přiznané. Syrová atmosféra fajn, ale zase jak je děsně beznadějně všechno zkorumpované mi už nepřijde moc originální a i ten sever Čech už je nějak na ČT okoukaný. Už dlouho nebylo nic z Jižních Čech. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Roberta Sedláčka se nikdy neví, záleží, co převáží: neotřelé nápady a parádně natočené pasáže se střídají s divným střihem a klišé. Jiří Mádl mě baví. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Mádl jako policista je příšernej. Celkově mám ze všech postav pocit uhuhňanosti, laxnosti a vůbec celá atmosféra prvního dílu je laxní a ospalá. Mám pocit, jako by to ty herce ani nebavilo. Jediná opravdová jakž takž emoce se v prvním díle projevila, když z jedné metvoly vytekli nějaké sra.ky. ()

Reklama

Reklama