Reklama

Reklama

27: Zemřeli mladí

Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2018, 90 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Prozkoumejte, za jakých okolností ve svých 27 letech tragicky zemřeli Jimi Hendrix, Jim Morrison, Brian Jones, Janis Joplin, Kurt Cobain a Amy Winehouse. (Netflix)

Recenze (7)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dokument o nechvalně známém klubu 27, který by si zasloužil mnohem lepší zpracování než kterého se mu dostalo. O polovině členů jsem viděl už dříve samostatné dokumenty a bez nich bych to možná úplně nepobral. Medailonky jednotlivých členů by si zasloužily delší (detailnější) úseky, ale i tak je to hodina a půl, kterou nepovažuji za ztracenou. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Povrchne spracovaný dokument! Pozerám veľa dokumentárnych filmov a niekedy narazím na také, pri ktorých si kladiem otázku, či si tvorcovia tému, ktorej sa venujú, podrobne a poctivo naštudovalii. Tento dokumentárny film sa zaoberá "Klubom 27" hudobníkov, ktorí zomreli v mladom veku. Životopis tých piatich spomenutých hudobníkov je chudobný, plochý, neúplný a viackrát sa zdá, že tí, ktorí robia rozhovor, si veci len domýšľajú. Určite sa oplatí pozrieť podrobnejší dokument o každom zvlášť (a nie takýto zovšeobecňujúci pohľad ľudí, ktorí ich ani nepoznali). ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Bohužel, souhlas s tím, že to je úplně zbytečný dokument s chytlavým názvem. Ale nic nového a objevného pod sluncem. Navíc hodně nevyvážené. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Nie úplne podarený dokument od Netflixu, berúc v úvahy, že práve v spracovaní hudobných a športových dokumentov je Netlix topka. Niečo vyše krátkych 60 minút letmo prebehne príbeh Briana Jonesa (The Rolling Stones), Hendrixa, Janis Joplin, Morrisona, Cobaina a Amy Winehouse. Zaujal v princípe len príbeh prvý, Briana Jonesa, ktorý mi bol len letmo známy a dokumentuje úplné prapočiatky the Rolling Stones. Ostatné príbehy boli už inými dokumentami spracované podstatne lepšie, výstižnejšie, detailnejšie, s lepším zastúpením respondentov. Ani vo výbere z dobových rozhovorov s členmi "The 27 Club" sa neobjaví nič nové, stojace za zmienku, pritom materiálov je množstvo. Vhodné pre diváka, ktorému stačí letmo preletieť stručným prierezom tejto témy. ()

vladi3 

všechny recenze uživatele

Velmi povrchne spravene... Clovek, ktory sa len okrajovo venuje hudbe, sa nedozvie nic nove... Kazdemu "clenovi" mali venovat cely diel... Takto sa venovali vsetkym a pritom stopaz je akurat pre jedneho... ()

FengS 

všechny recenze uživatele

Ke konci 27 jsem si vzpomněl na prezentace ze základky, kde bylo vše okopčené z wiki. Netflix to zde udělal stejně jen s tím rozdílem, že wiki info o těchto umělcích zdokumentovali ve filmové podobě. Místo okopčené prezentace se jedná o (z wiki) okopčený film. ()

Reklama

Reklama