Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

  • Česko Hvězdné války: Epizoda II - Klony útočí (více)
Trailer

Galaktická republika prochází těžkou krizí. Několik tisíc soustav se chce od Republiky odtrhnout. Vzbouřenci jsou vedeni schopným hrabětem Dookuem. Stav hrozí vypuknutím války a rytíři Jedi nejsou schopni v Republice zajistit bezpečí a řád. Amidala už není královnou a svou planetu v republikovém senátu hájí jen z pozice senátorky. Přesto je to ona, na koho kdosi spáchá atentát, při němž zahyne její dvojnice. Amidala je přesvědčená, že útok zorganizoval hrabě Dooku. Senát se snaží zajistit Amidalinu bezpečnost, a tak jsou do služby povoláni dva rytíři Jedi, Obi-wan a jeho učedník Anakin. Jejich úkolem je senátorku chránit. Pro Amidalu i pro rytíře se jedná o šťastné shledání po letech. Hlavně Anakin, který je do Amidaly stále zamilován, setkání prožívá velmi intenzivně. Hned první noc musejí rytíři zasáhnout, najatá vražedkyně se pokusí Amidalu zabít pomocí jedovatých červů. Jediové vraždě zabrání a vražedkyni pronásledují. Když se jim podaří vražedkyni chytit, přiletí odkudsi střela, která ženu zabije. Obi-Wan ukáže vražednou šipku svému známému a od něj se dozví, že se jedná o šipku, kterou vyrábějí klonovači na planetě Kamino. Obi-Wan na Kamino odletí, aby zde ke svému úžasu zjistil, že dávný představený klanu rytířů Jedi, Sifo-Dyas, u klonovačů objednal tajnou armádu klonů, jejichž předlohou byl hrabětem Dookuem dosazený nájemný lovec a vrah Jango Fett. Obi-Wan chce Jango Fetta, který před ním chce i se svým synem utéci, chytit. Obi-Wan pronásleduje Jango Fetta až na planetu Geonosis, kde vyslechne rozhovor hraběte Dookua se vzbouřenci. Obi-Wan o jejich plánech informuje Jedie, je však Dookuovými lidmi zajat. Mezitím Anakin, který měl za úkol hlídat Padmé Amidalu, ze svých snů pochopil, že s jeho matkou Shmí je zle. Proto odletí s Padmé na rodnou Tatooine, kde zjistí, že Shmí byla zajata Písečnými lidmi. Anakin sice matku vypátrá, Shmí mu ale zemře v náručí, což rozpoutá jeho hněv, který nedokáže ovládnout, a celý klan Písečných lidí včetně dětí vybije. Hrabě Dooku se mezitím snaží přesvědčit Obi-Wana, že Republika už není tím, co bývala... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 045)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

George Lucas sa po Skrytej hrozbe ukľudnil a druhú Epizódu poňal v serióznejšom duchu. Na škodu to rozhodne nie je a s iným hlavným predstaviteľom by to dozaista prinieslo aj sladké ovocie. Hayden Christensen však svojho Anakina nezvláda po hereckej a už vôbec nie po charizmatickej stránke, čím sa jeho rodiaci vzťah s Padmou, alebo vnútorná neistota so samým sebou stáva nezaujímavým. Jediná úprimná emócia tak vyplynie z Anakinovej spovede po poprave celého kmeňa a tak to herecky musí znovu zachraňovať Ewan McGregor a ďalší členovia Džedájov. Čo prekvapí sú niektoré odfláknuté triky (viď zvieratká z gladiátorskej arény), ale ako celá rada ďalších scén ukáže, ide len o ojedinelý úkaz. Príbehovo sa to oproti sterilnej "jednotke" konečne rozhýbe, miestami možno až príliš a ľahko sa môže stať, že v prekombinovanom deji zablúdite. Ako to už v jednotlivých dieloch býva zvykom finále prináša najväčší pôžitok a táto epizóda nie je výnimkou, ba čo viac prináša s otvoreným koncom veľmi peknú pozvánku do poslednej časti tejto trilógie. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Svojho času som mal ten film rád, nebol taký infantilný ako epizóda 1, bolo tam veľa akcie a čosi ako detektívna linka kde Obi -Van pátra po republikovej armáde klonov ktorú si pred rokmi niekto tajne objednal. Dnes ale už musím konštatovať že epizóda 2 je hlavne značne blbá a hnusná. Triky miestami otrasne zostarli až niekam k plastelíne, hromada akčných sekvencii je potom aj vďaka tomu príšerná a romantická linka s Anakinom a Padmé je cukrovanie tak akurát na zvracanie. Asi najpríšernejšia je arkádovitá scéna na výrobnom páse kde postavičky preskakujú rôzne prekážky a C3PO tropí neuveriteľne dementné vtipy keď si prehadzuje hlavu s bojovými droidmi, ale ani nasledujúce peklo v aréne plné hračkárskych príšeriek a trubirohov mávajúcich svetelnými mečmi sa stupidity nebojí. K tým lepším naopak patrí sólo pre seizmické bomby v páse asteroidov a aj záverečná rubačka kde konečne dorazí po zuby vyzbrojená klonová armáda. Yoda skákajúci ako gumkáč mi vtedy v kine vyrazil dych, dnes už si tiež nie som istý či to nie je kravina, ale budiž. No a najsilnejším okamihom filmu nie je scéna kde Anakin vykročí za temnou stranou povraždením piesočných ľudí, ale záverečná prehliadka bojovej techniky podporená imperiálnym maršom, vtedy ma skutočne mrazilo. Je to taký farebný guláš z ktorého môže byť zle, ale nie nevyhnutne. ()

cityman

všechny recenze uživatele

Nejdražší seriálový díl co jsem kdy viděl. Pro posouzení budu ale asi muset počkat až do uvedení třetího dílu. Nemůžu si pomoci, přesto že vím, že STAR WARS se točí odděleně, připadá mi jako by dvojka byla vytržená z jednoho velkého filmu a puštěná jako samostatný kus do kin. Asi to tak na druhou stranu bylo myšleno, ale čekat cca tři roky, na to jak dopadne závěr dvojky mi k divákovi připadá až moc kruté. Začínám mít obavy o druhý díl Pána Prstenů. :-o Ale rozhodně to nebyla nuda! Vzkaz pro nejmenovanou operátorku SterCentury na Smíchově: Slečno když jsem Vám říkal, že chci lístek doprostřed a nahoru nelakovala jste si třeba zrovna nechty? Je od SterCentury milé, že se mi nakonec ušel lístek u stěny a dole, alespoň jsem si mohl zblízka a detailně prohlédnout vyleptané titulky na filmový pás. ()

Spectre 

všechny recenze uživatele

Oproti epizóde I jemný pokrok čo sa týka hereckého obsadenia. Lucas ide hlavou proti múru, keď si o sebe myslí, aký je super režisér. Predošlá epizóda kypela infantilnosťou, tu sa nám zase snaží naservírovať akúsi "rádobyLoveStory". Nieviem ako ostatní, ale ja mu na to teda neskočím. Btw. keď som videl Yodu s 10cm mini svetelným mečíkom, skoro som sa neudržal :) Zatiaľ dávam kompromisné 3* a som zvedavý, ako dopadne tretia epizóda. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Všechny dobře propracované světy mají svoji přitažlivost. Svět Star Wars není výjimkou. V Epizodě II, která je díky menšímu množství Jar-Jara snesitelnější než Epizoda I jsou přesto strašný díry. Milostný příběh je tak špatný, že člověk nechápe jak se můžou ty dva do sebe zamilovat. Anakin je nevychovaný a aragontní a celá tahle rovina filmu je strašně nepřesvědčivá a to je ta největší chyba, protože síla tohoto vztahu vede nakonec k přiklonění se Anakina k temné straně. A pokud nefunguje tohle je celá trilogie zbytečná. Všechno částečně zachráňují triky ILM a občas i slušná akce. (22.5.2005) ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Taková jedna sci-fi romance. Proto by neškodilo o něco vylepšit scénář, jelikož ty dialogy mezi Padmé a Anakinem jsou dost chabé. Většinou. Ať už rozhovor na louce (do koho byla Padmé v minulosti zamilovaná, proboha koho to zajímá), při „bezdechém“ zírání na sebe v kulise planoucího ohně krbu, ale korunu tomu položil rozhovor před vjezdem do arény: ‚Neboj se‘ … ‚Já se nebojím zemřít. Umírám každý den, co ses vrátil do mého života.‘… ‚O čem to mluvíš‘… ‚Miluju tě‘… ‚Ty mě miluješ?‘.. To je vážně na hranici teenagerských slaďáků, a do těch bych nerada Star Wars řadila. Na druhou stranu vizuální a zvukové efekty opět nezklamaly, ty byly vskutku klasa – ozvučení seismických náloží mě hodně bavilo. Z hereckých výkonů bych ocenila E. McGregora – žádné bezduché brebentění a stále k věci, toť Obi-Wanův charakter. Christopher Lee coby hrabě Dooku, což je takový padouch s grácií, řekla bych, nepřehrává a jeho herecké schopnosti vás nutí mu uvěřit všechny ty galaktické úmysly. Natalie Portman se mi víc líbila v E1, tady už i díky těm „blábolům“ jde paradoxně do pozadí. A Christensenův "starší Anakin" moc nepřesvědčí, že by mu po letech mělo celé universum ležet u nohou. Avšak scéna, kdy zmasakruje (mazaně jsou jatka divákovi ušetřena) tábor Tuskenů a vůbec jeho démonické pohledy napovídají, že zrod Vadera bude hodně temný. ()

LuckyStar 

všechny recenze uživatele

Akční odpočinek bez hloubky, skvělá triková jízda ála "popcorn - que" a výborný efekt na každém rohu. Aneb letní či zimní pohádka pro vaše domácí kino s barevným světelným mečem a digitálním uměním vyšperkovaným na maximum. Navíc scéna, ve která Yoda poprvé v celá sextalogii ukáže co vlastně umí, patří k tomu nejnezapomenutelnějšímu, co jsem v kině, potažmo ve filmu, kdy viděl. ()

janistr 

všechny recenze uživatele

Do poloviny ukrutná nuda, potom mírné zlepšení... Celkově na mě tato epizoda působí dost lacině (absence vtipu, nepříliš oslnivé herecké výkony, neuvěřitelná lovestory). ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívny posun od Epizódy I, čo sa týka príbehu aj akcie, väčšinu času sa deje niečo naozaj dôležité pre budúci vývoj, snímok príjemne ubehne a dá takmer aj zabudnúť na zle obsadenú a nepresvedčivo zahranú rolu Anakina. Keď beriem ale SW ako ságu, nedokážem dať viac než 3 hviezdy vzhľadom na starú trilógiu. Napriek tomu ale veľmi slušný nábeh na záverečný diel. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Druhá časť prináša oveľa viac akcie a to jej dopomohlo k tomu, aby som si ju vážne obľúbil. Anakin sa ešte neobrátil na zlú stranu, svetelné meče lietajú jedna radosť, sem-tam nejaké bozky, fajn. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Povedený díl, od kterého jsem přesto čekal mnohem více. Každopádně oceňuji zařazení romantického příběhu, který do ságy velmi dobře pasuje. No a Yoda, to je prostě mistr! ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Tady už to začíná být daleko lepší než Skrytá hrozba. Doba potemněla, zvážněla a i přes pár nedostatků skvělý film už je STAR WARS! Daleko víc a lepší akce, příjemná lovestory, humor a vůbec celkově tento díl je perfektní. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Menší nadprůměr. Debilní začátek a vztah Anakina se senátorkou celý film kazí. Za druhou polovinu filmu však horší hodnocení dát nemůžu. Snad už bude 3. díl konečně za pět hvězd. 72% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Poprvé v sérii můžeme vidět i romantiku, což se vzhledem k směřování děje dalo očekávat. Nejsem moc spokojený s obsazením Christensena coby Anakina, ale budiž. Ostatní postavy jsou skvělé. Děj je rozhodně lepší než v předchozí epizodě, výrazně více se zde řeší i politika, která je stejně špinavá snad ve všech galaxiích. Lord Sith získává značnou moc. No a vidět bojovat všechny Jedie pohromadě či samotného Yodu, lahůdka. NEJLEPŠÍ HLÁŠKA - C-3PO: Stroje vyrábějí stroje? Jak perverzní! ()

LBsmoke odpad!

všechny recenze uživatele

panebože horší patetický scénář člověk nedokáže vymyslet i kdyby se k smrti snažil.. a celkový příběh je nudný šum.. scénáristicky odpad, prolínačky na facku, anakina/haydena skopat.. a ty samoúčelové akční scény třeba ta honička na začátku OMFG!! -a přitom to mohl být velice důležitý stmelovací díl.. (+1* bo je to SW) ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Opět výborně natočeno. Padmé Amidala se sbližuje s Anakinem Skywalkerem, který ji spolu s Obi-Wan Kenobim mají ochraňovat. Objev armády klonů, kterou postavili na zakázku úžasně štíhlé a vysoké mimozemské bytosti..., boj s Boba Fettem... a závěrečný střet s hrabětem Dooku (Christopher Lee)... nemají chybu. Výborná scéna v aréně smrti, kde mají Anakin a Amidala zemřít, když v tom jim přijdou na pomoc snad všichni rytíři Jedi. Verdikt: 5* a 85 %. ()

Související novinky

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

19.05.2020

Pár dní nazpátek jsme psali o tom, že si legendárního námezdního lovce Boba Fetta v druhé řadě seriálu The Mandalorian zahraje herec Temuera Morrison, jenž ztvárnil Jango Fetta ve filmu Klony útočí.… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

07.11.2014

Nová naděje, Impérium vrací úder, Návrat Jediho, Skrytá hrozba, Klony útočí, Pomsta Sithů. Podtituly šesti epizod Star Wars dost možná znáte nazpaměť, a teď k nim konečně přibyl i sedmý. Lucasfilm… (více)

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

25.08.2013

Posledním dílem ságy, která byla natočena na klasický 35 mm film, byla Skrytá hrozba. V Klony útočí a Pomstě Sithů už Lucas experimentoval s digitálními kamerami. Tvůrci Epizody VII (a dalších) však… (více)

Reklama

Reklama