Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

  • USA Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (více)
Trailer

Rozpolcenost mezi loajalitou ke svému učiteli Obi-Wanu Kenobimu a vábením Sithů nakonec způsobuje, že se Anakin Skywalker obrací zády k Jediům a přeměnou v Dartha Vadera dokončuje svou cestu do temnot... (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 568)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Proč se mi tam pořád vkrádá Pomsta Shitů? U podobných filmů už se prakticky nedá mluvit o charakterních výkonech, protože těch několik málo nepočítačových postav zkrátka jen prchá od jedné exploze ke druhé a kličkuje přitom mezi výstřely z blasterů, přičemž se ani nezapotí a občas prohodí nějakou větu typu "skoro mám chuť být padouchem." That's all. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Trvalo to, ale konečně jsme dospěli. Třetí díl mě do značné míry smířil s dvěma prvními, na které jsem v první chvíli dštila oheň a síru, a dokonce mě přiměl uvažovat, jestli ta předešlá dětinskost a kýčovitost nebyla do jisté míry záměrná, aby nám přerod Anakina v Darth Vadera vynikl v celé své temné kráse. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Příjemné epické omalovánky, které leckomu před těmi deseti lety samozřejmě nesedly. Neříkám, že by se v podobném stylu mělo pokračovat, ale neni třeba nač zapomínat. Tolik soubojů s lightsabery ve staré trilogii rozhodně nebylo. Oh yeah, zasloužených 87%, ačkoliv mě toto hodnocení mírně leč mile, překvapuje. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Velkolepé vyústění největší tragédie naší galaxie. Lucas přiváží hektolitry emocí i skvělých hereckých výkonů. Jen škoda, že akce není lepší a Lucas znovu vše režíruje staticky až běda. S tak dobrými triky se mohlo přibližovat k nesmrtelnosti staré trilogie, bohužel v dané formě bleskurychle stárne i tahle epizoda - byť suverénně nejlepší z nových dílů. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nechám se opít rohlíkem u alespoň jednoho ze tří filmů. Jakmile ale někdo otevře pusu, začínají se mi drát do očí krvavé slzy, jak je to politování hodné, a motivace postav jsou směšné. Za řeči o epickém vyvrcholení ságy a nějakých temných emocích bych lidem ubližoval, je to pořád pastelková debilita odtržená od jakkoliv uvěřitelných emocí, jen tentokrát není používána žlutá pastelka jako v jedničce ani růžová jako ve dvojce, ale tmavě modrá. Ke konci, kdy se to dvacet minut mydlí za doprovodu epické hudby v naprosto nesmyslné choreografii, už ale můj mozek začal kolabovat, tak jsem si to alespoň trochu mohl užít. 2 a 1/2 ()

Galerie (212)

Zajímavosti (148)

  • Hayden Christensen (Anakin Skywalker) si u režiséra George Lucase vymohl hraní v kostýmu Dartha Vadera. Kvůli nedostačující výšce se ve filmu pohybuje na speciálních botách s podpatky. Kostým vážil asi 90 kilogramů. (Pesosek)
  • V roce 2012 byl snímek s výdělkem 848 754 768 amerických dolarů 29. nejvýdělečnějším filmem v historii. (chelseaman22)
  • Obi-Wanova (Ewan McGregor) poslední slova před duelem s Vaderem – „Jen sithové uvažují černobíle.“ – jsou sama o sobě velmi černobílým uvažováním. Tato věta krásně ukazuje pokrytectví, kterého se dopouštěli Jediové, a které nakonec přispělo k obratu Anakina (Hayden Christensen) k temné straně. (vojtaruzek)

Související novinky

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

29.09.2019

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy již delší dobu slibovala, že do světa Star Wars hodlá brzy přivést více ženských autorek. Na filmové frontě se jí to zatím tolik nedaří, vzhledem ke změně strategie… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Reklama

Reklama