Reklama

Reklama

Zrádci

(seriál)
  • angličtina Rats (festivalový název)
Trailer
Česko / Polsko, 2020, 6 h 46 min (Minutáž: 66–71 min)

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Douba

Hrají:

Cyril Dobrý, Lenka Krobotová, Miloslav Pecháček, Martin Havelka, Hoang Anh Doan, David Novotný, Igor Bareš, Magdaléna Borová, Anežka Novotná, Petr Franěk (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Vietnamská mafie v Česku ovládá víc než 70 procent trhu s pervitinem. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je vůbec legální. Příběh šestidílného seriálu zobrazí tři týdny v životě drogového dealera a policejního informátora Davida Frýdla, který působí v českovietnamské drogové mafii. Po vraždě své policejní spojky zůstává sám a po krku mu jdou obě strany – policie i mafie – a on hledá cestu, jak si zachránit život. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (7)

Zrádci (2020) 

Je to odvážnej počin, nejen umělecky, ale i dramaturgicky- Česká televize šla do rizika- ne že ne. A taky na to dojela, ten seriál končil na zhruba poloviční sledovanosti, než na jaké startoval s prvním dílem. Ale je nás asi půl miliónu, které to chytlo a nepustilo a to není rozhodně málo, když si uvědomím, jak je to progresivní, vyzněním depresivní, a že se to při premiéře potkalo s koronavirem. Oceňuju námět- Vietnamci si tady dělají, co se jim zachce a tohle by mohlo trochu rozpohybovat represivní složky. Oceňuju casting- sázku na zcela neznámé, nebo málo známé herce. Z představitele Reného bude jednou star. Oceňuju sebevědomý vyznění celku. Oceňuju, ale Vodník přece jen maličko lepší. ()

Vstup do prázdnoty (2020) (E01) 

Líbilo hodně, Viktor Tauš se pro mě stává sázkou na jistotu kvalitní televizní zábavy. To zní jako protimluv - kvalitní tv zábava, ale není tomu tak, třeba právě díky Taušovi a jemu podobným tvůrcům se to spojení nebojím použít. Příběh mě do sebe vtáhnul, baví mě ty sondy do soukromí hlavních aktérů. Jedna pecka navíc na vyvážení těch absurdních hejtů. ()

Hlavně ať se to nedozví máma (2020) (E02) 

Forma. To je to, oč tu běží. Buď ji miluješ, nebo ji nenávidíš. A i B je správně. Já jsem A. ()

Ze života pozůstalých (2020) (E03) 

Jsem tím seriálem zaujat, baví mě, těším se na něj. Životné figury bojují o život. Forma mě fascinuje, žasnu, co si můžou dovolit lidi, kteří už mají něco za sebou a chtějí se odchýlit od běžných postupů. Teď mluvím hlavně o kameramanovi, ale není to sám voják v poli, někdo ho vede a další profese se tomu musí umět přizpůsobit. Enormně se mi ve své roli líbí Miloslav Pecháček. ()

Dovolenka v Polsku (2020) (E04) 

Tak na vietnamskej biják v původním znění bez titulků jsem ještě nekoukal... To tu lištu o koronaviru nemohli fouknout do horní kantny?! Tohle byl, tuším, poslední hřebíček do rakve se slušnou sledovaností. Ale takhle hutný téma v době všeobecné paniky v kombinaci s tou vizuální i verbální hard core formou, to asi nebude zrovna mainstream... Pro mě každopádně dobrý, hodně dobrý- navzdory tomu, že se nikdy nedozvím, o čem si povídal Filip s Dangem. ()

Den pravdy (2020) (E05) 

Tak z nedostatku emocí tenhle seroš nikdo podezírat nemůže... Scéna z léčebny v závěru skutečně epická. Kamera už někdy fakt too much- ty houpačky už zavánějí manýrou. Herečky musely mít co dělat, aby se těm kameramanovým tanečkům nemusely smát... ()

Všechno bude OK (2020) (E06) 

Krobotové Petra by měla rozhodně změnit profesi, viděl bych ji spíš na školní psycholožku. Tohle jsem pochopil, za tím si stojím. Dále se po mně chtělo, abych si spoustu nevyřčených věcí uzavřel po svém. V některých případech to jde, v některých hůř, v něčem se nechytám. Ta svoboda, kterou mi tihle maximálně svobodní tvůrci poskytli, mi nemusí úplně vyhovovat. A to patřím k tvrdému jádru diváků, kteří vydrželi a budou tvrdit: Jo, Zrádci měli koule! ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Serial Killer se blíží

Serial Killer se blíží

20.09.2019

Serial Killer je mezinárodní soutěžní festival televizních a online seriálů. Uskuteční se 24. – 29. září 2019. Divák má jedinečnou příležitost sledovat to nejlepší, co současná evropská produkce… (více)

Reklama

Reklama