Reklama

Reklama

Neobjevená Kuba

(TV film)
  • Francie Cuba, l'île sanctuaire (více)
Francie, 2017, 2x52 min (Alternativní 110 min)

Režie:

Pierre Belet

Obsahy(1)

Hlavní město Kuby, Havana, kdysi nazývané perla Karibiku, dnes bojuje o návrat na výsluní. Opravuje chátrající historické domy i stará americká auta, která přežila revoluci i embargo... Hlavní kubánské město, Havana, se pokouší vykročit do budoucnosti. Jeho obyvatelé vítají příliv turistů stejně jako ducha tržní ekonomiky, který pomalu ale jistě nahrazuje ideje Fidelovy revoluce. Na ulicích se tančí samba, ale Havana se téměř rozpadá. Odborníci se snaží zachránit zdevastované historické památky a majitelé amerických veteránů si nemohou vynachválit auta, která vydržela v provozu několik desítek let. Mnoho Kubánců se dnes také vrací ke starým náboženským rituálům tajemné santeríe... Kousek za hranicemi Havany najdeme zajímavou krajinu posetou tabákovými políčky, kudy jezdí farmáři na koních a s nezbytným doutníkem v ruce. Na jiných místech Kuby se odborníci snaží zachránit krokodýlí populaci i korálové útesy. Na Kubě ale hlavně najdeme všudypřítomnou hudbu a tanec, kterým patří ulice, taneční sály i hudební kluby. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

sator 

všechny recenze uživatele

Divácky hodně atraktivní, tedy pro mě ano, radost ze záchrany řemesel i starých domů ...viděn 1.díl + 2.už mě tolik nezaujal a překvapivě tam vystoupil Kubánec který přiznal že není šťastný a přežije jen stěží a že takových je spousta...Myslím že Kubánci raději zpívají, tančí kouří doutníky a pijí rum než pracují... a že tomu rozumím :-) ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který se neklouže jen po turistickém povrchu, ale přináší nejen spoustu odpovědí, ale také hodně otázek. Jedinečné zachycení dané doby, tak trochu jak kdyby někdo ze západu natočil dokument o ČSSR v roce 1991 a zavítal kromě Prahy také do jihomoravských vinných sklípků, na nějaké hody na Slovácku i do nějakého ghetta na východním Slovensku. Prostě velké politické změny, nejistota, exotika a lidi, kteří si naplno žijí svým životem. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama