Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

  • Česko Hvězdné války: Epizoda II - Klony útočí (více)
Trailer

Galaktická republika prochází těžkou krizí. Několik tisíc soustav se chce od Republiky odtrhnout. Vzbouřenci jsou vedeni schopným hrabětem Dookuem. Stav hrozí vypuknutím války a rytíři Jedi nejsou schopni v Republice zajistit bezpečí a řád. Amidala už není královnou a svou planetu v republikovém senátu hájí jen z pozice senátorky. Přesto je to ona, na koho kdosi spáchá atentát, při němž zahyne její dvojnice. Amidala je přesvědčená, že útok zorganizoval hrabě Dooku. Senát se snaží zajistit Amidalinu bezpečnost, a tak jsou do služby povoláni dva rytíři Jedi, Obi-wan a jeho učedník Anakin. Jejich úkolem je senátorku chránit. Pro Amidalu i pro rytíře se jedná o šťastné shledání po letech. Hlavně Anakin, který je do Amidaly stále zamilován, setkání prožívá velmi intenzivně. Hned první noc musejí rytíři zasáhnout, najatá vražedkyně se pokusí Amidalu zabít pomocí jedovatých červů. Jediové vraždě zabrání a vražedkyni pronásledují. Když se jim podaří vražedkyni chytit, přiletí odkudsi střela, která ženu zabije. Obi-Wan ukáže vražednou šipku svému známému a od něj se dozví, že se jedná o šipku, kterou vyrábějí klonovači na planetě Kamino. Obi-Wan na Kamino odletí, aby zde ke svému úžasu zjistil, že dávný představený klanu rytířů Jedi, Sifo-Dyas, u klonovačů objednal tajnou armádu klonů, jejichž předlohou byl hrabětem Dookuem dosazený nájemný lovec a vrah Jango Fett. Obi-Wan chce Jango Fetta, který před ním chce i se svým synem utéci, chytit. Obi-Wan pronásleduje Jango Fetta až na planetu Geonosis, kde vyslechne rozhovor hraběte Dookua se vzbouřenci. Obi-Wan o jejich plánech informuje Jedie, je však Dookuovými lidmi zajat. Mezitím Anakin, který měl za úkol hlídat Padmé Amidalu, ze svých snů pochopil, že s jeho matkou Shmí je zle. Proto odletí s Padmé na rodnou Tatooine, kde zjistí, že Shmí byla zajata Písečnými lidmi. Anakin sice matku vypátrá, Shmí mu ale zemře v náručí, což rozpoutá jeho hněv, který nedokáže ovládnout, a celý klan Písečných lidí včetně dětí vybije. Hrabě Dooku se mezitím snaží přesvědčit Obi-Wana, že Republika už není tím, co bývala... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 045)

Gluminator 

všechny recenze uživatele

Sice o trochu lepší než episoda I, ale dávám o hvězdičku méně, někde bylo až moc zbytečně přehršel strojů a jiných lodí, kde se člověk ztácel, celkově mě to přijde, že kostýmy a lodě se navrhovali halabala aby jich bylo co nejvíce, a ne aby byly kvalitně provedeny. CGI yoda se mi nelíbí ani trochu, nicméně děj tohohle dílu byl celkem slušný. 75% ()

Domitri 

všechny recenze uživatele

Lepší jak první díl, ale že by to byl nějakej zázrak... pořád to bylo chvilkama přeplácaný a chvilkama zas hodně nudný.. ale těch nudnejch pasáží tu bylo o poznání méně... a akce je zde velice propracovaná... jen vidět Yodu bojovat je chvilkama dost komický. 70% ()

mujotec 

všechny recenze uživatele

Jediné co mi vadilo byly některé CGI efekty, jako jízda Anakina na prasokrávě a rozhopání Obi-Wana na lanku po souboji s Django Fetem. Jinak nesnesitelný Anakin je myslím dobře obsazený, možná je to špatný herec, ale tady mu topornost spíš pomáhá. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem nuda, pomalý rozjezd, ale pak to rychle vyvrcholilo a strašně mě to bavilo, nemohl jsem odtrhnout oči od obrazovky. Herecký výkony se od prvního dílu rapidně zlepšily. Hudba naprosto fantastická, když slyším soundtrack Star Wars tak mi tuhne krev v žilách (v dobrém slova smyslu). Vizuální efekty naprosto vynikající. Takhle má vypadat správný sci-fi film :-). Rozhodně lepší než jednička :-). ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Epizóda 2 je vlastne veľkolepou prípravou na Epizódu 3. Pár vecí sa v nej už síce vysvetlí (Anakinova povaha, pravačka, vzťah s Padmé, smrť jeho matky), ale viac ich zostane nezodpovedaných a otvorených pre veľké finále.↵  Epizóda 2 je zameraná akčne a určite nenudí, ale tie kolosálne bitky na konci mi už prišli trošičku prestrelené. V pokojnejších scénach nie je moc silná, najmä "zaľúbenie sa" Padmé bolo veľmi "nasilu". Príbeh, efekty a hudba sú však i na pomery Star Wars veľmi solídne. ()

SaMaeL98 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu kolegovi se hooooodně zlepšil, zakčnil, zezábavnil. Během filmu se na rozdí od jedničky pořád něco děje a děj Vás po chvilce vtáhne. Honička na nájemnéo zabijáka, armáda klonů, bitva s droidy, hrabě Dooku aka Darth Tyranus aka RIP Christopher Lee, románek Anakina a Padme, Obi-wan a jeho styl... Výborný a podceňovaný film... ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Ako tu už odznelo, čo tie klony vlastne chceli?... Zúfalá prvá hodina. Spôsob ako to prestrihávali....kokos katastrofa... Potom sa to vďaka akcií zlepšilo, ale celkovo... To je film pre predpubertálnych tínedžerov... atmosféra ako z kráľovstva krivých zrkadiel...Tie ich pohyby,ako bežali,skákali. No prijebané. To je filmárske fiasko toto. Ide iba o prachy... ()

Mr.Nobody 

všechny recenze uživatele

Druhý díl SW, už přináší rozvíjející se konflikt mezi světlou a temnouz stranou síly, a mezi jejich ozbrojenými jednotkami droidů a klonů. Příběh je ve srovnání se skrytou hrozbou o poznání akčnější a dynamičtější. A je již známá nosná část postav, které rozvinou děj v následujících čtyřech dílech. Technika všech stran je zřejmě nejpropracovanější ze všech filmů. I atmosféra je celkově temnější. Děj i pojetí akčních scén oproti prvnímu dílu výrazně graduje. Bitva na planetě "těch hmyzáků" je však asi největším zklamáním z celého filmu. Tolik Jediú by při udržení akčnosti jejich individuálních výkonů mělo přeci jen přinést poněkud impozantnější boj. Kdyby člověk neznal původní trilogii, byl by tento film přeci jen o něco lepší. To je ale asi prokletí všech prequelových filmů. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Další skvělý film ze série Star Wars. Je skvělé sledovat co vše se změnilo za deset let od epizody I. Příběh se mi opět líbil, herecké výkony skvělé, především Natalie Portman a Ewan McGregor byli výteční. Akční scény a hlavně souboje byli ve filmu dokonalé. Celý film doprovází skvělá hudba. ()

ondra.p 

všechny recenze uživatele

Epizodu II oceňuji hlavně zpětně, díky tomu, že v podstatě v tomhle dílu uvidíme všechno podstatné pro pochopení zbytku série. Spolu s koncem Epizody I beru "dvojku" de facto jako klíčovou záležitost. I přesto, pár věcí k dokonalosti i 100% pochopení příběhu chybí. Já jsem si je jako správný geek našel, běžný konzumní divák takto pečlivý být nemusí. Každý si však musí všechny věci ve dvojce rozklíčovat sám, pak pochopí i sled událostí následujících. Ale to už je jiný příběh... Pro mě za 80% procent. ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Epizoda má dvě linie. Jedna vysvětluje a pokračuje v rozehraném a obsáhlém ději Star Wars. Druhá řeší milostné vzplanutí Anakina (Hayden Christensen) a Padmé (Natalie Portman). Samozřejmě obě linie běží dohromady a protínají se, protože se vše točí kolem Padmé. Filmu vévodí Obi-Wan Kenobi, který vyšetřuje útoky na Padmé a tím vysvětluje a odhaluje temnou stranu v galaxii. Obi-Wan je rozhodný, akční, ale také přehnaně kritický k Anakinovi. Není bohužel pro Anakina dostatečným respektovaným vzorem. Anakin je zmatený, neposlušný a ve všem tom zmatku si vybírá lásku k Padmé a respekt k Palatinovi. V momentě, kdy Anakin potřebuje nejvíce přátele a svůj hněv usměrňovat, je sám. Padmé mu nestačí. A popravdě řečeno ta lásku k němu také není úplně dobře zahraná. ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Sága hvězdných válek pokračuje. Hodně překvapil Christopher Lee (Drákula) a jeho souboj s Yodou. "Temnou stranu já cítit v tobě. Ještě hodně musíš se učit." ()

ToZe99 

všechny recenze uživatele

George Lucas se zřejmě chtěl zavděčit všem fanouškům klasických kultovních filmů, avšak díky tomu se do filmu dostalo několik scén, které jsou na hranici s otřelými klišé. Zatím co původní Star Wars trilogie spíše klišé uváděla, ta nová používá již zaběhlá. Příběh je však o poznání dospělejší, nežli v epizodě první. ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

Pri 1. pozretí super, pri 2. pozretí som preskakoval všetky scény Padme a Anakina, konečná scéna vyzerala naozaj dobre, ak ste videli Clone Wars tak žiadne prekvapenie vás veľmi nečaká, niektoré časti Clone Wars seriálu sú oveľa lepšie ako toto. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Efekty a scény jsou dobé, ale zvuk je moc silný a často se přehlušuje za jiný. Unikají také dialogy. Vyšetřování po celou dobu, což není pro akční film moc vhodné. Až na konci nebo spíše ke konci se teprve odehraje akce rovna tohoto názvu filmu. Temná strana postupně zahaluje vše co je dobré ve prospěch míru, a zničí každého kdo se jí postaví. Poznámka: Natalii Portman to zde opravdu sluší. Hvězdiček 3 ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Star wars jsou pro mě absolutní srdcovka už od dětství a jelikož jsem prequelová generace, jsou mi tyto filmy nejbližší. Druhá epizoda je opět skvělá a pokračuje v promyšlenosti předchozího dílu. Perfektní scénář, perfektní herci, legendární hlášky. Celá trojice prequelů je úžasná! ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Podle mě jednoznačně nejslabší článek do skládanky. Ale pořád je to sakra Star Wars, i když skvěle vystavěná romance mezi Han Solem a Leiou je zde nahrazena růžověknihovničkovými trapnými scénami s nechutným pubertálním Dart Vaderem juniorem. Ale pořád je to sakra Star Wars a když vidíte to Palpatinovo intrikaření a Anakinovu debilitu a namyšlenost, musíte se tetelit blahem při přestavě, jak to má ten Lucas dobře vymyšlené a jak to hezky tlačí dějově ke starým dobrým Star Wars. Co naplat... Nejslabší Star Wars je pořád kvalitativně někde jinde než jiné filmy a dát méně hvězdiček nemůžu ani kdybych byl krutopřísně ukrutně zlý. ()

Jansuper 

všechny recenze uživatele

Nechápu opět proč dlouho to bylo považované za nejslabší star wars film a že je nudný a že má blbý efekty atd lidi já to vůbec nechápu, příběh to má dobrej, efekty úplně výborný hodně bych je ani nepoznal a že tvrdíte jak otřesné sou scény romance mezi padmé a anakinem, za mě to tak hrozné nebylo hold ukázali ten reálný star wars svět ty města jak tam žijou normální lidi restaurace atd a byly tam tak dobré i akční scény honička v létajících autech na začátku, souboj s jango fetem, záchrana padmé, a scéna v aréně a klonová válka nakonci ani nemluvím a tak bych mohl pokračovat, dle mého názory jedny z nejlepších akčních scén a jiní je kritizují ()

Související novinky

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

19.05.2020

Pár dní nazpátek jsme psali o tom, že si legendárního námezdního lovce Boba Fetta v druhé řadě seriálu The Mandalorian zahraje herec Temuera Morrison, jenž ztvárnil Jango Fetta ve filmu Klony útočí.… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

07.11.2014

Nová naděje, Impérium vrací úder, Návrat Jediho, Skrytá hrozba, Klony útočí, Pomsta Sithů. Podtituly šesti epizod Star Wars dost možná znáte nazpaměť, a teď k nim konečně přibyl i sedmý. Lucasfilm… (více)

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

25.08.2013

Posledním dílem ságy, která byla natočena na klasický 35 mm film, byla Skrytá hrozba. V Klony útočí a Pomstě Sithů už Lucas experimentoval s digitálními kamerami. Tvůrci Epizody VII (a dalších) však… (více)

Reklama

Reklama