Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

  • Česko Hvězdné války: Epizoda II - Klony útočí (více)
Trailer

Galaktická republika prochází těžkou krizí. Několik tisíc soustav se chce od Republiky odtrhnout. Vzbouřenci jsou vedeni schopným hrabětem Dookuem. Stav hrozí vypuknutím války a rytíři Jedi nejsou schopni v Republice zajistit bezpečí a řád. Amidala už není královnou a svou planetu v republikovém senátu hájí jen z pozice senátorky. Přesto je to ona, na koho kdosi spáchá atentát, při němž zahyne její dvojnice. Amidala je přesvědčená, že útok zorganizoval hrabě Dooku. Senát se snaží zajistit Amidalinu bezpečnost, a tak jsou do služby povoláni dva rytíři Jedi, Obi-wan a jeho učedník Anakin. Jejich úkolem je senátorku chránit. Pro Amidalu i pro rytíře se jedná o šťastné shledání po letech. Hlavně Anakin, který je do Amidaly stále zamilován, setkání prožívá velmi intenzivně. Hned první noc musejí rytíři zasáhnout, najatá vražedkyně se pokusí Amidalu zabít pomocí jedovatých červů. Jediové vraždě zabrání a vražedkyni pronásledují. Když se jim podaří vražedkyni chytit, přiletí odkudsi střela, která ženu zabije. Obi-Wan ukáže vražednou šipku svému známému a od něj se dozví, že se jedná o šipku, kterou vyrábějí klonovači na planetě Kamino. Obi-Wan na Kamino odletí, aby zde ke svému úžasu zjistil, že dávný představený klanu rytířů Jedi, Sifo-Dyas, u klonovačů objednal tajnou armádu klonů, jejichž předlohou byl hrabětem Dookuem dosazený nájemný lovec a vrah Jango Fett. Obi-Wan chce Jango Fetta, který před ním chce i se svým synem utéci, chytit. Obi-Wan pronásleduje Jango Fetta až na planetu Geonosis, kde vyslechne rozhovor hraběte Dookua se vzbouřenci. Obi-Wan o jejich plánech informuje Jedie, je však Dookuovými lidmi zajat. Mezitím Anakin, který měl za úkol hlídat Padmé Amidalu, ze svých snů pochopil, že s jeho matkou Shmí je zle. Proto odletí s Padmé na rodnou Tatooine, kde zjistí, že Shmí byla zajata Písečnými lidmi. Anakin sice matku vypátrá, Shmí mu ale zemře v náručí, což rozpoutá jeho hněv, který nedokáže ovládnout, a celý klan Písečných lidí včetně dětí vybije. Hrabě Dooku se mezitím snaží přesvědčit Obi-Wana, že Republika už není tím, co bývala... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 045)

cubajz 

všechny recenze uživatele

na mě dvojka působila akčnějc (bombastická bitka v aréně) a celkově o dost přímočařejc než jednička, i když i tady mi lezl bastard Anakin pěkně na nervy. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Mín kecání a víc akce, tak se mi to líbí. Lepší než první díl, ne o tolik ale přece. Trošku se v tom ještě ztrácím a nejsem kultem úplně pohlcen :-) Závěrečná bitva perfektní, škoda že ji nebyl věnován větší prostor a důkladnost. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Když přišla Epizoda II do kin, byla přijata (i mnou) o dost líp než jednička. Dneska už se k tomu zas stavím trochu jinak. Dle všeho EII odnesla úděl překlenovacího dílu. Jednička nastínila starý svět Republiky, trojka jej propojila s původními díly. Dvojka jen o kus posunuvala děj, což se jí ne úplně zdařilo. Hlavním problém je, že nosnou konstrukcí filmu je budování vztahu mezi Anakinem a Padmé, což je pro události následující věc naprosto zásadní, ale zvlášť pro svět Star Wars dost problematická. Neházím rozhodně vinu na Christensena už jen proto, že to měl ukrutně těžký a jako dost nezkušenej a možná ne ani dost talentovanej herec neměl moc šanci sehrát emoce důvěryhodně. Přestože něco se mu zdařilo (hlavně romantické scény, kdy si s Natálkou evidentně sedly), tak většina a hlavně ty nasrané pasáže se prostě nepovedly. Přestože se člověk u dvojky tedy zrovna nenudí a opět je zde kopa skvělých scén, tradiční unešení star wars světem se aspoň v mém případě nekonalo a už ani ze souboje Yoda - Dooku si tak na prdel nesedám - hlavně protože byl moc krátký. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako divák jsem celkem nenáročný a často spokojený. Chápu, že první dva díly asi mnohým nesednou, ale to pro mě neplatí. Především v porovnání se sedmým dílem. Ten už nesedí ani mně. Tady je ale všechno tak, jak má být a dostal jsem přesně to, co jsem od SW očekával. 90% ()

Phos4rus 

všechny recenze uživatele

George Lucas se urcite poucil z "propadu" jendicky a tady se viditelne polepsil. Ty efekty, to je fantazie-efekty=5* + obrovska poklona! ()

darm 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tohle mě fakt dostalo! Po takovém skoro dětinském prvním dílu, který mi přijde z celé série nejhorší jsem moc velká očekávání neměl. Ale Epizoda II je úplně jiný film. Spousta emocí, láska mezi Anakinem a Padmé, spousta nááádherných soubojů a poprvé v pořádné akci taky mistr Yoda a hned naprosto skvěle. Ano, peníze z toho sice smrdí, ale v tomhle případě ten fakt rád přehlídnu, já se bavil naprosto skvěle. Epizoda II sice nijak výrazně nepřipomíná původní Star Wars, ale i tak mě dokázala dostat tak, že jsem hltal každou scénu a nemohl odtrhnout oči od obrazovky, sám se tomu divím. No paráda :) ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal vybrať najslabší diel hexalógie Star Wars, asi by som vybral Epizódu II. Rozhodne však nejde o zlý film, veď tu predsa nachádzame prvé náznaky Darth Vadera, stretávame sa tu s mladým Boba Fettom a jeho otcom, Jar Jar Binks sa tu (našťastie) objavuje len minimálne, Mace Windu sa ukáže v plnej paráde v impozantnej bitke Jediov proti droidom, Majster Yoda sa ukáže v plnej paráde v lightsaberovom dueli, senátorka Amidala sa ukáže v plnej paráde v obtiahnutom oblečení a takto by som mohol pokračovať... Epizóda II určite nie je zlým filmom, ale z celej série mi pripadá najmenej "starwarsovská". ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dvojka se mi zdala mnohem lepsi a hlavne zabavnejsi nez jednicka. Myslim, ze tento film se musi libit vsem, i kdyz nemate sci-fi v lasce. Ve filmu snad nic nechybi, akce, pribeh, humor, laska, efekty. Strasne se mi libilo ztvarneni mesta a ty temer gladiatorske zapasy. Tesim se na zbyle ctyri dily. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Klony su jednoznacne najhorsim dielom celej Star Wars sagy. Obsahovo je to romanticky scifi zlepenec, ktoremu by viac pristala vyrazne kratsia stopaz a nie vyse dvojhodinova dlzka, ktora nekompromisne vedie k nude. Este tragickejsie ako chaby dej, je na tom doslova priserny scenar, nad ktorym som miestami neveriacky krutil hlavou. Okrem prekrasnej Williamsovej hudby velke sklamanie... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A pokračování ságy po deseti letech, které je po trikové a výpravné stánce úchvatné, kde je dosti vzdušných honiček, soubojů a závěrečná masová bitva spousty rytířů Jedi. Opět hromada postav a pět míst. Staré známé planety Coruscant, hlavní místo Repůbliky, kde dochází k pokusům o atentát na bývalou královnu Amidalu, planeta Naboo, kde dochází k romantickému sblížení Amidaly a Anakina, a planeta Tatooine, kde umírá Anakinova matka a on se pak krutě pomstí na písečných lidech. Nově pak planety Kamino, kde je připravována velká armáda klonů na obranu Republiky, a Geonosis, kde se skrývají separatisté a kde je úchvatná show v aréně i se závěrečnou obrovskou bitvou. Důležité postavy: z Jediů samozřejmě staří známí Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor), který má plné ruce práce s hledáním atentátníka, jeho učedník Anakin Skywalker (tentokrát Hayden Christensen), který je tak nespokojený, nedočkavý a na Jedie velmi neklidný s mírnými sklony pýchy o své výjimečnosti a velcí mistři Yoda (hlas Frank Oz) a Mace Windu (Samuel L. Jackson). Samozřejmě Padmé Amidala (Natalie Portman), tentokrát v roli senátorky, která tráví většinu času pod ochranou Anakina a s nerozlučnou dvojicí robotů C-3PO (hlas Anthony Daniels) a R2-D2 (hlas Kenny Baker). Kancléř Palpatine (Ian McDiarmid) znovu dosáhne svými intriky posílení své pozice a získání věších pravomocí na úkor demokracie a poprvé zde slabě zazní podezření, že snad s ním není vše v pořádku. Dále lovec lidí Jango Fett (Temuera Morrison), který je předlohou armády klonů pro Republiku, ale zároveň proti Republice brojí a je strůjcem atentátu na Amidalu, a hrabě Dooku alias Darth Tyranus (Christopher Lee), bývalý Jedi, který se dal na stranu temna a stojí v čele separatistů. Úchvatná podívaná, kde je otázkou, zda demokracie skutečně existuje, nebo je jen pouhým slovem, protože skutečná svoboda nikdy neexistuje, protože jsme v zajetí menších či větších zákazů a příkazů a moc je tak sladce opojná. Chvilku by se mohlo zdát, že dobro a spravedlnost vítězí, ale na jak dlouho? ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

"May the force be with you." Dle mě nejlepší film ze ságy, nebo aspoň z té "nové". Je to správná kombinace napětí, akce a romantiky. Anakin nám vyrostl a začíná vystrkovat růžky, Obi-Wan už má konečně normální vlasy, Padmé je krásná jako vždy, R2D2 a C-3PO jsou tu víc než v prvním díle, klonová armáda je hustá a malý Boba Fett je rozkošnej :D Charismatický Christopher Lee jako hrabě Dooku je třešnička na dortu. A samozřejmě mistr Yoda ve své nejlepší formě :D Hudba legendární jako vždy, ale tentokrát se Williams svým love theme překonal. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl kdovíjaký fanboy série Star Wars. Samozřejmě ji uznávám jako kult a při zpětném opakování všech dílů zjišťuji, že epizoda II - Klony útočí. Je na danou ligu filmů docela velká slabota. Efekty nabitý spektákl nepřináší téměř nic nového co se děje týče krom posledních 15 minut. Jen je zde vidět osobní růst některých postav. Především pubertální Christiansen je hlavní postavou. Ale nikterak se mi nelíbil. Celkově docela zklamání, ale prostě kult. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nedospěl jen Anakin Skywalker ... i "Star Wars" jakoby konečně našly samy sebe - a uvědomily si důvod své existence. Získaly sebedůvěru a jistotu, dokázaly promítnout do děje opravdovost a sílu a zápal, které jsem v "Epizodě I" marně hledala. Takže pozor, vážení přátelé: Diplomacie selhala ... a Hvězdné války právě začínají. P.S.: Ale říkejte si co chcete, "Epizodu IV" George Lucas navzdory velkolepým trikům nepřekonal. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Anakin dospívá, zamilovává se a začíná se trochu vztekat. Geniální objasnění klonové armády a návaznost námezdního lovce. Největší emoce ve mne zanechal souboj mistra Yody s hrabětem Dooku. Jediové v plné síle. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšie ako prvá časť. Škarlenie medzi Anakinom a Padmé ma veľmi bavilo. Ich romantická linka nie len ma bavila, ale bolo to najlepšie z celého filmu. 8/10 ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Film značně postrádal tu atmosféru původní trilogie. Po slabším startu prequelů jsem čekal nějaký odpal, ale ono nic. Film je slabší i oproti první epizodě ve které jsem si moc užíval sledování perfektních scén, jako byl třeba závod kluzáků nebo závěrečný souboj Maula, Obi-Wana a Qui-Gona. Při prvním sledováním jsem byl kromě první a poslední půlhodiny hrozně zmatený. Ve filmu není nic převratného a dokonce bych řekl, že tenhle film je vlastně zbytečný. Zlatá malina za nejhorší scénář a nejhoršího herce (H. Christensena) je spravedlivé ocenění, protože ten scénář, to je něco. McGregor mi do role Obi-Wana nepasoval tolik jako v prvním díle, ale zato asi taky může ten příšerný scénář. Ale i přes to všechno nenechám na nic z prequelů opustit a stále je to pro mě zábavná podívaná. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Nezakřikl jsem to. Sice mě úvodní honička s létacími auty trochu dováděla k smíchu - když připustím, že to jednou vše bude existovat, tak i ten nejlepší Jedi prostě ve volném pádu netrefí rychle letící auto. Ale vše se to pak začalo zlepšovat až k úplné dokonalosti. Spousta různých světů s ještě větší spoustou postaviček, děj je jiný a to opravdu ve světle budoucích SW musím zdůrazňovat, a ta poslední bitva s armádou Jediů a válečnými stroji musí být prostě pro každého (i nefandu) visuální orgasmus. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Tento film určite nesplnil moje očakávania. Scenár zjavne pokryvkáva, čo sa Lucas snaží zachrániť samoúčelnou záplavou trikových záberov. Zatiaľ najslabšie Hviezdne Vojny, ale aj tak ten film zbožňujem. ()

Související novinky

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

19.05.2020

Pár dní nazpátek jsme psali o tom, že si legendárního námezdního lovce Boba Fetta v druhé řadě seriálu The Mandalorian zahraje herec Temuera Morrison, jenž ztvárnil Jango Fetta ve filmu Klony útočí.… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

07.11.2014

Nová naděje, Impérium vrací úder, Návrat Jediho, Skrytá hrozba, Klony útočí, Pomsta Sithů. Podtituly šesti epizod Star Wars dost možná znáte nazpaměť, a teď k nim konečně přibyl i sedmý. Lucasfilm… (více)

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

25.08.2013

Posledním dílem ságy, která byla natočena na klasický 35 mm film, byla Skrytá hrozba. V Klony útočí a Pomstě Sithů už Lucas experimentoval s digitálními kamerami. Tvůrci Epizody VII (a dalších) však… (více)

Reklama

Reklama