Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

  • Česko Hvězdné války: Epizoda II - Klony útočí (více)
Trailer

Galaktická republika prochází těžkou krizí. Několik tisíc soustav se chce od Republiky odtrhnout. Vzbouřenci jsou vedeni schopným hrabětem Dookuem. Stav hrozí vypuknutím války a rytíři Jedi nejsou schopni v Republice zajistit bezpečí a řád. Amidala už není královnou a svou planetu v republikovém senátu hájí jen z pozice senátorky. Přesto je to ona, na koho kdosi spáchá atentát, při němž zahyne její dvojnice. Amidala je přesvědčená, že útok zorganizoval hrabě Dooku. Senát se snaží zajistit Amidalinu bezpečnost, a tak jsou do služby povoláni dva rytíři Jedi, Obi-wan a jeho učedník Anakin. Jejich úkolem je senátorku chránit. Pro Amidalu i pro rytíře se jedná o šťastné shledání po letech. Hlavně Anakin, který je do Amidaly stále zamilován, setkání prožívá velmi intenzivně. Hned první noc musejí rytíři zasáhnout, najatá vražedkyně se pokusí Amidalu zabít pomocí jedovatých červů. Jediové vraždě zabrání a vražedkyni pronásledují. Když se jim podaří vražedkyni chytit, přiletí odkudsi střela, která ženu zabije. Obi-Wan ukáže vražednou šipku svému známému a od něj se dozví, že se jedná o šipku, kterou vyrábějí klonovači na planetě Kamino. Obi-Wan na Kamino odletí, aby zde ke svému úžasu zjistil, že dávný představený klanu rytířů Jedi, Sifo-Dyas, u klonovačů objednal tajnou armádu klonů, jejichž předlohou byl hrabětem Dookuem dosazený nájemný lovec a vrah Jango Fett. Obi-Wan chce Jango Fetta, který před ním chce i se svým synem utéci, chytit. Obi-Wan pronásleduje Jango Fetta až na planetu Geonosis, kde vyslechne rozhovor hraběte Dookua se vzbouřenci. Obi-Wan o jejich plánech informuje Jedie, je však Dookuovými lidmi zajat. Mezitím Anakin, který měl za úkol hlídat Padmé Amidalu, ze svých snů pochopil, že s jeho matkou Shmí je zle. Proto odletí s Padmé na rodnou Tatooine, kde zjistí, že Shmí byla zajata Písečnými lidmi. Anakin sice matku vypátrá, Shmí mu ale zemře v náručí, což rozpoutá jeho hněv, který nedokáže ovládnout, a celý klan Písečných lidí včetně dětí vybije. Hrabě Dooku se mezitím snaží přesvědčit Obi-Wana, že Republika už není tím, co bývala... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 045)

Mort09 

všechny recenze uživatele

Od infantilní jedničky jednoznačný posun kupředu a to jak po stránce dějové, tak z pohledu triků. Příběh se slušně rozjíždí i přes omezení daná tím, že se musel napasovat na původní trilogii, přičemž jeho jedinou vadou je až moc velká dávka romantiky, která je místy hodně kyčovitá. Technická stránka je pak téměř orgastická, k vždy skvělé hudební kulise se přidává perfektní triková kamera, jenž zvlášť v poslední hodině dává filmu epický pohled. Do natočení epizody III to byla má nejoblíbenější část ságy a i teď ji řadím k těm lepším dílům. 90% ()

prometheusll 

všechny recenze uživatele

Ale docela dobrý. Ale zase to není tak dobrý jako IV a V. Willamsova hudba ale dobrá,obsazení taky dobrý. Yoda, C3P0 a R2 D2 skvělí. Ale zase jsem nepochopil,když Anakinovi v Epizodě I bylo dejme tomu 12 a v Epizodě II mu bylo 22 tak jak může být stejně starý jako Padme. To Lucas absolutně nedomyslel. ()

Hrobař 

všechny recenze uživatele

Nepatřím do skupinky co tohle fetovala už v plínách, doháním si vzdělání, až s odstupem a asi i s despektem pro celou tuhle hvězdnou válku. Četl jsem lepší scífka... no, ale zas abych tomu nekřivdil, tak efektově je to fajn, lokace taky pěkný a za useknutou pracku dám nadprůměr ()

mentos. 

všechny recenze uživatele

Kdo mě na tomhle filmu štve nejvíc? Hayden Christensen. Právě kvůli tomuto sympatickému herci jsem se na ty novější díly těšil (no, víc jsem se těšil kvůli Natalii Portman). Postava Anakina Skywalkera mě ale bohužel dost iritovala. Je to mladý arogantní spratek s pitomými názory. Škoda. Jinak ale na filmu nevidím moc špatného, dokonce se mi líbil víc než epizoda I. V určité chvíli to chytlo skvělý spád a od souboje v aréně to pro byla pastva pro mé oči. ()

pogoman77 

všechny recenze uživatele

Podle mě ,,nejvíc o ničem" epizoda, ale když to vezmete jako variaci na Občanskou válku v USA, tak to nabírá nové kontury. Hlavní osoba Separatistického hnuti generál (Christopher) Lee. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

Zlepšení oproti Epizodě I. a to díky tomu, že nám zmizel Jar Jar a jeho trapné hlášky. Klony útočí ohromí opět skvělou výpravou a technikou, tak jak jsme zvyklí. Za co ale přidávám hvězdičku je určitě poslední půlhodina bitva v aréně a následné závěrečné bitvy, které měly konečně správnou vesmírnou šťávu. To ostatní bylo nic moc, ale zase jsme se více seznámili s motivacemi hrdinů (obvzlášť jsme se koukli do Anakinova nitra a pocitů) Sem tam už byly náznaky vtipných hlášek od Obiho a hlavně robota C3PO, kterej zářil suchým humorem a i mistr Yoda nám konečně ukázal něco ze svého umění. Herci sympatičtí, takže není důvod kritizovat. ()

BaseDallas 

všechny recenze uživatele

Niekto považuje nové SW za lepšie sci-fi, no tu musím nesúhlasiť. Lietajú tu síce kozmické koráby, všetko bliká a môžme vidieť kopec mimozemšťanov, ale všetko je spracované skôr pre mladšieho diváka. O trikoch sa nemusíme baviť, tie sú prvotriedne. Výsledok mi však podsúva ďaľší žáner - fantasy, lebo science fiction je aj o niečom inom, ako iba o vizuálnych efektoch. Tvorcovia inteligentného sci-fi študujú najnovšie vedecké publikácie o vývoji najnovších technológií, zapájajú do príbehov najpravdepodobnejśie scénáre budúcnosti a tie sa naozaj postupne aj plnia. Práve preto mi takéto Star Wars nikdy nesadli, a tento typ "sájfáj" nevyhľadávam. No musím povedať, že dvojka je o čosi lepšia ako jednotka, aj keď aj tu sa to hemží milučkými ksichtíkmi animovaných kreatúriek a kadejakými inými patvormi, ktoré tak veľmi v sci-fi filmoch neznášam. Lucas ale vie čo robí a dokáže svoje predstavy výborne zhmotniť vo fantastických obrazoch. Snáď splnil sen mnohým fanúšikom, mne ale nie. ()

Aalya 

všechny recenze uživatele

Subjektivně nejhorší díl celé serie, byť např. z Coruscantu ukazuje nejvíc, a objevují se zde poprvé naplno machinace Palpatina a i se zde Anakin poprvé dostává k temné straně. Prostě té romantiky bylo až příliš moc. A pokud na sci-fi chodí do kina slečny jen pro to, aby se podívaly, jaký že to šaty nosí nově zvolená senátorka a jak a kdy přesvědčivě vzdychne, tak něco není v pořádku :D i tak ale zasvěcením do původu klonových jednotek a celého konfliktu a hlavně pak monumentální konečnou (i když vlastně první) bitvou; a celkově epickými scénami, kdy poprvé se mistr Yoda skutečně hýbe, stále s přehledem dává 4*. A to zejména za perfektní hudbu (jako vždy) a perfektní efekty (jako vždy, co je to Marvel). Opět škoda až příliš prkenných herců a až velkou spoustu monotonních dialogů, jež by jiní zahráli o 100% lépe. ()

mine.slayer 

všechny recenze uživatele

Ze tří nových dílů SW asi ten nejlepší, plným právem si zasluhuje 4 hvězdy bez jakéhokoliv nadržování, ale na druhou stranu 4 hvězdy není 5 takže, tyhle nové SW prostě nejsou tak nezkutečně ojedinělé jako jejich předchozí kamarádi. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší diel z Hviezdnych vojen. Aj keď musím uznať, že čo sa týka výpravy, bojových scén (či už rytierov Jedi s temnou stranou, alebo lodí vo vesmíre), masiek je to spolu s epizódou I a III úplne niekde inde ako pôvodné tri filmy. Dosť sa tu melie o politike, aj keď mi je jasné, že Lucas sa snažil vysvetliť, ako to teda s temnou stranou sily bolo a prečo rytieri Jedi dostali na frak. Obi van Kenobi bol fantastický, naopak Christensen spolu s Natalie Portman nudili. Zaujímavý bol Christopher Lee a Samuel L. Jackson ako Mace Windu bol fantastický. ()

2rady 

všechny recenze uživatele

Film v ktorom sa hlavná postava celú stopáž chová ako kretén (človek ho chce skrz plátno/TV tresnúť do toho dreveného ksichtu), romanca na úrovni základnej školy a stopáž (relatívne: odtiaľto až do večera) o dĺžke Amazonky či viac. Jediné čo to ako tak zachraňuje je sympatický Obi-Wan a Padmé (nevýrazná, ale dobre sa na ňu pozerá). Jedna príbehová línia s Obiwanom celkom fajn, príjemná detektívka; druhá s Anakinom zúfalá rovnako ako jeho herectvo. Poteší menej Jar Jara, viac súbojov, krásne prostredia či záverečný konflikt. Osobne považujem Ep II za najslabšiu zo sveta Star Wars. PS:Bol teda hrabě Dooku záporák či nikoliv? Po znovu pozretí si jeho cieľmi nie som úplne istý. ()

ela. 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě o pár % slabší než epizody "starší" série Star Wars,ale i tak musím skoro vše hodnotit pozitivně.Opět skvělá hudba Johna Wiliamse,skvělé herecké výkony,výborné efekty.Jediné,co mě trochu zaráží,je začátek "romantického jiskření" mezi Padmé a Anakinem.Samozřejmě vím,že to muselo nějak začít,ale tyto okamžiky nejsou těmi nejsilnějšími v celém filmu.I přesto ale film hodnotím pozitivně a dávám 4*,i když to mohlo být trochu lepší. ()

marien1039 

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší a nejnudnější Star wars vůbec. V tohle díle se Lucas přestřelil ve zbytečném množství romantických scén. K pobíhání Amidaly a Anakina po sluníčkově zalitém Naboo už chybí jen duha. Navíc ten teplák, kterého vybral za Anakina, mi lezl na nervy už od začátku. Taky efekty mi připadají v tomhle díle hrozně odbyté oproti jedničce. Naštěstí příběh Star Wars to vždycky dožene a mistr Yoda je frajer. ()

Motherlovebone 

všechny recenze uživatele

Jako skalní fanoušek původní trilogie dávám jednu hvězdu z nostalgie a druhou za hudbu. Děj je nastavovaná kaše a ten anakin tomu moc nepomáhá. Takže se už třesu na další vypatlanost mistra Lucase. Asi má taky hypotéku, no ()

Související novinky

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

19.05.2020

Pár dní nazpátek jsme psali o tom, že si legendárního námezdního lovce Boba Fetta v druhé řadě seriálu The Mandalorian zahraje herec Temuera Morrison, jenž ztvárnil Jango Fetta ve filmu Klony útočí.… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

07.11.2014

Nová naděje, Impérium vrací úder, Návrat Jediho, Skrytá hrozba, Klony útočí, Pomsta Sithů. Podtituly šesti epizod Star Wars dost možná znáte nazpaměť, a teď k nim konečně přibyl i sedmý. Lucasfilm… (více)

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

25.08.2013

Posledním dílem ságy, která byla natočena na klasický 35 mm film, byla Skrytá hrozba. V Klony útočí a Pomstě Sithů už Lucas experimentoval s digitálními kamerami. Tvůrci Epizody VII (a dalších) však… (více)

Reklama

Reklama