Reklama

Reklama

Zrádci

(seriál)
  • angličtina Rats (festivalový název)
Trailer
Česko / Polsko, 2020, 6 h 46 min (Minutáž: 66–71 min)

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Douba

Hrají:

Cyril Dobrý, Lenka Krobotová, Miloslav Pecháček, Martin Havelka, Hoang Anh Doan, David Novotný, Igor Bareš, Magdaléna Borová, Anežka Novotná, Petr Franěk (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Vietnamská mafie v Česku ovládá víc než 70 procent trhu s pervitinem. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je vůbec legální. Příběh šestidílného seriálu zobrazí tři týdny v životě drogového dealera a policejního informátora Davida Frýdla, který působí v českovietnamské drogové mafii. Po vraždě své policejní spojky zůstává sám a po krku mu jdou obě strany – policie i mafie – a on hledá cestu, jak si zachránit život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma s pokulhávajícím manýristickým zpracováním. 1) Začnu tím, co se mi moc líbilo - fantastická úvodní hudba._____ 2) Je nesporné, že seriál má své klady - téma samo o sobě, mladí protagonisté mluví současným jazykem, chvílemi je to vyloženě zajímavé._____ 3) Na druhé straně stojí nevyrovnané tempo, nekvalitní zvuk, nepříjemná ruční kamera, lehce zmatečný děj a poněkud rozplizlý konec._____ 4) 24letý Cyril Dobrý (David ve žluté Tesle) mě svým poněkud křečovitým výkonem herecky příliš nepřesvědčil, ale možná to bude příště lepší. Mladý neherec Miloslav Pecháček (studuje na FAMU kameru) se mi líbil moc. 27letému českému Vietnamci Duy Anh Tranovi (mafiánský boss Filip) to taky slušelo._____ 5) Výstižný koment: komando**, Warden75**._____ 6) Zajímalo by mě, jak funguje zamykání hodnocení. Pro mě bylo stále zamknuté, ale 698 lidí už svůj názor projevilo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dejovo i herecky ma seriál celkom zaujal, hoci bol dlhší než mal byť, zbytočne natiahnutý do šiestich hodín, stačila i polovica. Výrazným nedostatkom je dookola sa opakujúci jeden hudobný motív. No a absolútne najhoršia bola kamera. Nechápem ten štýl, veď to je akoby som pozeral film v saune alebo v nejakej hmle. ()

Reklama

Forty- 

všechny recenze uživatele

Slusna fetacka krimi drama z CR. Dej je super, jednotlive diely na seba nadvazuju a atmosfera je cely cas na slusnej urovni. Zapletka je dostatocne zaujimava, ale zaroven pochopitelna a dava zmysel. Kamera v style Dogma 95 too much, ale napad ako taky okej. Ocenujem menej okukane herecke tvare v dolezitych ulohach. Najvacsia slabina su za mna vedlajsie herecke vykony, v kazdom diele to trocha tahalo uroven dolu, co je skoda. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Je to umělecká manýra? Je. Ale mě se líbila - výborný vizuál ( už ta titulková scéna ), dobrá kamera ( i když s blížícím se závěrem těch trhaných záběrů na můj vkus bylo moc a dojem to spíš zhoršilo ) a neotřelá stylizace. Výborná hudba! Od tý podkresový kytary á la Neil Young přes výběr moderny, Marušku Rottrovou až po brilantní závěrečnou píseň, která podtrhla celý seriál - tuhle scénu s Milovaným synem se nebojím označit za jednu z nejlepších v dějinách českého seriálu! Herci taky nezklamali, ba naopak: C. Dobrý to ustál velmi dobře, ještě zajímavější byl "René", L. Krobotová možná v nejlepší televizní roli a například vietnamská část ansámblu už taky nebyla jen oživlá dřeva, jak tomu bývalo v minulosti. Tím se dostávám i zajímavému námětu a scénáři s nečekanou pointou, které opravdu nenudily. Ale i výtky mám: přišlo mi, že závěrečný díl byl oproti předchozím hodně zrychlený a méně přesvědčivý v tom, jak se kdo s kým "náhodně", rychle potkával - přišlo mi jako kdyby to mělo mít víc dílů, ale pak si to rozmysleli a sestříhali. A jedno ZÁSADNÍ negativum - MIZERNÝ, opravdu MIZERNÝ zvuk - do důchodu mám ještě hodně daleko, ale tolik dialogů, kde bylo tak špatně rozumět jsem v českém seriálu nezažil :-(. Opravdu by mě zajímalo, čím to bylo, protože to je velká vada na kráse.... Ale abych to zas pozitivně ukončil - Viktora Tauše má opravdu smysl sledovat, protože má styl a to je dneska velká vzácnost ( i když chápu, že to všem nesedne, jak je patrné i z hodnocení ). ()

Drom 

všechny recenze uživatele

No po pravdě mám z toho celkem rozporuplné pocity, protože každé pozitivum, které si vybavím, má nějaké své "ale". Kamera byla veskrze zajímavá a osvěžující, s poměrně přiměřeným nádechem "reality show", ale někdy to naopak vypadalo jako na první dobrou. Nehezky roztřesená (že by zemětřesení?), zamlžování, jakési nečistoty (hmyz?). Střih podporoval atmosféru a spád, na některých místech to ale zas vypadalo dost humpolácky střižený, až jsem si řekl "au". Hudba byla skvělá, někdy tématicky dokreslovala scénu, jindy potěšila ta vykrádačka filmu Dead man. Ale zas mi přišlo, že jinde byla až nadužívána a ticho by bylo lépe podtrhující. Herecké výkony vesměs dobré, ale měl jsem trochu problém se identifikovat s valnou většinou postav. Příběh a způsob jeho výstavby mě bavil, ale některé pasáže byly až moc zkratkovité, jiné zas zbytečně nafouklé - což je asi dost subjektivní. A tak dále... Takže veskrze se mi to docela líbilo, ale víc než tři dát bohužel nechci. Uvidím časem, až a jestli se k tomu někdy ještě dostanu. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (16)

  • Kostel, ve kterém se odehrává Blažkův pohřeb, se nachází v obci Senetářov na Blanensku. (Mara97)
  • Celkový rozpočet seriálu byl kolem 75 milionů Kč, v Liberci se utratilo téměř deset milionů. Město Liberec naopak podpořilo vznik filmu částkou 1,4 milionů Kč. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Duy Anh Tran (Dang) pomáhal štábu s překladem a sloužil jako konzultant režisérů pro scény ve vietnamštině. „Bazíroval jsem na tom, aby byl překlad pokud možno co nejpřesnější a identický. Což ovšem nejde tak lehce, jak se možná může na první pohled zdát. Je plno typických slovních i větných vazeb, které nelze jednoduše přeložit do vietnamštiny, aby vyzněly kupříkladu stejně naléhavě, jako to mu je v jazyce českém,“ vysvětlil herec. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Serial Killer se blíží

Serial Killer se blíží

20.09.2019

Serial Killer je mezinárodní soutěžní festival televizních a online seriálů. Uskuteční se 24. – 29. září 2019. Divák má jedinečnou příležitost sledovat to nejlepší, co současná evropská produkce… (více)

Reklama

Reklama