Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David (C. Dobrý) nikdy nechtěl být policejním informátorem. Chtěl v klidu prodávat drogy a vydělávat velké peníze. Vést bezstarostný život. Chvíli mu to vycházelo, ale pak ho objevil policista z protidrogového Blažek (V. Neužil). Přitlačil ho ke zdi a David neměl na vybranou. Prozradil skoro všechno, co věděl o česko-vietnamském obchodu s pervitinem. Blažek ale chce víc. Chce stálé spojení. Chce se dostat až nahoru, k samotným hlavám mafie. „Malých ryb“ už zatkli spousty. Zavřeli pár varen pervitinu, ale hned vyrostly nové a obchod jel dál. Blažek už toho má dost. Chce vyhrát za každou cenu, i kdyby neměl hrát tak docela podle standardních policejních pravidel. Na oddělení několika lidem nevěří, vlastně věří jen sám sobě, a ještě nezkušené policejní analytičce Petře Vávrové (L. Krobotová). Právě tu si vezme jako partnera na akci, která by měla stoprocentně vyjít, protože tip na ni má přímo od Davida. Ale věci se často odvíjejí jinak, než je pravděpodobné… (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Smažky sobě. Tauš v rauši, který zjevně xmrti rád masturbuje u Kašpara Noého, Kretýna Dupijého a jiných mentálních soulsquaterů, odkryptoval další flašku toluenu se Šifrou, pustili si k tomu Mr. Kokota a mocinky se jim líbil. Výsledkem jsou rybím okem nasnímaní dva trapní, brutálně přehrávající slizcí čuráci a trestuhodné plýtvání skvělými dejvickými herci jako komparzem, kde veškeré dění i dialogy připomínají skupinové sezení retardovaných anonymních narkomanů. Úsměvné je, že když se z té naservírované plagiátorské konzervy prošlých lysohlávek poblijete, nazve vás PR toho zoufalce, co tohle produkoval, konzervativním divákem. A v podstatě je to pravda. Když po sobě někdo bude hodinu před konkávní kamerou roztírat hovna, citovat u toho s afektovanou dickcí napřeskáčku z kontextu vytržené žalmy v maďarštině, přiblble se jim chichotat a vám se to celé děsně zalíbí, jste bezesporu liberální divák s vytříbeným smyslem pro novátorství a nemasovou kulturu. Vždycky jsem se domníval, že piloty seriálu by se měly točit tak, aby diváka zaujaly a nutily ho sledovat další díly. Tohle je opět inovativní postup. Odpudilo mě to natolik, že jsem ihned všechny ostatní díly smazal a raději pro sichr i zformátoval disk, abych náhodou z dalšího sledování nedostal neodolatelnou chuť na inhalaci nějaké dobroty s „S 6001“ na etiketě. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viktor Tauš je tak moc mimo měřítka ČT, až to je legrační. Na jednu stranu nepřeju veřejnoprávnímu PR týmu záplavu vyděšených diváckých dopisů, na druhou přeju sobě trochu naděje z toho, že se něco takového daří realizovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Být drogovým dealerem a zároveň policejním informátorem není zrovna záviděníhodná kombinace. Cyril Dobrý coby lehce arogantní mladík David z česko-vietnamské drogové party, který se ocitne mezi dvěma mlýnskými kameny, by o tom mohl vyprávět. Zatím teda spíš silácky mele do kamery, jak nemalý význam drogy mají, zatímco nám tvůrci postupně představují další hráče. Především ty z protidrogového oddělení, mezi kterými vyčnívá jistý Blažek, který nechce žádné pěšáky, ale samotné velké hlavy téhle dobře fungující mafie. Až nezdravě posedlý polda z týmu věří hlavně nezkušené analytičce (jedna z důležitých postav Dejvického divadla – Lenka Krobotová). Jenže se nejedna věc zvrtne. Troška toho novátorství a snahy pojmout to jinak, ovšem pilot by měl rozhodně vtáhnout víc. Uvidíme. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Filmařské pojetí je osobité a mohou odpadnout konzervativní diváci. Téma není nic co by se někde neobjevilo- varna pervitinu, informátor s morálním dilematem, zrádce ve vyšetřovací partě apod. Ale způsob vyprávění z vietnamsko-českého podsvětí se vymyká.Cyril Dobrý dle zcizovací metody vyprávění zastává současně post komentátora. Z Václava Neužila jde zároveň děs i uhrančivost. Na můj vkus se mi zdá první díl moc protahovaný. Dojala mě scéna kdy floutek jede navštívit jeho sedřené rodiče, které jsou zde jediné postavy, kterým jsem fandil, a hezký humor scéna dětská hra na zabíjení. Závěrečné drama se zlomem patří k tomuto žánru. Sledovačka na opuštěných silnicích v přírodě má westernovou náladu. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Mělo mě varovat, že to režíruje Tauš. Jeho nápady se většinou týkají režírování kameramana, ne herců, aby ten tvořil co nejpitomější záběry co nejvíc podobné lacinému home videu z opékání buřtů na zahradě, nejlépe pěkně přesvícené. Jinak příběh to nemělo, a když i moje manželka, která je jinak k české, potažmo české televizní tvorbě velmi vstřícná, prohlásí, že to bylo nějaké divné a o ničem, tak to už je co říct. Možná to měla ČT vysílat na Artu po půlnoci, tam by si to pár příznivců, pro které je seriál určen, našlo. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: dějový obsah a herecké výkony prozatím nehodnotím, ale z hlediska profesionality, tedy technického provedení (zvuk, obraz) naprostý propadák. Zvuk je příšerný. Samé huhlání, slova a celé věty mnohdy nesrozumitelné. A hudba? Opět selhání. Jde tady snad o extrémně hlasité reklamy na komerčních TV? Nebo krimi/thriller na ČT1! Herec huhňá? Tak si to zesílíš. Přestanou huhňat a vypálí Ti do uší Ostrouchovova hudba, div se z toho sousedi nad nebo pod tebou nezblázní i Ty sám jsi na pokraji šílenství. A co obraz? Někdy podivně rozmazaný a nevhodně kolorovaný. Celkově: amatérština na hraně pomatenosti a nevšední snahy o získání jakéhosi pochybného filmařského kreditu!? ()

Siegmund odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po víceméně nuceném zhlédnutí prvního dílu, nemám jiné slovo pro hodnocení, než odpad!. Nesmírně mi vadila kamera. Děj mi přišel moc roztříštěný a postavy nevýrazné. Po deseti minutách jsem to chtěl vypnout, ale neustále jsem se utěšoval, že se to (rozuměj děj) určitě rozvine. Jsem zvědav, jak budu tento podivný seriál hodnotit, pokud se vydržím podívat na všech šest dílů. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek nové série mě vůbec neoslovil. Rychlé střihy, detaily, titulky, nesympatičtí mladíci. Ovšem když se děj po seznámení se s protagonisty rozjel, začal mít tempo a příběh se rozvinul zajímavým směrem. Konec mě překvapil a uvidíme, zda mile. ()

Gumi.30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle počin jsem se už po trailerech hodně těšil a spokojenost přetrvává. Po pomalejším rozjezdu se první díl pěkně dějově i vizualně rozjíždí, těží ze zajimavého a neokoukaného castu i své klipovosti. Mluva postav pusobí současně a dopomáhá to i zajímavě seskládaný soundtrack od Gleba, Matyse nebo Milion+. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Tauš točí všechna svá díla stejně. A protože všechna nesou stejnou poznávací značku, stávají se tím nudná a očekávatelná. Jde o přesvětlené záběry, roztřesenou kameru a přílišné používání detailů. Pro mne je to nesledovatelné. ()

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nekoukatelna picovina, financovana z nasich poplatku. Uz pomalu standard od CT. Cyril Dobry, kde proboha vyhrabali tohodle nymanda? ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo hodně, Viktor Tauš se pro mě stává sázkou na jistotu kvalitní televizní zábavy. To zní jako protimluv - kvalitní tv zábava, ale není tomu tak, třeba právě díky Taušovi a jemu podobným tvůrcům se to spojení nebojím použít. Příběh mě do sebe vtáhnul, baví mě ty sondy do soukromí hlavních aktérů. Jedna pecka navíc na vyvážení těch absurdních hejtů. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám za sebou Vodníka, takže mne první díl Zrádců svou jinakostí nevylekal a já věděl do čeho jdu. Nadsadím čtyři hvězdy za seznamovací rozjezd a očekávání, že se to rozjede. Ovšem co mne rozsekalo bylo obsazení Terezy Těžké do role přítelkyně jednoho z dealerů. Tento týden má premiéru Klusákův dokument o sexuálních predátorech V síti, kde Tereza hrála jednu z dvanáctiletých dívek, která je atakována úchyly a pedofily, kteří po ní chtějí něco ukázat a já jak už jsem trochu paranoidní tak podezřívám režiséra Tauše z perverzního smyslu pro humor, protože to co neukázala V síti,ukázala v síťovaném triku v prvním díle Zrádců a ještě sundala kalhotky. Takže až dneska dostali co chtěli a doufám, že po premiéře dostanou od svého okolí nášup. Třeba už jsem moc paranoidní, nicméně je fakt, že Tereza Těžká je sympatická i tak, koneckonců já si ji zapamatoval už jako přítelkyni vraha sudánského studenta z Případů prvního oddělení. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Dávam jednu, ale zatím je to na odpad ... Námět možná pro někoho zajímvý, zpracování ale otřesné. Většina scén nedává smysl, herecké výkony slabé, dialogy stupidní. Šanci tomu ale ještě dám, možná názor ještě v průběhu změním. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prozatím si nejsem vůbec jistý, jak mám seriál chápat, co se mi vlastně snaží předat a jestli mě jeho poselství celkově zaujme. U Stockholmského syndromu jsem si stěžoval, že dva díly byly málo, tady se bojím, že 6 bude moc. Uvidíme za týden. ()

Reklama

Reklama