Reklama

Reklama

Pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy

  • Austrálie True History of the Kelly Gang (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podmanivý mýty zahalený příběh jednoho světově známého lupiče Neda Kellyho, jehož nemilosrdný a téměř neporazitelný gang v ženském oblečení drancuje území Austrálie a po mnoho měsíců uniká spravedlnosti. Ti, kdo by znali pravou tvář tohoto vůdce, nazývali by ho ... hrdinou. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (28)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

"He´s a cunsty little cunst of a constable cunst..." -- Maximálně osobitá a nepříjemná podívaná v tom nejlepším smyslu, která by se neztratila ani na Mezipatrech a v některých možná odhalí trochu homofobie. Kurzel boří tabu a vypráví se stejným zanícením s jakým tu hraje George MacKay. Posledních cca 20 minut pohlcující filmařina. Ale jen pro vyvolené, kteří neodpadnou mnohem dříve. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už jsem Kurzelovi úplně nebaštil. Asi by občas bylo dobrý, kdyby se v tom filmu i něco stalo, protože i když to je poměrně svěží (a šílenej!!) pohled na Kellyho gang, prostě tomu chybí šťáva. Melodramatické záběry, hypnotická kamera ani vytříbená irská angličtina už holt tentokrát nestačej. Tři * z lásky k režisérově předchozí tvorbě. Chtěl bych od něj vidět horor. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Teda Australani, tady jste mi dali co proto. Já měl co dělat, abych z filmu nechytil epilepsii. Je to tak jaksi avantgardně brutální a ujetý. Má to světlý chvilky - asi do doby, dokud ve filmu hraje Russell Crowe. Podle scénáře asi pochopil, že tohle bude ujetina jak hovado a tak vycouval ve správnou chvíli. No a má to i slabý chvilky - hlavně ten závěr, to byl úlet jak hovado. Ale co závěr, ono to mělo ujetý scény napříč celým filmem. Na druhou stranu musím uznat, že to má něco do sebe. Australani serou na současný hollywoodský móresy, serou na to jestli ve filmu je někdo transgender nebo kdovíco. Ve filmu jsou hlavně lidi a ještě vypadají poměrně hnusně. Na dobu 19. století asi odpovídající sebranka. Navíc nevím, co má v hlavě George MacKay, ale tipuju, že po natočení tohoto filmu si na půl rok musel dát fóra, protože se nejspíš léčil v blázinci. Neskutečnej výkon. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No ovšem, to bylo zase něco. Dobře fungující drsný příběh se postupně mění ve zvláštní artovou psychárnu první kategorie. Russell vypadá jak gorila v posledním stadiu a ve filmu obývá pouze tu první třetinu. Ovšem na to, že s Justin Kurzelem se příliš nepotkáváme, tak docela dobrý, rozhodně se nebojí chlapec, atmosféru umí vybrousit až k nasrání a herce vede dobře, George MacKay si dal magora mistrovsky. Ze tří filmů v rámci australsko-zélandskýho filmovýho mám dojem, že protinožcům trošku hrabe, ale to je jedno, jsou daleko, ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

PUNK IS NOT DEAD. Justin Kurzel a jeho štáb rozjíždí Anarchy in the AUS. ("Nothing you're about to see is TRUE history of the Kelly Gang"). Do temnoty jejich hlav bych se moc chtěla podívat pod mikroskopem a strávit s nimi večer. Vypili bychom pár flašek rumu a dali pár tahů trávy, oblékli se do ženských šatů, já jim z ohrané kazety pustila naše legendy E!E a na jejich POGO bychom zaskákali tak, až bych ráno nemohla najít boty a vlasy mi vlály jak britská vlajka nad pokořenými domorodci, přičemž naše vyprávění následujícího dne by mělo pár prázdných okýnek (někdo by možná skončil za katrem) a už nikdy bychom z hlavy nedostali intenzivní vzpomínku na tripovou scénu nájezdu fosforeskujících kabátů, ze které by měl druhé vánoce Gaspar Noé, napsal o nás do Cahiers du cinema a příští rok bychom v Cannes pogovali se Zlatou palmou nad hlavami. A dalších x let na to vzpomínali s hlasitým WOW. – Přesně tak v mých očích vypadá tento film Kurzela a jeho gangu. Vážně bych ho chtěla potkat osobně. Výrostka! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy, kterou napsal Peter Carey. Kniha vyšla v roce 2000. (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama