Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake "Darc" Walters (Tony Schiena) je předčasně propuštěn z věznice na svobodu. Zařídil mu to jeho kámoš a zároveň polda od interpolu. Na oplátku ale za to chce, aby mu "Darc" pomohl zachránit dceru ze spárů Yakuzy. Jenže dostat se k Yakuze tak blízko chce pořádnou dávku odvahy. "Darc" má z mládí nevyřízené účty s hlavou Kogakai, a tak nabídku přijme. (Rodriguez)

(více)

Recenze (38)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nenápadná Revenge rubačka ve stylu Punishera! Mladý chlapec příjde o matku před svým zrakem, která je prostitutkou a odkrouhne ji místní gang Yakuzy. Jakmile vyroste rozhodne se pomstít a půjde přes mrtvoly. Příběhově sice nic originálního, ale po formální stránce film splňuje všechny kritéria. Na béčko je film kvalitně technicky spracovaný, herecky slušný ( Hlavní představitel má charisma) a skvělá je akce jak souboje tak přestřelky a není nouze ani o utržené končetiny či hlavy. Je to Tvrdé Rko, tedy je zde hodně sexu a nahých žen, spousta násilí a taky se zde ve velkém berou drogy, takže kdo podobné filmy může rozhodně se bude bavit. Za mě slušný . 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Takhle gang Yakuzy kdysi nevyčistili ani Dolphie s Brandonem, protože když se whoreguard Darc namíchne, je uřezaný malíček jen malým bebím na úrovni zatrhnutého nehtu.. Ty moderní akční béčka jsou zbytečně komplikované, bolestné a s malou porcí nadhledu, nicméně co se týká pitomosti děje, uklidňuje mě, že tam je stav víceméně neměnný. Nechci být zlým prorokem, ale Tony Schiena žádná akční hvězda nebude. I když na druhou stranu, řekli byste v časech Lásky nebeské, že v Liamu Neesonovi dřímá potenciál zaplnit desítky márnic..? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako plytká, tuctová akčná zábava na jedno vzhliadnutie “Darc” ujde. Ako plnohodnotný snímok s príbehom, ktorý by spĺňal aspoň “nejaké” kritéria, ako serióznosť, vážnosť, či vlastnú myšlienku - úplne prepadáva. Je to jeden z ďalších filmov “one Vs ten thousand” na miliónty spôsob bez nápadu, kedy divák premýšľať nemusí, a vlastne ani nesmie. Dialógy ako z komiksu, intonácia hlasov Yakuzákov preafektovaná. Dám ale aspoň priemer, nakoľko som sa nenudil .. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Japonský mrdky dostanou co si zaslouží! Jinak na tomhle filmu nic speciálního není, ale nenudil jsem se. Je to příjemně přímočaré, brutální, na nic si to nehraje a v pohodě to uteče. Za mě bezproblémových 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná brutální mlátička lomeno střílečka tak trochu ve stylu comicsovýho Franka Castlea, na který ale nejvíc zamrzí tragická choreografie bojových scén. Ono se totiž ne nadarmo říká, že když spotřebujete na jeden úder pěstí osm epileptickejch střihů, tak asi zrovna nebudete profík z ranku Chada Stahelskiho anebo choreografů marvelovek. Ale pozor, koukat se na tuhle nasranou řezničinu v pohodě dá, to zas jo, a hlavní bouchač je hooodně sympatickým křížencem Buda Spencera a Johna Wicka. Během poslední akce sem se už vyloženě culil od ucha k uchu. [Netflix] ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Další pomstychtivá řezničina v Japonském stylu na území USA, hlavní hrdina ale není Tom Hardy a příliš charakterem nestrhne. Další béčko v akčních filmech. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pohádka o odplatě. Slušná bojová choreografie, živé kluby a oceán krve. Japonská kultura je prý nejvíce rasistická na světě... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Jak si tak teď čtu ostaní komenty, nejsem vůbec originální. No ale co jinýho se taky dá o tomhle filmu napsat, než že je to...) Přímočará, příjemně debilizovaná rubačka se zápletkou na úrovni VHSkových videobéček, ovšem s moderní fazónou. Její příběh vypráví o tom, kterak jeden hodně nasranej chlápek zruší úspěšnej americkej byznys jednomu klanu jakuzy, specializujícímu se na bílý maso (rozuměj na kurvy). Maníci od jakuzy jsou tu vyobrazeni jako zkarikovaní pitomci, a to především nejužší vedení zdegenerované rodiny (cholerická bantamová trubka Šigeru, jeho sexuálně sadistický otec a šišlající ušatý ojabun dědeček připomínající zlého mistra Youdu). Údělem všech zdejších jakuzů je pak nechat se přečůrávat a dostávat na držku od jednoho velkýho bílýho zkurvysyna, kterej je fakt hustej ranař a nedělá mu problém někoho vodkráglovat, ale krágluje jenom ty špatný a je obzvlášť přecitlivělej na ubližování ženskejm, hlavně kurvám, protože jeho matka byla ubližovaná kurva. Proto ho taky pragmaticky nazývám zkurvysynem, i když mi byl hodně sympatickej, ježto to není žádnej užvaněnej, exhibicionistickej a namachrovanej homouš, nýbrž introvertní a charakterní heterák. Není snad žádnej velkej spoiler když prozradím, že po skončení filmu bude ve Státech o jeden klan jakuzy míň a leckterá kurva z donucení se bude moci začít věnovat nějakýmu slušnějšímu povolání. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přímočará rubačka, ve které se hlavní hrdina snaží ze spárů Jakuzy zachránit unesenou holku a zároveň si vyřídit nějaké ty osobní účty. Střílí se tu, sekají se hlavy, ruce, nohy a i když má Schiena evidentní herecké limity, dohání to charismatem. Vypnout mozek a bavit se. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi film o gaidzinovi a yakuzakoch v osemdesiatkovom tupom style, takze sa dockame rôznorodej akcie s mnoztvom krvi a brutality. Nechybaju ani nahotinky. Nepôsobi to ani podfinancovane alebo amatersky. Napriek tomu ma tam nezaujala ziadna scena a ani samotny pribeh. Asi za to môze nevyrazne herecke obsadenie. Je to taky divny mismas, ale je to zabavnejsie ako nedavny sterilny a nudny The Outsider. 5/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že po dlouhé době zkusim nějaké akční béčko. Když jsem na netu četl, že hlavně kvůli akci se vyplatí na film podívat, hned jsem se chopil příležitosti a pustil si Darc. A jsem fakt nadšenej. Je to místy fakt hloupé béčko, ale herci si svoje role užívaj úplně maximálně, jsou sympatický, odehrává se to v pěkných interiérech a neustále se střídaj lokace. Vizuálně film vypadá fakt lahůdkově. Co by za něco takového, dnešní vyhořelý králové akčních béček, dali? Tony Schiena je pro mě úplně neznámej, ale v akci si vede hodně solidně, vypadá drsně a má pěknou sousedku. Záporáci jsou svině, co tam kosej i nevinný lidi. Místy mě film i překvapil tou úmrtností klaďasů. Akce je plno - je nařachaná dynamikou, nechybí ani gore, mnoho dobrých nápadů, zlomenin, proříznutých tepen a končetin, občas se objeví nějakej slušnej kop. Ze začátku je akce příliš zpomalovaná a prostříhaná, ke konci jsou souboje výborný a intenzivní. Pro mě nejlepší akcí byla stealth vloupačka do toho luxusního bytu se špičkovým fightem v kuchyni a pak v bytě proti třem týpkům. Akční scény jsou dlouhé, nechybí ani "hloupé" přestřelky, kde týpek všecko vystřílí, vzhledem však k intenzivní práci choreografů a důvtipu, to tentokrát není problém. Film se nebere až tak vážně a působil na mě i odlehčeně. Hudba je fajn. Takže nadhodnocuju, protože jsem se bavil každou vteřinou a nějakou tu akci si pustim znova. Fakt mě to bavilo, dokonalé akční béčko. PS: Banda pomatenců zde zmiňuje Punishera, se kterým má film společnýho asi jako Raid s Boykou :D ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nečekejte nikterak promyšlený film s chytrou zápletkou, tady se jede v zažitém duchu pořádných rubaček, u kterých nesmíte tak přemýšlet. Ale na druhou stranu se musí uznat, že film po celou dobu bavil a dokázal si mě tak udržet u obrazovky. Na Darca jsem narazil náhodou, žádné ze známých jmen se na něm nepodílelo, ale i tak nabídlo slušnou podívanou. Po stránce příběhové nic inovativního, hlavní hrdina se mstí za smrt své matky a přitom se snaží zachránit jednu mladou dívku, takže takové dvě mouchy jednou ranou. Líbilo se mi béčkové zpracování, ty levné triky ani neomrzí, jednou za čas je v pořádku zhlédnout trochu levnější film. Abych tomu nějak nekřivdil, tak bitky a přestřelky natočili filmaři celkem ucházejícím způsobem, ano, bylo to chvilkami přestřelené, ale co dnes není, že ? Hlavní hrdina, tedy spíše ten herec, si mě získal velkým charismatem, dá s k němu postupně vybudovat nějaký vztah, jednoduše žádný vyumělkovaný charakter. Kdo chce vypnout během pátečního odpoledne, tak mohu jednoznačně doporučit. Za mě dávám 65 % ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Příjemný překvapení. Film, kterej se vynořil odnikud a nabízí víceméně všechno, co od takovýho snímku fanoušek akčňáků čeká. Kdyby něco takovýho natočil Van Damme, vůbec bych se nezlobil. Akce je slušná a je jí tu docela dost. Přestřelky, rvačky, šermířský souboje. Tvůrci netrpí žádným přehnaným sentimentem, takže mrtvol je tu slušnej počet, chcípají i kladný postavy a jediná rasa se správným názorem, jsou tady běloši. Japonci jsou do jednoho vykreslený jako extrémní zmrdi, kterým má člověk chuť zakroutit krkem. A Tony Schiena v hlavní roli má slušný charisma a nesnaží se hrát víc, než na co má. Celkově nic novýho pod sluncem, ale pokud zná někdo filmy z půlky 90. let jako Americká Yakuza nebo Modrý tygr, tak ví, do čeho jde. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Darc je drsňák, který se s ničím a s nikým nesere. A nějaká yakuza ho rozhodně nemůže rozházet. Napínavý thriller o muži, kterého předčasně propustí na popud jeho kamaráda od interpolu. Ten ho požádá o pomoc, aby mu našel jeho dceru... Průměrná akční zábava, která už dneska nikoho do kolen neposadí. 45% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Podobnej druh revenge filmů mám rád,a jak se rejžovi podaří do filmu narvat stylovost,vztek,a emoce s filmem přímo cloumaj,tak to je přesně pro mě.Tady máme skoro všechno,jen ta stylovost chybí.Rubačka za tři,víc ne.50%. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

A tohle si jako nechám líbit! Nekompromisní, pořádně krvavý, násilný a s ničím a nikým se neseroucí béčko, které má koule jako blázen. Zápletka je tedy samozřejmě taková hodně obyčejná, nekomplikovaná, jdoucí si bezohledně a jednoznačně za svým jediným cílem, poslat pod drn co nejvíce postav, zhynoucích co nejefektnějším způsobem, a tomu nelze v takovém provedení, jako právě zde, jednoduše odolat. Ústřední hrdina, mimochodem velký sympaťák, není navíc taky zrovna dvakrát vzor ctnosti, likvidovat všechny hajzlíky, co potká, ho evidentně baví, vše pak plyne i v poměrně dost svižném tempu, a i když to není zrovna dvakrát celé promyšlené a nápadité, o maximální zábavu je postaráno po většinu filmu. Oslovilo mě ale i dost potemnělé, stylové zpracování a atmosféra, a tak může zamrzet snad jen absence jakéhokoliv napětí, ale to už bych chtěl asi moc :-). Každopádně mě poslední dobou ale zaráží, že člověk, když by chtěl vidět nějakou pořádnou brutalitu, tak v hororovém žánru jí nemá prakticky šanci najít, ovšem co se týče akčních vod, řek a potůčků, nestačím se divit, kam až jsou tvůrci v těchto filmech se zobrazením explicitního násilí a gore efektů schopni zajít, což ovšem není v žádném případě výtka, naopak, já si chrochtám blahem a jen víc takových „řeznických“ filmů jako je Darc, já jsem naprosto spokojen, jednoduchá, efektní, nekompromisní řežba na všechny možné způsoby, já říkám ANO! ()

Reklama

Reklama