Reklama

Reklama

Edgar (Thomas Lennon ) už nie je najmladší a stále si nenašiel serióznu prácu. Pracuje v komiksovom obchode a sem tam niečo kreslí. Navyše ani jeho rodinný život nie je žiadna výhra, práve sa rozviedol a tak kým si nenájde vlastné bývanie, vracia sa domov k rodičom. V pozostalosti po bratovi nájde zvláštnu bábku vyzbrojenú hakom a nožom. Onedlho sa koná výročné stretnutie pri príležitosti 30 výročia záhadnej vraždy známej ako Toulon Murders a bábka je ako stvorená na to, aby ju tu vzal na aukciu a speňažil. Netuší, že onedlho svoj nápad trpko oľutuje. (beso74)

(více)

Recenze (35)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zahlerovo jméno v kolonce scénář navnadilo, jména dvou švédských nekňubů v režii děsila. Ve výsledku pak nejsem s filmem ani spokojen, ani jím nejsem vyloženě zhnusen. Na úrovni gore scén to celkem funguje, ale po některých zahraničních ohlasech jsem teda čekal ještě větší úlet. Sem tam pak pobaví nějaká humorná hláška, neschopné režijní duo buhužel nedokáže tyhle momenty plně prodat. Film se tak rozpadá na jednotlivé zábavné mikrosekvence a výplňovou vatu, přičemž ta vata se vždy musí přetrpět. Ucelený pozitivní zážitek z toho nemám. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na papieri popísanom Zahlerovými nápadmi to muselo vypadať dobre. Réžia je však až strašidelne zlá, nezachráni to ani šťavnaté gore. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Tridsať rokov po smrti bábkara Andreho Toulona sa v jeho rodnom meste organizuje malý festival na jeho pamiatku. Edgar (Thomas Lennon) sem prichádza, aby na aukcii, ktorá je súčasťou programu, predal bábku, ktorá dlhé roky ležala v izbe jeho zosnulého brata. Netuší však, že neznáma sila prebudí všetky bábky a on sa spolu s ďalšími účastníkmi ocitne uprostred krutého krviprelievania. - Od týchto tvorcov som očakával trochu viac než totálne béčko bez prídavnej hodnoty. Bezpochyby ale ide o najlepší gorefest, ktorý som tento rok videl, pretože masky sú bezchybne spracované, vrážd je vela a sú kreatívne a plné krvi. Človek by povedal, že chodiace panenky budú uprostred toho masakru vyzerať komicky, ale tak to vôbec nie je. Film plní svoju funkciu, ale očakával som, že tvorcovia tentokrát zapracujú aj na príbehu, pretože nie často sa podarí dostať do americkej produkcie bez toho, aby bol tvorcom zamedzený ich predchádzajúci štýl. Tomuto duu sa to podarilo, ale zase sa im to nepodarilo patrične využiť. + Barbara Crampton + Udo Kier + herec z Santa Clarita Diet + herec z The Vatican Tapes, A Perfect Vacation, Bone Tomahawk a Abattoir + herečka z Cloverfield + herečka z Final Destination 4 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Five puppets? This incident is starting to turn into a happening..“ Ten úsměvný brakový mód pozvedly dvě věci. Když Chuckieho pretoriánská garda řádí v hotelu s vyšší intenzitou než Dunston, má to své zlotřilé kouzlo (pomočená hlava v záchodové míse či „císařský vetřezlec“ za hranicí dobrého vkusu). A v neposlední řadě, Zahler umí napsat dialogy, které jsou pro tvůrce v tomhle žánru nedosažitelnou metou.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Toy Story" pre dospelých, s celkom vydareným gore, ktoré je to jediné, čo stojí za pozornosť. A koniec koncov, asi to tak aj malo byť, lebo skutočne neviem, čo iné od takejto absurdity očakávať. Dobré, a dobré je na úctyhodnú "trojku". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně povedený díl a je vidět, že za ním stálo několik společností v čele s Fangorií. Příběh je vcelku jednoduchý - do místa, kde loutky naposledy vraždily a kde se nachází Toulonova vila včetně jeho mauzolea, se sjíždějí zájemci o loutky na aukci, kde je mohou prodat nebo koupit. Jenže loutky ožijí a nastane masakr. A to je samozřejmě hlavní náplň filmu. Mordů je požehnaně, krví se nešetří, dojde na střeva ven i hezkou citaci Vetřelce. Jedna z nejrozkošnějších vraždiček se odehraje na toaletě. Loutky využívají svůj bohatý arzenál zbraní, takže dojde na nože, háky, vrtáky, plamenomet nebo jen siláka, co dokáže člověku utrhnout ruku. A kromě rozličných zvláštních loutek je pěkná ta s vrtulí, pobaví Hitlerovo dítě či jakýsi kříženec hmyzu a mimozemšťana. Občas se objeví i vtípek, tedy pokud vám přijdou legrační uříznuté dětské ruce. Pěkný vizuál, solidní triky, především klasické mechanické, což se cení, obstojné herecké výkony. A jakmile se loutky pustí do práce, film se rozjede a už nezastaví. Milovníci gore případně série si přijdou na své. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně poslední účinkování maniakálních loutek na hororové scéně. A pod scenáristickou taktovkou S. Craig Zahlera, který si nejspíše odskočil od svých drsných filmových projektů na kvalitní úrovni sepsat něco pro užší diváckou obec. Rozhodně tedy nečekejte ambicemi prolezlé dílo. Blíží se aukce loutek z dílny jejich nacistického stvořitele Toulona (Udo Kier). A ta je spojená s třicátým výročím zabití jejich stvořitele při policejní razii. Kreslíř a prodavač komiksů (Thomas Lennon) se svojí novopečenou přítelkyní (Jenny Pellicer) a majitelem obchodu s komiksy (Nelson Franklin) se vydávají na aukci zpeněžit loutku, kterou byste svému dítěti určitě nikdy jako dárek nedali. A vražedné běsnění loutek na sebe nenechá dlouho čekat. Herecké obsazení čítá tváře převážně spojené s béčkovými filmy - Michael Paré (v roli policejního vyšetřovatele) a Matthias Hues jsou typickými představiteli této tvorby. A Barbara Crampton, která diváky kdysi oslnila svým žhavým tělem v hororovém kousku Ze záhrobí, coby vysloužilá policistka, nyní průvodkyně, zasvětí diváky do legendy o Mistru loutkáři. A tělem už rozhodně neoslní. Na to se specializuje sympatická Jenny Pellicer, která se sice mile ráda zbavuje podprsenky, ovšem kameraman nedopřeje dlouhý záběr na její odhalené poprsí. Není třeba házet šourky do žita, Kennedy Summers ráda provětrala před kamerou svoje silikony. Erotické vsuvky máme za sebou, nyní se zaměřme na gore. To rozhodně ostudu netropí. Krve a vyhřezlých vnitřností je dostatek. A k tomu si připočtěme i nějakou tu originální vtipnou vsuvku v podobě Hitlerova dítěte. Finále už bylo takové ryze béčkové, poměrně bez většího nápadu. Přeživší ústřední pár se v něm vydává zlikvidovat původce temných sil, který uvedl do pohybu krvelačné loutky. Je to určitě slabší úsek filmu, hutnost a nápaditost finále se prostě nedostavila. Režiséři Sonny Laguna a Tommy Wiklund za asistence S. Craig Zahlera se rozhodli dát infuzi vyčpělé hororové značce, která svoje VHS období absolvovala na přelomu devadesátých let minulého století. Ta příšerná připitomělost až debilita, kterou série vždy disponovala, se poměrně zredukovala, přičemž vzniklo krvavé i vtipné dílko, co si velké nároky neklade. 8/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hákem máchá, zkouší chvaty, v krvi ráchá nazi hnáty." Puppet Master z r. 1989 neznám, ani nic dalšího ze sbírky legendárního řezbáře Andre Toulona, kovaného a vzdělaného árijce. Jen v dětství jsem míval dřevěného kačera, na kolečkách. Tahal jsem ho za sebou na provázku, mechanismus zajištoval zvedání jeho pravice, resp. křídla, jakoby k pozdravu a já, nebohé děcko, jsem netušil, jakou mám z prdele kliku, že jsem modrooký chlapeček s blonďatými vlásky (sekuriťačka C. Doreski hadr). Ach jo, kde jsou ty časy, i vlasy :-). Ovšem tuhle nádherně brakovou a černohumornou béčkovou aukci, s vyvolávací cenou tři barely krve a přihazováním po pěti metrech střev, jsem si užil a kreativně vraždící loutky měly mé sympatie. Závěrem kvízové okénko. [-] Správný postup při použití hotelové toalety je: A) rozepnu zip, zvednu prkénko, vytáhnu. B) Uchopím, zamířím (vzkaz pro dámy: není to tak snadné, jak si myslíte) a kropím. C) Pokud se netrefím, neztrácím hlavu, pokud ji ztratím, hledám ji v míse, poté dokončím močení, na svou ztracenou hlavu. [-] Blaženě vytlemený skáču do kontejneru, ze čtyř metrů. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa na tento film pripravoval, pretože som zároveň prahol po ďalšom Zahlerovi, zároveň som ale presne vedel, akému druhu zábavy sa upísal.  Vždy totiž nezáleží na tom, či trash točíte úmyselne. Jedna vec je samozrejme áčková pocta à la Grindhouse, zábavné však môže byť aj campové céčko, aké má na svedomí napr. Jennifer Lynchová. Veľmi ťažko ale môže byť zábavná Troma a takmer bez šance je na tom so zábavnosťou céčko, na štýl Charlesa Banda, pri ktorom jedným zo základných atribútov je, že obsahuje minimum hudby. To bolo predovšetkým tiché, striedanie tristných dialógov, občasného humoru a nezaujímavých vrážd. S nulovou atmosférou. Skoro som umrel od nudy. Zahler ne-Zahler, pocta ne-pocta. Nuda je nuda. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda ano ! Neviděl jsem jediný díl této Puppet Master série a upřímně jsem o tom dodnes ani neslyšel. Troufám si ale napsat, že tento 13 ! díl, bude asi jeden z těch nejlepších, podle toho, jak jsem ty jednotlivé filmy tady projížděl. Možná časem, až třeba přijde xtý Lockdown Koronky a já budu mít zase čas, trhat rekordy v počtu zhlédnutých filmů za měsíc, tak si pustím jedničku. Každopádně, tohle byl masakr jako kráva ! Už ta úvodní scéna s perfektními titulky, naznačovala kvalitní podívanou. Loutky jsou skvělé, efekty velice podařené a to nejlepší je Gore. Je tu tolik brutálních scén, že ke spočítání bych potřeboval mininálně dvoje ruce. Vyzdvihnu scény jako močícího chlápka, ke kterému příletí loutka vrtulníček a uřízne mu hlavu, ta mu spadne do mísy a on si ji pomočí, no já se smál jako blázen, těhotnou ženu a vyndání jejího plodu bylo hodně nechutný a mnoho dalších extrémností a navíc nechybí zde ani nahota ! Tohle se povedlo, maximálně jsem se bavil (chybí tu zařazení do komedie jako na IMDb). Nádherný soundtrack už mi tu hraje asi po dvacátý, během toho, co píšu tenhle komentář. Doporučuji, i těm co neviděli žadný předcházející díl, je zde dobře odvyprávěné, jak to vše tak nějak  začalo. Určitě dám někdy znovu. (122. hodnocení) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zklamalo. Jako fanda hororů s loutkama a fanda Puppet Master jsem čekal daleko více. Je tu vidět větší prachy a je tu vidět velká snaha režsiérů a rozhodně to jsou fandové. Ale co zklamalo jsou loutky. Na to že film má větší budget tak se tu loutky hejbou ještě méně než v předchozích dílech a film staví jen na gore, které je vydařené ale nestačí mi. Navíc scénář od Zahlera? Čekal jsem daleko více. Tohle hodně zabolelo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Série o zabijáckých loutkách. Oddechová brakovka The Littlest Reich je třináctý film z celé série. V minulých dílech loutky bojovaly s posedlými hračkami, s nacisty, démonickým egyptským božstvem. Hodně zlé byly jen v prvním a druhém díle. Zde jsou poslány ve velkém množství proti nevinným lidem. Postavy jsou poměrně sympatické a brodí se krví. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně patřím ke skalním fandům Puppet Master, ale je mi až smutno, kam to Charles Band za poslední roky s touto sérií dovedl. Kdysi vcelku oblíbená série o vraždících loutkách se stala díky posledním přírůstkům podprůměrnou podívanou a trilogie Axis patřila k vůbec nejhorším dílům, které vznikli. A když jsem se dozvěděl, že za tím posledním stojí dvojice režisérů Sonny Laguna, Tommy Wiklund, moc mi to na klidu nepřidalo. Oba tito pánové totiž rovněž mezi špičku ve svém oboru nepatří a jejich filmy za moc nestojí. Chtěl jsem jim však dát šanci a bohužel se ukázalo, že tohle pokračování raději vzniknout nemělo. Není to vyložená katastrofa, ale i tak jsem byl spíše zklamán. Hlavně tím, že se scénáristi v čele s Bandem a Zahlerem nepochopitelně vykašlali na minulost (historii) Andre Toulona a zde z něj udělali šíleného nacistického zločince, vraha a rasistu – jenž své loutky stvořil jen k zabíjení podřadných ras, lesbiček a feťáků. Udo Kier sice vypadal pěkně znetvořeně, ale na place se moc neohřál. A zbytek osazenstva v čele s kdysi populárními herci (Barbara Crampton, Michael Paré, atd.) taky nepodali zrovna zářivé výkony. Naštěstí tu byly vraždící loutky a jakési formy panenek (viz Baby Führer, nebo trpaslík gynekolog), které rozpoutaly ten správný krvavý masakr – plný lahodných céčkových gore scén, morbidních situací okořeněných černým humorem, jenž my alespoň trochu zvedly náladu. Ze staré bandy se tu objevila bohužel jen čtveřice Blade, Pinhead, Tunneler a Torch se svým plamenometem. Ale i vcelku slušné množství jejich společníků a několik napodobenin si rovněž nevedlo vůbec špatně. Robotek s vrtulí tu měl doslova krvavé hody. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nadsázkou a sebeironií vyzbrojený příběh o nazistických vražedných loutkách je tak skvostné softhorrorové béčko, že všem pravověrným majitelům pokleslého vkusu a ctitelům zvrhlé zábavy musí udělat náramnou radost. Obsahuje spoustu povedených vtípků (často v souvislosti s ukázkově úlisným a drzým Židem Markowitzem), spoustu černého humoru (skok Nerissy do konťáku) a hlavně spoustu krvavých gagů. Některé byly hodně vtipné (vede posmrtné nachcání si na vlastní uříznutou hlavu), některé nečekaně drsné (třeba předčasný císařský řez těhulky a následná extrakce jejího plodu byly už za hranou obvyklosti). Ozdobou filmu je pak stále proklatě charmantní platinová blondska Barbara. A mínusy? Napadají mě jenom jedny obzvlášť nechutně zduřelé silikonové cecky. Ale potěšilo mě, že jejich zjevně duchoprázdná a zdegenerovaná majitelka záhy dostala co si zasloužila (škoda, že jenom ve filmu). ()

Astaroth12

všechny recenze uživatele

Troška prekvapenie pre mna, lebo poznám túto sériu a videl som veľa častí, ale takýto masaker nebol v žiadnej. Tu tvorcovia veľmi pritvrdili a je z toho gore festival s viacerými slušnými nápadmi. Kvôli tomu sa oplatí pozrieť tuto časť a ešte je tu niekoľko nových bábiek, ktoré to tam riadne kosili. Pri tejto sérii som zvyknutý, že príbeh o Toulonovi je totálne poprekrúcaný a výnimka nebola ani tu, práve naopak. Tu sa mi zdalo, že tvorcovia predošle časti nevideli, poprípade si pozreli len tú časť s bábkami a ostatné už bolo len v ich réžii. Tak príbehovo nula bodov. Kto nevidel žiadnu s predošlých častí asi bude nadšený alebo aspoň spokojný. Ale u mna to nebolo celkom tak, hlavne po príbehovej stránke. Herci tiež nič moc, ale v tejto sérii som zvyknutý, že žiadny McQueen tu nebude. Po krvavej stránke som nadmieru spokojný, ale čo sa týka ostatného celková slabota. Slabé 3*. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Četl jsem na tohohle Loutkáře mraky odsudků a byl tak připravenej na nejhorší. A vono to ale nakonec  není vůbec zlý, mně to pěkně sedlo. Předně jsem si oblíbil postavy, což se poslední dobou moc často nestává. A že bylo z čeho vybírat - stoický hlavní hrdina Thomase Lennona, krásná pohodářka Jenny Pellicer, excentrickej blázen Nelsona Franklina (a perfektní chemie mezi ním a drobounkou Charlyne Yi) a spousta vedlejších postav jako vysloužilá policajtka Barbory Crampton (který to v uniformě neskutečně sekne), detektiv Michaela Parého, absolutní sympaťák Cuddly Bear Skeety Jenkinse, krátký ale pamětihodný výstup Matthiase Huese, totálně badass Udo Kier... S. Craig Zahler film zabydlel moc sympatickýma postavičkama a dodal uvěřitelný a vtipný dialogy ("Nebude se jíst v autě. A ani pít, kouřit a žádný black metal, thrash metal a ani death metal." "Moment, a co..." "Ne, ani grindcore. A platíš benzín."). Režie Laguny a Wiklunda je absolutně laxní, což perfektně sedlo do nálady filmu. Ony jsou ty horory poslední dobou až hystericky afektovaný, takže byla příjemná změna vidět bandičku lidí, kteří zas tak nevyšilujou, sypou ze sebe vtipný hlášky a přitom jsou příjemně civilní. No a pak je tu gore, a to je radost pohledět, některý scény jsou tak moc over the top, že jsem to nepobíral. Ve výsledku jde o moc fajn indie film s citem pro horor, na kterej se určitě ještě někdy podívám. ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Zatím nejzběsilejší a nejkrvavější řádění oživlých loutek. Některé eliminace jsou opravdu hodně originální, brutální a zábavné. Toaletní likvidace vede...Potěšil mě Matthias Hues, i když v malé roličce, rád jsem ho po dlouhé době viděl, pořád je to frajer. Filmek uteče jak voda, ani chvíli jsem se nenudil a obsazení se taky povedlo. Z toho co jsem viděl, zatím nejlepší Vládce loutek, společně s trojkou. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 10 filmů Mistra Loutkaře, které jsem všechny viděl v ředě během 6 dní a tohle je poprvé co to loutky rozjely pořádně krvavě a brutálně.  Já tohle prostě musím ocenit a dát tomu 4 hvězdy. 72% --- 7/10 IMDb ()

Reklama

Reklama