Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 1900. Básník Christian (Ewan McGregor) vzpomíná, jak se stal členem divadelní společnosti, která právě zkouší novou hru. Jenže aby ji mohli v Moulin Rouge uvádět, potřebují přesvědčit majitele podniku (Jim Broadbent), na kterého platí jediná věc – krásná kurtizána Satine (Nicole Kidmanová). Rozhodnou se proto, že Christiana představí Satine. Ten večer se má ale Satine sejít s bohatým vévodou (Richard Roxburgh). Dojde k záměně a Satine vyzná lásku Christianovi v domnění, že je vévoda. Christian jí poví pravdu a vzápětí se objeví pravý vévoda. Satine situaci vyřeší po svém. Nabídne vévodovi samu sebe výměnou za to, že bude investorem nově vznikající hry. Vévoda souhlasí. Dojde láska Satine a Christiana naplnění? A co žárlivý vévoda? (AČFK)

(více)

Recenze (1 141)

verveine 

všechny recenze uživatele

Natočiť kvalitný muzikál tak precizne a elegantne sa podarí málokomu. Baz Luhrmann patrí medzi tých málo šťastlivcov. Sledovať Ewana McGregora, či Nicole Kidman ako spievajú vám nepríde vôbec neprirodzené, ba naopak. Obaja sú vo svojich úlohách excelentní. To všetko vďaka strhujúcej hudbe niekoľkonásobne oceneného Craiga Armstronga a umeleckému stvárneniu deja. Prvá pol hodina filmu vám síce môže prísť ako veľmi chaotická, priam nudná, treba ju však prečkať, po nej vás totiž čaká nezabudnuteľný hudobno- dramatický zážitok s perfektne zvládnutým vyvrcholením deja. Slabším povahám neuškodí mať po ruke kapesník, ten môj bol premočený skrz naskrz. ()

J.MacReady 

všechny recenze uživatele

Je to barevné, potrhlé, zábavné a svižné...proč ne...a jednu navíc za Ewana McGregora, který tady fakt sednul a věděl co má hrát :-) ()

jjemi 

všechny recenze uživatele

Tak láskyplný příběh a já už to nemusím / nechci vidět podruhé. Kidman i McGregora opravdu ráda vidím, ale chybí tomu špetka skutečného napětí nebo náznak humoru - třeba černého nebo zajiskření mezi milenci. Po filmu mi bylo jako když jsem odešla z cirkusu, kde předvedli perfektní čísla všeho druhu, ale celkově to ve mě nezanechalo jiný dojem než že "..se fakt snažili a byli opravdu dobří..", ale zítra už si na ně nevzpomenu. Škoda - pro mě! ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 80%, - /někomu může vadit druh filmu - muzikál, i já muzikály moc nemusím, ale tento má šťávu, někdy docela parodické, ujeté - přesně v americkém stylu, klasický děj - milostný trojúhelník/smrt Satine na jevišti, ale Amíci to mají rádi/, + /vizuální stránka + hudba - největší tahák filmu, přijatelná délka/na muzikál/, Nicole + Ewan, rozjásanost + tempo - velkolepé/obzvlášť 1. polovina byla perfektní//, hodnocení - vizuální orgie s dokonalým hudebním doprovodem, klasickým dějem a výbornou dvojkou Nicole + Ewan, ať žije "Mulén Růž", poznámky - Baz to rád velkolepě a vizuálně skvostně, to se musí nechat, zajímavý motiv 2 příběhů v sobě/trojúhelník a smrt/ - děj filmu i divadelní hra, jenž se připravuje v průběhu filmu a ještě - jestli bude The Great Gatsby taky taková vizuální jízda/případně ještě lepší/, tak to se už NEMŮŽU DOČKAAAT!!! ()

kamic 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný muzikál. Pastva pro oči i pro uši. Kidman i McGregor jsou v pěveckých partech překvapivě dobří. Soundtrack nabízí také výborný zážitek. Za kvalitativní vrchol považuji scénu a píseň "Hindi Sad Diamonds". Ve filmu je bohužel realizace písně s desítkami účastníků prostřihána záběry do zákulisí divadla, ale na DVD v bonusech je video k písni celé a opravdu stojí za to si jej pustit několikrát. ()

Ferguson 

všechny recenze uživatele

Velice slušný rozjezd, který mě naladil na muzikálovou frašku dělající si legraci z kabaretů počátku minulého století, byl po půl hodině vytlačen klasickou muzikálovou love story. Forma je ale perfektní a jsem rád, že jsem film viděl až teď v HD. ()

Elmont 

všechny recenze uživatele

Upřímně. Ze začátku mi to asi tak prvních dvacet minut trvalo, než jsem se vzpamatovala z počátečního šoku bláznivého a přitom krásného začátku... Ale jakmile se dostanete do děje, zjistíte, že tohle je nejlepší muzikál, na jaký se můžete dívat. Herci jsou dokonalí, Nicole Kidman krásná a Ewan McGregor, no řekněte, po zazpívání písně Your song by mu každá padla do náruče naprosto okouzlená jeho sametovým hlasem a šarmem. Je vidět, že si na tom dal Baz záležet. Můžu jen doporučit! ()

robertosteff 

všechny recenze uživatele

The greatest thing you ll ever learn is just to love - tak nadherna veta, ked na zaciatku odznela, bol som nadseny! Cakal som romantiku, vášen, bolest, tragediu, sceny prekypujuce umeleckou hodnotou ! No miesto toho sa mi dostalo iba traumatickeho zazitku v podobe: gýč, gýč, gýč a Nicol Kidman v ulohe zlato kopajucej šlapky ! Keby som nevedel ze je to australsky film, pomyslel by som si: typicka americka kravina ! Lacný humor zalozeny na predvadzani sa sice skvelych hercov no v tomto pripade absolutne zlyhavajucich vo svojich ulohach, no nemam im co vycitat pretoze z pokazenych surovín ani najlepsi sefkuchar nic neuvari. K čomu musim dodat ze genialna Nicol ktoru tak milujem, hrala uplne podradnu rolu. Príšerné piesne ktore som si vobec neuzil pretoze boli neustale prerusovane textom. Obrovska degradacia pribehu pocas celych dvoch nekonecnych hodin sposobena nutenymi vtipmi, lacnymi hlaskami, a primitivnymi zvratmi bez ktorych sa dej mohol vyvijat 1000 krat lepsie, nasukanymi totalne vsade a este aj tam kde mi z nich uz naozaj bolo treba zvracat. Pricom som niekedy ani nestihal sledovat co sa v pribehu deje pretoze v prvej polovici filmu postavy tolko rozpravali ze by toho by bolo vela aj na nejaku spanielsku mydlovu operu! Typicky priklad filmu ktore sa silou mocou snazi byt hlbokym, nieco vyzarujucim kuskom no absolutne sa mu to nedari. Mozno by som mohol dat viac hviezdiciek za kostymi a pekne upravene tvaricky hercov, no film v ziadnom pripade nemoze byt postaveny iba na vizualnej stranke. Ak chcete vidiet dobry muzikal, pozrite si Chicago alebo Evitu, ale rozhodne nie Moulin Rouge!!! ()

dannypajinky 

všechny recenze uživatele

moc zajímavé a na muzikál excelentní ale prostě tu pátou nedám když si to představím blbě se tvářím prostě tam nepatří 8/10 ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

To nejkrásnější, co můžeš poznat, je lásku dát a v lásce být milován... Tenhle neuvěřitelně uřvanej, barevnej a zběsilej kýč jsem napoprvý ani nedokoukal. Jenže s každým dalším zhlídnutím je to lepší. Šílený, ale nádherný a srdcervoucí. Jeden z mála filmů, kde chlapovi věřím, že brečí. Jeden z mála filmů bez happyendu - velký plus. Ewan McGregor a Nicole Kidman - excellentní výkony. Hudba nádherná. Režisér nejspíš sjetej LSD, ale nebylo to na škodu.. ()

forLeni 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle muzikál viděla poprvé v kině, odcházela jsem s rozpaky. Bylo to na mě takové hodně rychlé, bláznivé, hlučné a barevné. Nicméně kamarádka mě vytáhla za pár měsíců do kina znovu a až po druhém shlédnutí jsem si tenhle muzikál opravdu zamilovala. Všichni herci výborně zpívají, výprava je sice počítačová, což zrovna ve filmech nemusím,v muzikálech už vůbec ne, ale díky skvělé hudbě mi to zase až tak moc nevadilo. A když si uvědomíte, kolik úžasných hitů hlavně z 80. let ve filmu zazní, včetně mé oblíbené Hero od D.Bowieho nebo Your Song od E.Johna, tak už to je důvod proč se na tenhle muzikál rádi podíváte. ()

alphatown 

všechny recenze uživatele

Toto je asi jediný muzikál, který mě dostal. Za mlada jsem se pořád a pořád nešťastně zamilovával. No a z tohoto filmu ta osudovost čpí jako česnek z česnekačky. Prožil jsem lásku spolu s Evanem McGregorem, i tu zoufalost, když to prostě nevychází a té lásce nějak osud nepřeje. Příběh o tom jak nás realita mele. Nikdo není svobodný, nikdo si nemůže dělat co by chtěl. I když je ten příběh taková fražka, tak pocity za ním vyprávěné jsou velmi realistické. Mnoho věcí, které by jsme chtěly jsou nedosažitelným luxusem. A když se sejde několik sobeckých lidí pohromadě, tak to nikdy žádné štěstí nakonec nepřinese. Každý se snaží držet realitu svého života a někoho nebo něco vydá nekompromisně v oběť aby sám přežil ještě aspoň o něco déle. Ale v tomto filmu láska opravdu exceluje. Přes všechnu tu hrůzu, co může člověk v životě zažít je láska jedinečným zážitkem, který stojí za to prožít i kdyby se vše ostatní zhroutilo. Pro mě je toto opravdu našlapaný film. Ten nemá chybu. Každá sekunda tohoto filmu přináší nějaký zážitek. Láska je postavena na odiv, a poněkud kýčovitě a pohádkově, ale když film skončí člověk má dojem, že bez ní promarní svůj život. Prožít lásku a dál už není potřeba prožít něco jiného. No a ta hudba a melodie je impozantní, a z hereckých výkonů a z kamery zvuku a střihu jsem byl posazený na zadek. Choreografie . To je pro mě španělská vesnice, ale byl jsem unešený, toto dělali odborníci na hudbu a tanec. Nic netrvalo moc dlouho nebo krátce, vše bylo akorát, a nejlepší byli ty popěvky, které trvali třeba jen jednu vyslovenou větu, nebo krátkou odpověď. ()

AllyMcBeal 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divná když mě to neuchvátilo, ale bohužel. Možná je to tím že muzikály nemusím a tohle není výjimkou. Třeba změním, až to zase někdy uvidím, názor. Možná... ()

Lachim.c 

všechny recenze uživatele

Dá-li se film charakterizovat jako barokní, pak je to Moulin Rouge. Při prvním zhlédnutí jsem vnímal hlavně příběh a hudbu, při druhém výpravu, kameru kostýmy, při třetím symboly, odkazy a citace. Režisér na diváka valí jeden nápad za druhým. Nedá člověku vydechnout. Ale přes všechen tu v pravdě barokní bohatost a mnohovrstevnatost se neztrácí příběh. Nic tam není samoúčelně, všechno má svůj význam, své místo. všechno drží pohromadě. Barokní umělec, je jedno jestli malíř, sochař, skladatel nebo architekt, dokázal vždy, a stále dokáže, přitáhnou pozornost a sdělit pocity, emoce, duchovní i fyzický prožitek a přesto všechno, přes tu prvotní bohatost a přeplněnost výrazu, sdělit své poselství, svůj názor, své myšlení jednoduše a prostě. Přesně to předvádí Baz Luhrmann se svým štábem a všemi herci v tomto filmovém klenotu. Kéž by takto kvalitních filmů bylo víc. ()

kiva 

všechny recenze uživatele

Bizarní obžerství plné barev, světel a přepálených emocí, umocněné skvělými hudebními čísly. Na mě to funguje! ()

Související novinky

Další muzikál pro Nicole

Další muzikál pro Nicole

09.04.2008

V Moulin Rouge byla neodolatelná a ukázala kromě podvazků a hereckého talentu i to, že je docela nadanou zpěvačkou, takže režisér Rob Marshall neváhal ani chvilku a obsadil Nicole Kidman do jedné z… (více)

Scarlett krade nejen srdce

Scarlett krade nejen srdce

07.09.2007

Každý ví, že nejlepšími přáteli krásných blondýnek jsou diamanty. Zpívala o tom kdysi Marylin Monroe a nedávno na houpačce vysoko nad parketem Moulin Rouge i Nicole Kidman. Teď si něco podobného bude… (více)

Na návštěvě u protinožců

Na návštěvě u protinožců

14.12.2006

Baz Luhrmann, režisér rozpačitě přijaté adaptace světoznámé Shakesperovy hry Moulin Rouge, se připravuje na svůj další projekt, ve kterém se nezahraje nikdo jiný, než dvě herecká esa největší… (více)

Reklama

Reklama