Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (112)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Odvážný a podivný film, kterým bych mohl strašit malý děcka. Obličeje hlavní hrdinů totiž sympatie zrovna nevzbuzovaly, ale faktem je, že takovýhle příběh jsem nikdy předtím neviděl. Mytologie trollů přenesená do dnešní společnosti je originalita jako prase a i když je tam scéna, ze který bych blil, šoupnu tam s odřenejma ušima čtvrtou pecku. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Poctivý festivalový bizár, kombinující temnou skandinávskou krimi a bestiální romanci s fantasy mytologií, která je navzdory řadě WTF momentů jednoznačně zakořeněná v naší realitě a opřená o mnohovrstevné motivy reflektující současné dění ve světě, hlavně co se týče otázky pohlavní a sexuální identity a přístupu k menšinám ve společnosti. Pevnou rukou režírovanému žánrovému mixu by místy slušelo svižnější tempo, nicméně originalita, odvaha a jinakost se rozhodně cení. A také skvělé masky a herecké výkony obou titulních představitelů. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

S politováním konstatuji, že tak nějak nevím, no. Oceňuji nápad, originalitu, herecký luxus, podprahově vnímám sdělení, přesto je pro mě tahle bizarnost jaksi nestravitelná a to nemluvím jen o jídelníčku, vsuvka s dětským pornem přes čáru. Každopádně nevšední zážitek, v jakémkoli slova smyslu. P.S. Zajímalo by mě, na čem tvůrci frčeli.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chvilku trvá, než se divák dozví, proč pohledná Eva Melanderová je znetvořená až hanba. Ostatně podobně zrůdný Milonoff už dopředu tak trochu napoví. Fantastické drama lze samozřejmě chápat různě - jako příběh, který můžou natočit jen na severu, jako alegorii lidské společnosti, nebo jako tragický milostný příběh, co možná až tak tragický není. Důležitou roli hraje lyrická složka - nejlepší jsou vodopády, hned potom liška a v závěsu los. Lesní sex jen tak v nějakém filmu neuvidíte. Přes všechnu syrovost konec potěšil. Dal bych si larvu... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Detektivní schéma, vychýlené festivalovým bizárem s různorodým myšlenkovým klíčením. Přes zdánlivé prvky fantasy zůstáváme pevně v realitě - a o to děsivější a znepokojivé. Tvůrce ji nazývá “Nordic realism”. Psychologický, fyzický, místy pro někoho možná až odpudivý zážitek, vždy ale společensky reflektující a ze všech uhlů pochopitelný. A navíc jednohumorně odlehčený - pokud tedy záměrně. Nejsem si jistej. [Cannes] ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)
  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)

Reklama

Reklama