Reklama

Reklama

Stánek s polibky

Trailer

VOD (1)

První polibek vyústí v zakázaný románek Elle s nejhezčím klukem ze školy. Riskuje tak, že přijde o svoji nejlepší kámošku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

quokam 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na Netflix dobry, dokonce bez stereotypne vyobrazenych sexualnich mensin. Variace na tema, jak ma hodna nezna divka pozitivni vliv na problemoveho chlapce, nastesti charaktery nejsou az kycovite extremni.  Dalsi pozitivita je herecka v hlavni roli. Neni stylizovana do nejake preslazene modelky, proste civilne hraje normalni obycejnou holku. Nepovedla se zamena v kostymu batmana, vzhledem k velkemu rozdilu v telesnych proprcich postav obou bratri by meli byt rozeznatelni vcelku na prvni pohled, pusobilo to neverohodne. Cely film se mluvi o jakemsi skolnim tanecnim krouzku, ale zadny tam konkretne uvedeny neni, az by si jeden myslel, ze tanecni klub netvori nikdo jiny nez jen a pouze ti dva kamaradi. Osobne mi chybi i vice prostoru pro divku mladsiho z bratru. Jak ona vnima, ze jeji mily ma tak blizkou pritelkyni, na kterou docela drsne zarli a chvilemi to vypada, ze je tajne do ni zamilovany? Dokonce by ji bez vahani obetoval, kdyby kamaradka rekla jedno slovo. Rusi i obrovsky vyskovy rozdil ustredni milenecke dvojice. Jako mozna ma svuj dramaticky vyznam, coz nezpochybnuji a i ve svem okoli znam podobny par, ale presto byt tvurcem bych ten rozdil spise eliminoval. Vyskovy rozdil ma pravdepodobne dramaticky podtrhovat jakousi naznacenou toxicitu vztahu hrdinky k obema bratrum. Oba maji vuci ni nezdrave majetnicke sklony, proti kterym se ona bouri, napr provokativnim chovanim v ciste chlapecke sportovni satne. Otazka je, jestli maji teens komedie tyto vztahy romantizovat a vest k ignoraci varovnych signalu s pocitem, ze laska vse vyresi a premeni, nebo spise pred nimi varovat. Nastroje, ktere mohou fungovat na pocatku vztahu (divej se mi do oci)  s opadajici prvotni vlnou zamilovanosti ztraci ucinnost.  Spise je treba se spolehat na kvalitni a profesionalni psychoanalytickou praci odbornika. Jako jo, je to "jenom" komedie, ale tyto komedie mohou tvorit ocekavani a podvedome navyky. Mozna bude toto tema vice reflektovano  dalsich pokracovanich. Za mne (prozatim) na netflix dobrych pade pro. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Chtel jsem jako svuj 1500. film ohodnoceny na CSFD vybrat neco solidniho, bohuzel neplanovane toto cislo pripadne saskarne z Netflixu, kde jsem se musel protrapit trapnym, stokrat videnym filmem ze stredni skoly. Samozrejme je to neco absolutne novyho, protoze tady maji holka s klukem nejaky pitomy zasady! Ve zkratce - hlavni herecka s vyskou 150cm suka (doopravdu) dvoumetrovyho bratra svyho nejlepsiho kamose, ale je to na tajnacku, protoze podle zasady cislo 9 se to nesmi. Po 100 minutach si oba dva uvedomi, ze to je picovina, a film skonci happy endem. Jako vyjimecne spatny pak hodnotim jeste trio zaporacek - OMG Girls, ktery nemelo oproti podobnym filmum vubec nic - krasu, humory, ponizovani hlavni herecky - proste nic. Podprumerna romanticka komedie (pokud se tomu tak da vubec rikat) z prostredi americky stredni skoly, ktera by se mohla uchytit nekde na Slovensku na Jojke hned pred / po Take me out s Jakubem Pracharem. ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku to bolo celkom zabavne, no to jedno pravidlo bolo fakt odveci nelogicke. Chalanisko bol az neprijemne namotany na to pravidlo a tym sa to trosku same degradovalo. Aspon v mojich ociach. Baba mi pripominala Cuky, ci Luky, takze vzdy ked sa smiala som mal pred ocami tu slovensku herecku co hrala v reklame na Jar. Ku koncu ma to uz fakt otravovalo, ale ako znamy masochista som to dopozeral do konca, aj ked to bolo citatelne ako slabikar. ()

Teri123 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z nejhorších filmů od Netflixu. Celý film je plný kýče a typických zápletek. Oba hlavní herce mám ráda ale vůbec mi tady nejdou k sobě. Upřímně jsem více doufala že skončí s tím jejím kamarádem než Noahem (nebo jak se jmenuje). Na film jsem se dívala 3x a ani jednou jsem nedokoukala, vždycky od půlky jsem to překlikala. Joey King je úžasná herečka ale tahle role není pro ni. Jednu hvězdu dávám protože vím že si to své diváky najde a i přes to že jsem holka a mířená věková skupina tak se mi tenhle film vůbec nelíbil ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Vzletný český překlad navozuje možná zdání, že půjde o nějaké romantické umění, ale tomuhle filmu by - řekněme si to na rovinu - mnohem lépe slušel suše přetlumočený název LÍBACÍ BUDKA. Z podprůměru to tahá hlavně Joey King, která má charismatu na rozdávání a k tomu slušné tělesné proporce, zbytek ansámblu je ovšem v lepším případě zapomenutelný (Joel Courtney), v horším nezapomenutelně toporný (Jacob Elordi). Pravdou ovšem je, že režírující scénárista to nikomu moc neulehčil. Dokud se děj drží středoškolské "feel good" komediální linky ve stylu o osm let mladšího EASY A, ještě to ujde, jakmile se ale začne hrát velká romantika, strašlivě to skřípe v dialozích i scénickém pojetí. Má to svoje momenty a v první půlhodině jsem si říkal, že tomu čtyři hvězdy nedám jen těsně, nakonec je z toho ale pouhých 55 %. PS: Ten nápis HOLLYWOOD byl stoprocentní fake, nemluvě o tom, že už před x lety používaly ty lepší z romantických komedií místo tohohle drze stupidního klišé naopak výslovně motiv, že se k němu na rande dávno lozit nesmí a proč (viz duo Timberlake/Kunis v FRIENDS WITH BENEFITS). PPS: Odkazy na kultovní THE BREAKFAST CLUB jsou sice ospravedlnitelné faktem, že tady hraje Molly Ringwald, ale přesto mi použití zremakované Don´t You (Forget About Me) přišlo na pomezí nestoudnosti a nesoudnosti. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Film se odehrává v Los Angeles v Kalifornii, ale tam bylo natočeno pouze pár scén. Většina filmu se natáčela v Kapském Městě v Jihoafrické republice. (pityty)
  • Scéna, kdy je Elle po škole, velmi nápadně připomíná film Snídaňový klub (1985). Studenti sedící v místnosti se podobají nejen vzhledem a oblečením, ale dokonce mají i podobný zasedací pořádek. Dívka vpředu u okna připomíná postavu Claire (Molly Ringwald) a chlapec za ní Johna Bendera (Judd Nelson). Přímo za Elle pak můžeme vidět ve svetru dvojníka Briana (Anthony Michael Hall). V řadě u dveří pak kromě Noaha sedí také dvojnice Allison (Ally Sheedy) a v modrém tílku také dvojník Andrewa (Emilio Estevez). (six_seven)
  • Na maturitním plese zazní píseň „Don't You (Forget About Me)“, která je ústřední písní k filmu Snídaňový klub (1985). V tomto filmu si zahrála jednu z hlavních rolí Molly Ringwald, představitelka paní Flynnové, matky Noaha a Leeho. (six_seven)

Související novinky

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Reklama

Reklama