Reklama

Reklama

Zrádci

(seriál)
  • angličtina Rats (festivalový název)
Trailer
Česko / Polsko, 2020, 6 h 46 min (Minutáž: 66–71 min)

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Douba

Hrají:

Cyril Dobrý, Lenka Krobotová, Miloslav Pecháček, Martin Havelka, Hoang Anh Doan, David Novotný, Igor Bareš, Magdaléna Borová, Anežka Novotná, Petr Franěk (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Vietnamská mafie v Česku ovládá víc než 70 procent trhu s pervitinem. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je vůbec legální. Příběh šestidílného seriálu zobrazí tři týdny v životě drogového dealera a policejního informátora Davida Frýdla, který působí v českovietnamské drogové mafii. Po vraždě své policejní spojky zůstává sám a po krku mu jdou obě strany – policie i mafie – a on hledá cestu, jak si zachránit život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná záležitost, na každý díl jsem se těšil. Problém pro mě začala být režie Viktora Tauše. Jak jsem na začátcích Detektivů od ST říkal, že je lepší, než Hřebejk, tak už u Vodníka mi dokázal, že teda ne. Věčbě rozklepaná kamera, alternativní způsob sdělování emocí i myšlenek, strčit oddělení policie či márnice na nejdivnější místa (zde kostel). K detektivce mi artové nasazení skutečně nesedí. Jinak jsem kromě konce byl spokojenej, ten mohl být zpracován líp. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až si zase budu stěžovat, kam se žene český film a seriál, vždy si vzpomenu na Zrádce, protože budu vědět, že existují lidé, kteří ještě umí natáčet a dovedou vyjádřit obrazem, zvukem, slovem a hereckými výkony všechny emoce a poselství, co říct chtěli. Zrádci Viktora Tauše, Mira Šifry, Martina Douby, Aloise Fišárka, Jana Kadlece, Petra Ostrouchova a dalších je ta NADĚJE, pro kterou stojí za to přežít všechno ostatní. 100% P.S. a WillBlake má pravdu, text Martina Šrajera (na csfd jako Matty) na Alarmu, je všeříkající. ()

Reklama

Honzua 

všechny recenze uživatele

Oceňuji tu snahu o dekonstrukci, tu základní filmovou tezi o tom, že seriál je především o vytváření vlastních iluzí a na konci není z koho vybírat. Prohrají všichni. Nicméně ta cesta k závěru je natolik šestáková, že v mnoha (a bohužel není to jen pár zaškobrtnutí) ohledech hraničí s parodií. Ono celou tu akademickou tezi a "hru s divákem" o spadnutí kulis a odhalení reality je totiž třeba také podepřít silným vyprávěním a logickým posouváním děje. Když ale Váš scénář obsahuje scény jako "Nemáte náhodou banán?", což byl teda vrcholnej prostřih, u kterýho jsem nedokázal zadržet záchvat smíchu, nezachrání to ani velké ideje. Takových lobotomických momentů je bohužel v celém seriálu požehnaně. Namátkou domovní prohlídka, při které nevíte jestli jsou dementní policajti, státní zástupce nebo mafiáni, či komická skutečnost, že lokace neslouží vyprávění, ale naopak (varna v opravujícím se veřejném bazénu uprostřed města? proč se polovina výslechů po ukončení vyšetřování a rozpuštění protidrogové jednotky zase vrací do kostela, kromě toho, že je ten kostel cool?). Seriál se zároveň snaží jaksi zbavit vietnamské komunity stereotypů a opravdu prohlédnout do jejich rodinných a sociálních vazeb, nicméně všechny vietnamské postavy jsou jen povrchní sošné figurky na pochybně slátané šachovnici. S jinými postavami se zase zacházelo jako s nepochopitelnými karikaturami (náměstek). Nechci být příliš kritický, protože je tam několik skvělých momentů, ve kterých se i daří budovat napětí (Chrenkův sklad) nebo které čistě potěší estetické oko kameramana (úvodní sekvence je skvělá), ale ke srovnání se zahraniční quality TV je třeba mnohem více soustředěného vyprávění a toho Zrádci nabídli jo poskrovnu. ()

chelsea63 

všechny recenze uživatele

Naprostá tragédie. Zoufalá režie, střihač spal a kameraman by zasloužil několik let natvrdo. Dialogům není rozumět. Seriál je plný klišé. Příšerný zvuk, hudba přebíjí zvuky filmu i dialogy. Ostrouchov vykradl Neila Younga a jeho kytaru ve filmu Mrtvý muž. První díly vypadaly jen jako mírně nepovedené, pak ale šlo všechno šupem do kopru. Pravděpodobně byl celý štáb na piku. Jesli tomu někdo dal čtyři nebo pět hvězd, tak jediný seriál, který dosud viděl byla Žena za pultem. Jo a ještě product placement, minimálně na tu Teslu... Už o tom nebudu raději psát, nebo se vytočím ještě víc. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Do mojí špíny žádná čistota nevleze!" Hlavně to není další x-tý kriminální seriál, protože co se týče režie, tak jde u nás rozhodně o originální dílo, které člověka přilepí do křesla a nejradši by celou sérii zhlédnul za sebou. Tohle je cesta, jak diváka zaujmout, možná bych i trochu zkomplikoval příběh, ale celkově příjemné překvapení. Jen mě štvala ta ruční kamera, proti které nemám problém, ale nesmí jí být moc. Zde měla smysl hlavně v detailech. Každopádně povedená psychosonda do "kriminálníkovy" duše! "Dobří lidé ale občas dělají hrozné chyby!" ()

Galerie (137)

Zajímavosti (16)

  • Celkový rozpočet seriálu byl kolem 75 milionů Kč, v Liberci se utratilo téměř deset milionů. Město Liberec naopak podpořilo vznik filmu částkou 1,4 milionů Kč. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Příběh minisérie Zrádci vznikl na základě původního námětu Jiřího Vacka, který je jedním ze zakladatelů Národní protidrogové centrály. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Serial Killer se blíží

Serial Killer se blíží

20.09.2019

Serial Killer je mezinárodní soutěžní festival televizních a online seriálů. Uskuteční se 24. – 29. září 2019. Divák má jedinečnou příležitost sledovat to nejlepší, co současná evropská produkce… (více)

Reklama

Reklama