Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série bankovních loupeží, při kterých pachatel neváhá střílet, to je nový případ policistů Svobody (J. Mádl) a Brázdila (Š. Benoni). Ale vedle něj se odehrávají i jiné, mnohem důležitější věci. Petrův přítel Marek (A. Bílík), se kterým Petr dříve pracoval na stavebním odboru, se vzepře nadřízenému a odmítne prohlásit parcelu, která je už dlouho v centru pozornosti skupiny vlivných lidí, za stavební pozemek. Je to proti zákonu. To je jedno, říkají mu, stejně se tam bude stavět. A dokonce už se i staví. Bývalý sad se pomalu pokrývá solárními panely. Ve hře jsou totiž vyšší zájmy. Marek narazí. A tentokrát jde do tuhého. Sílící výhrůžky jsou myšleny skutečně vážně. Sílí tlak i na Petra. Začíná být záměrně špatně hodnocen, cítí šéfovo nepřátelství, a to všechno jen proto, že se stále zajímá o zrušený případ podnikatele Valenty, vyšetřovaného kvůli vraždě svého partnera, podnikatele Randáka. Úspěšný policista se rychle mění v neúspěšného a varování, jdoucí zevnitř policie, nemůže být zřetelnější. Petr je ale tvrdohlavý, nevolí ústup, ale otevřený boj… (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šéf kriminálky, šéf stavebního odboru a kontroverzní podnikatel ani s ohledem na okolnosti nezakrývají, že jsou přátelé. Gibs si ale přijde pro malou rybku. Alespoň víme, že se příběh odehrává v době solárního boomu. Případ loupeží mi byl sympatičtější, než hlavní linie. Už jen kvůli nesympatickému kapitánovi, který odříkává dost hrozně pitomé fráze. Zdatně mu v tom sekunduje šéf stavebního odboru. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od první chvíle, kdy inženýr stavař zjistí, že vlastně chce být policistou, jsem měl co dělat, abych mu uvěřil. Jiří Mádl svého idealistu šustícího papírem podpírá střízlivým výrazem i stopami strachu a tím podpírá tezovitý scénář a přibližnou režii. Policisté sedí a uvažují nahlas, často jim řešení spadne do klína shůry, až divák vrtí hlavou: To ani neprohledali byt oběti? A když už vyrazí vzácně do akce, je nasnímaná tak neobratně, že i v případě úspěchu vypadají jako packalové.Dětinsky umanuté zobrazování všeobecné mizérie přerůstá v tomto dílu svým plakátovým schematismem občas až v bezděčnou frašku. Třeba když se klíčový lotr coby někdejší studentský vůdce listopadu 1989 objímá s hejtmanem na pódiu za potlesku občanů. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedět na několika dějových židlích, tak aby z toho vzešlo cosi šmrncovního, si může dovolit jen velmi šikovný scénárista a režisér. Často méně znamená více. Sever je slátanina, divně obsazená, zoufale špatně zahraná. Herci neartikujují, všichni mají kožené ksichty, je to otravné. ()

mira007 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ přepadení bank byl jednoduchoučký, šikana poctivého podřízeného celkem působivá, ale tomuto dílu musím dát odpad. Absolutně se mi zvedl žaludek jak Sedláček hlavního záporáka toho největšího kmotra udělal z bývalého studentského vůdce. Trošku mi začíná vadit to depresivní bezvýchodné vidění světa, jak je v ČR všechno zkorumpované, soudy úplatné, zakázky cinklé a mocní nedotknutelní jako bychom byli někde v Rusku. Ano, člověk sice někdy má pocit nespravedlnosti a bezmoci a chce to trochu trpělivosti než si spravedlnost dojde pro ty nejmocnější šíbry, ale jsme v pohodový zemi, kde se tihle lidi občas odsoudí nebo aspoň zastaví změnou ve volbách. Irituje mne rozšiřovaný pocit, že žijeme v nejhorší nejnespravedlivější době a korunu tomu nasadí Sedláček, který největšího šíbra udělá z bývalého studentského vůdce listopadu 89. Jednak neznám ani jeden příklad, kdy by se nějaký bývalý studentský vůdce stal podnikatelským kmotrem ( pokud za studentské vůdce nebudeme považovat ty komunisty, který ten den měli na starosti oficiální studentské akce předcházející těm revolučním ), ale vidím spoustu příkladů, kdy útoky na tyhle lidi se vůbec relativizuje nebo div ne popírá listopad 89 jako akce domluvená estébáky a žádní studenti jakoby neexistovali nebo byli jako nepodstatní komparzisté. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se už bude seriál držet v takovýchto vodách, druhou půlku už budu oproti rozjezdu s klidem hltat. Mám rád kriminálky, které mají za jednodílovými případy skrytý mnohem temnější příběh a ten se nejspíše konečně vyklubal. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Téma není špatné, ale jinak vpodstatě jediné, co dělá seriál atraktivním, je velmi dobrý Mádlův výkon. Postavě vetknul osobitý charakter, se kterým úroveň seriálu stojí a padá. Bez něho je to ale takové to průměrné televizní klišé. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoduché přepadávání pošt, ale to není podstatné, podstatné je jak Havelka šikanuje Mádla a Bílík jen chlastá až to nejspíš ukončil sám. Kamarádi podnikatel a šéf stavebního úřadu má podobné metody jak šéf policie, ale je mírnější. Nejhorší na tom je, že to tak chodí v reálném světě. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POMALU se to zlepšuje . Ukazuje to , asi , jak to funguje . Vše je propleteno a na prvním místě jde vždycky o prachy . Začíná to být lepší průměr . I díky Mádlovi . A ten nadřízený je pěkný darebák , teda haj ….zl . AJ Valenta , svi….ě nenažraná . Bude to zřejmě jěště zajímavé . Tedy alespoňˇ doufám . ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé kriminálne príbehy nestoja za veľa. Dnes technik z elektrárne vykráda na cudzom aute pošty... prakticky bieda. Podnikateľ Valenta a všetko okolo neho zatiaľ spí, viem raz to vybuchne a príbeh dostane šmrnc. Otázne je či pritom budem aj ja, kedže doteraz naozaj nič pútavého divákovi filmári neponúkli. ()

Vikmal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálu by prospělo, kdyby se vyflajzli na neuvěřitelnou linku ve strukturách PČR/státní zástupkyně/solarni baroni a jeli klasickou linku jako v Případy 1. oddělení. Jenže na to chybí charismatičtí herci a scénář. ()

jurkee 

všechny recenze uživatele

Konečně se to rozjelo :-) Myslím, že je zde velmi hezky ukázané, jak to v naší banánové vlasti chodí a jak je mafie prorostlá do státní správy. S poctivostí a pevnými zásadami dojdeš tak akorát k psychiatrovi nebo skončíš jako alkoholik s oprátkou na krku. ()

A_Shearer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to dost roste a nabývá na přesvědčivosti. Za tu skvostnou scénu s výstavou Listopadu, kdy pan fotograf jedním dechem brojí za ten odkaz a zároveň děkuje soudruhu podnikateli dávám pět hvězd. Jo, tohle Sedláček umí. ()

Reklama

Reklama