Reklama

Reklama

Sever

(seriál)
Česko, 2019, 5 h 39 min (Minutáž: 55–58 min)

Scénář:

Václav Hašek

Kamera:

Jan Šuster

Hudba:

Michal Rataj

Hrají:

Jiří Mádl, Eliška Křenková, Robert Řasa, Štěpán Benoni, Aleš Bílík, Martin Havelka, Jan Novotný, Martin Pechlát, Jacob Erftemeijer, Jan Komínek (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál bude příběhem nadějného kriminalisty, který věří ve spravedlnost a čest, tudíž nezůstane lhostejný ke korupci svých nadřízených. Za to je ale následně potrestán a z vyšetřovatele se tak stává vyšetřovaný. Dramatická série vychází z atraktivního prostředí policie, s několika liniemi a překvapivými zvraty, které umožňují poznat způsob fungování nejsilnější státní mocenské organizace ve všech jejích složkách, jejich propojení i soupeření. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele km_ k tomuto seriálu (1)

Sever (2019) 

Sever měl obrovský potenciál, ale spíše mě zklamal. Kdybych se na něj díval bez zvuku, tak bych měl pocit, že to bude takový malý zázrak, tedy česká kriminálka, na kterou se dá dívat. Ale ono to bohužel je i se zvukem a ty dialogy byly horší než texty od Krajča. Kdyby někdo přepsal scénář a předaboval to tak, aby to bylo aspoň trochu uvěřitelné, tak by Sever mohl mířit trochu výš, takhle to bohužel je slabý český průměr, což je vlastně podprůměr. Opsal jsem tady jeden dialog, po kterém jsem Sever málem nedokoukal, posuďte sami. Spoiler alert! A: Ahoj. B: Ahoj. A: Myslíš, že už nás nechají o samotě? B: Jasně. B k policistům: Držte se zpátky, prosím. (20 vteřin ničeho) B: Jde vo toho tvýho policajta. Vod toho soudu musí odejít jako nedůvěryhodnej polda. Je ti to jasný? Pak si už může žvanit, co chce, to je jedno, ale bude nedůvěryhodnej, jenomže to má dělat Sbořila, to není dobrý. Zařiď to. (3 vteřiny ničeho) A: Upřímnost za upřímnost. (3 vteřiny ničeho) A: Bylo to nutný, házet toho chlapa z vlaku? B: Ale já nevím, já jsem to nerozhod. Fotil tam, no... byl to bejvalej vnitrák. A: Kdo po tobě může jít? Koho jsi kurva v Praze nasral? B: Hele do píči, já... já nevím už vůbec nic, ani jestli je ten Svoboda, nebo jak se jmenuje, vůbec důležitej, nebo vo co se tady snažíme. Jsem pod tlakem, slídej kolem mě novináři. Místo hrdiny, co přežil vlastní smrt, ze mě chtějí udělat mafiána. No, takhle to tady chodí, ty vole, posraný Česko. V Americe už bych byl hrdina. (5 vteřin ničeho) B: Ivane, Valenta je mrtvej a solárka se jede dál. (3 vteřiny ničeho) B: Vodepsali nás. A: Okay. A: Jsme kurvy na prodej, ale ani ty nevíš, kdo nás pase. B: Do prdele se vším. B: Já už to nechci dělat. (3 vteřiny ničeho) A: Já taky ne, ty čuráku. A v podobném duchu, resp. bezduchu to probíhá celé. Bohužel. ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama