Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka o chlapci, jehož touha napravovat lidskou špatnost byla silnější než moc samotného pekla... Kořenářka Apolena nalezne v žitném lánu odložené novorozeně. Vezme ho k sobě a dá mu jméno Žito. Ten vyroste v mladíka s citem pro právo a čest, a proto - než by sloužil u krále jako výběrčí daní a zrazoval tak svou spravedlivou povahu - skončí v jeho stájích. Tam se seznámí s královou schovankou, princeznou Adélkou. Kromě princezny najde ale v Žitovi zalíbení také čertice Filištína, která se rozhodne získat jej stůj co stůj. Nabídne mu proto bohatství a moc, ovšem nic z toho by nenabyl poctivou cestou. Navíc, na vysněnou Adélku si začne myslet i králův správce Neklan. Odolá Žito svodům a nástrahám pekla? I přes to, že by to znamenalo nebezpečí pro Apolenu s Adélkou? (Česká televize)

(více)

Recenze (591)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Denis Šafařík a Anna Kadeřávková mi přišli sympatičtí, až bych jim přál nějaký lepší příběh. Ale ten je tentokrát opravdu slabota, a když postavy náhle propuknou ve zpěv, začne opravdové peklo. Dva směšní pekelníci, jedna zasloužilá kořenářka, to je všechno taková hra na jistotu, až to po zásluze skončilo fiaskem. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím, za co je ta moje jedna * - no, asi za snahu, byla-li jaká. Možná to byla jen snaha za každou cenu vydělat, vždyť "každý milion je dobrý", že, pane Zelenko? Myslím, že už bylo v komentářích mých předchůdců všechno řečeno a někde i moc pěkně řečeno, např. u Eleanor05. Za sebe dodávám: Stále stejná, trapná a škodlivá klišé. Pán Bůh se kamsi ztratil, místo něj máme dobrácké sympaťáky - čerty... Teď mne napadá, že to možná tvůrci okoukali ze života. ()

Reklama

corona 

všechny recenze uživatele

Väčšinou ľudia pozerajú filmy, lebo sú dobré, túto rozprávku si ľudia púšťajú najmä preto, aby sa presvedčili, či je až taká zlá. Je. Bratia, už toľko nehejtujte pána režiséra, lebo Vás k budúcim Vianociam poteší pokračovaním s názvom Kúzelník Žito vracia úder, prípadne Kúzelník Žito, apokalypsa pokračuje. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kde je Žito ??" - "Žito ?? No přece na poli !! ;) Kde jinde by bylo ?!" ;) Mixematóza pohádkových motivů, vykrádačka kdečeho včetně nedosažitelného Bočanova majstrštyku, spousta mdlých popěvků, či marné čekání na Landu, zkrátka v důsledku další Zelenkova zbytečná štědrovečerní šmudla.. Nicméně Bohdalová, letos snad slavící dvousté narozeniny, tradičně bez většího úsilí výborná.. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Prostředí a příběh docela povedené, zajímavý děj i celý vývoj, nicméně herecky tragédie, jakoby tvůrci chtěli názorně ukázat, jak se nemá hrát, navíc to dodělají až děsivě současnými songy. I když na mladou Aničku se koukat dá, samotná zachraňuje jen velmi málo, stejně tak (nej)starší herecká škola. Žel jen další pohádkový pokus z posledních let, co opět nestojí za nic, vážně divné, jak to dnešní tvůrci vidí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se na hradě Křivoklát. Točilo se 26 dní. (mar48)

Reklama

Reklama