Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čerstvý, ale úspěšný policista Petr Svoboda (J. Mádl), řeší svůj další případ. Je zavražděn muž vietnamské národnosti. Jeho smrt vypadá jako poprava. Svoboda vyšetřuje spolu s kolegou Brázdilem (Š. Benoni) a dostává i novou spolupracovnici, policistku Hong (A. Thu Nguyenová). Vyšetřování ve vietnamské komunitě je složité a pomalé. Je to uzavřený svět, do kterého není snadné proniknout. Není to ale jediný případ v ohnisku Petrova zájmu. Poprvé se také setkává s bohatým, vlivným a arogantním podnikatelem Valentou, který byl vyšetřován za vraždu spolupodnikatele Randáka. Spis byl pozastaven, ale Petr si jej nepřestává všímat. Postupně se objevují i jiné, daleko horší spojitosti, které začínají vést až k samotné policii. Petr cítí, že je zatahován do jakési sítě, která má mnoho členů, včetně jeho šéfa. Začíná objevovat svůj profesní svět z té druhé, dosud neznámé strany. Pomalu poznává pravdu o policejním světě, který si dobrovolně vybral za svůj… (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá se, že ambice byly větší a neodpovídají výsledku. Utahanost prvního dílu nezmizela. Je mi vlastně docela jedno, co se bude s postavami dít dál a jak moc ponurý život tam na severu povedou. Další díl vynechám a jde patrně o mé poslední hodnocení. Neurazí, nepotěší, nenadchne, nezarmoutí, nezasáhne, zaplácne pondělní večer - Sever. 50% ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No zatím teda nic moc, aby se někdo takhle cítil u policie pár měsíců po ZOP. A ještě mu hned na druhý případ přiklepnou sexy vietnamku, aby bylo vyšetřování pro kluka zábavnější? Hmmm, kam se to hrabe na Rapla. Taková pochmurná pohádka, kde se Mádl tváří. Nehodí se mi tam. Ještě že s sebou ty chlapi při zatýkání měli, ty dva by nezatkli ani medvídka Pů. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování ve Vietnamské komunitě nepřineslo nic významného, ale asi trochu poodhalilo záměry tvůrce. Všeobjímající moralita, nemilosrdně tepající kritiku poměrů v Česku, na příkladu divokého severu. Zlý developer trhá stromy tam, kam chodí celá Bílina, za pomoci toho úplatného úředníka. Naivita a rytířskost hlavní postavy už je příliš okatá v kontrastu s kontroverzním šéfem s nohama na stole, který to vše zametá pod stůl. Snad to neskončí bojem s větrnými mlýny. ()

Vikmal odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a dost. V soutěži o nejdebilnějšího policajta vyhráli všichni. Mádl, co se bojí řídit a kterýho od začátku všichni chválej, aniž by cokoliv udělal, tupej kolega, co kšeftuje?? s SPZkama i šéf, co se kamarádi s mafiánem, má loď na kterou by si nevydělal ani za dva životy (a nikomu to nepřijde divný) a kterej na rovinu říká, že na mafiány se nesahá. Pane Sedláčku, běžte si zase pro nějakou medaili k tomu prolhaný opilcovi na Hrad a na tenhle žánr se asi vybodněte. ()

kinderman

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody seriálů běžně nehodnotím ani nekomentuji, ale tady musím udělat výjimku. Jednak jsem byl celý první díl rozladěný z toho, že snad Sedláček opustil svou mantru "rodina bez psa není úplná" (napraveno), jednak mi přišlo odvážné, až drzé inscenovat pro další děj zcela zbytečnou "spektakulární" automobilovou honičku jen proto, aby hlavní hrdina mohl doma říct manželce, že při rychlé jízdě zažívá návaly paniky. Jo, a Mádl s Benonim jsou alpacinovsky podměreční, což vyniklo zejména ve scéně s informátorem. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama