Reklama

Reklama

Sever

(seriál)
Česko, 2019, 5 h 39 min (Minutáž: 55–58 min)

Scénář:

Václav Hašek

Kamera:

Jan Šuster

Hudba:

Michal Rataj

Hrají:

Jiří Mádl, Eliška Křenková, Robert Řasa, Štěpán Benoni, Aleš Bílík, Martin Havelka, Jan Novotný, Martin Pechlát, Jacob Erftemeijer, Jan Komínek (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál bude příběhem nadějného kriminalisty, který věří ve spravedlnost a čest, tudíž nezůstane lhostejný ke korupci svých nadřízených. Za to je ale následně potrestán a z vyšetřovatele se tak stává vyšetřovaný. Dramatická série vychází z atraktivního prostředí policie, s několika liniemi a překvapivými zvraty, které umožňují poznat způsob fungování nejsilnější státní mocenské organizace ve všech jejích složkách, jejich propojení i soupeření. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Psycho.R k tomuto seriálu (1)

Sever (2019) 

Myslím, že průměr hodnocení (k dnešnímu dni 64%) přesně odpovídá kvalitě. Tohle téma se dalo vytěžit opravdu hodně, nahrává tomu, že jde o příběh, který se skutečně odehrál. Co je ještě děsivější, že korupce zde u nás dosahovala tak vysoko, že by se mohl řádový občan rovnou picnout, kdyby se představil, že takové záležitosti probíhají v celé vysoké politice. Sedláček zvolil chladný přístup severských thrillerů, které mívají od postav odstup, a proto v Severu nedokážeme sympatizovat s hlavní postavou, která je navíc zahraná hodně špatně. Mádla mám rád, ale v tomhle seriálu to vypadá, jako by ho učil hrát současný Steven Seagal. Konec by mohl být výborný a nejednoznačný, ale musel by být, jako celý seriál, natočen úplně jinak. Škoda. ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama