Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

sarume 

všechny recenze uživatele

Mám dva filmy na kteé se můžu dívat kdykoli, kdekoli a vždy s laskou a obdivem. Je to Romeo a Julie a Moulin Rouge . Až pozdeji jsem zjistila , že jde o stejého režisera. Viděla jsem verzi v českém puvodním dabingu a byla jsem naprosto unesená. VHS jsem vzala do školy a žakum 8 a 9 třídy jsem díky tomu zpřistupnila Romea aJulil a sklidila velký uspěch. Prostě vyborný nápad jak vytahnout starý a již ne moc atraktivní příběh obleknout mu nová kabát a strhnout davy. ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem si položil otázku "Má ten film vlastně vůbec něco, co by stálo za řeč?". Ač jsem přemýšlel co to jen šlo tak jsem na nic nepřišel. Možná by se dala trochu připomenout hudba, ale ta je tak blbě využitá, že v tý změti ostatních tónů ztrácí veškerý emoce. Veršovaný dialogy vůbec nefungujou a zasazení do moderní doby byla ta největší kravina, který se tvůrci mohli dopustit. A věc která mě vodrovnala vůbec nejvíc byla ta, že všichni lidi co v tom filmu vystupujou nosí bouchačky. A víte vy co? Ono by to v moderní době být mohlo, dokonce to mohl být dechberoucí melodramatickej akční nervák, ale to by ho nesměl natočit debil. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimave zpracovanej Shakespear, ale asi to bylo potreba, trochu ten pribeh zmodernizovat. A to se Bazovi fakt povedlo. Sice to jeste neni takova bomba jako Moulin Rouge, ale uz tady jsou videt nektere reziserovo vychytavky. Ale souvisi s tim problem. Nektere sceny jsou natoceny tak pekelne svizne, sama kamerova vychytavka, proste cool a svizny a pak tu jsou zabery na jednotlive hrdiny, ktery pronasi vcelku nudny dialogy/monology. Taky jsem si chvily musel zvykat, jak vsichni mluvi, protoze ze zacatku jsem obcas nechapal, co to vlasne rikaj. DiCaprio i Danes jsou super, ale nejvic me dostal John Leguizamo, to byl takovej krutak. Bombastickej film s nekolika nudnejsima chvilema, kuli kerejm nemuzu dat 5*. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Zajímavě stylizované, skvěle zrežírované Bazem Luhrmannem, výborně zahrané vedlejšími herci (hl. John Leguizamo a Harold Perrineau si to dávali) a navíc v tom furt hrajou nějaký hustý pecky. Jenže Leonardo DiCaprio a Claire Danes mi do rolí Romea a Julie prostě moc nesedli no. Ani jednomu jsem to nějak nevěřil a tim se to trochu zkurvilo, jinak ale fajn film. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Přastylizované, teatrální. Chudák Shakespeare. Co by Mistr na této bláznivé inovaci pochválil? Možná některé scény s hlavními hrdiny (bez nich by to byl jednoznačně odpad), místy hudbu, střih, kostýmy. Úvod na benzínové stanici byl úděsný. Naštěstí to na jednu hvězdičku vytáhli R (DiCaprio) +J (Danes). Celkem zbytečný film. Porvé na csfd nechápu nadhodnocení. Jedním slovem to vystihl Radek99. Jeho komentář mě fakt pobavil:-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Nejpravděpodobnější kandidátkou na hlavní ženskou roli byla dlouho Natalie Portman. Ta dokonce natočila předběžně několik scén s DiCapriem, ale tvůrcům se jejich souhra příliš nezdála. Sám Baz Luhrmann řekl: „I když je to fantastická herečka, je to stejně tak i malá holka a Leonardo měří přes 180 cm. Je mu 21, ale umí vypadat na 18. Díky ní ale vypadá na 21 a v tu chvíli už najednou všechno vypadá příliš neslušně.“ (novoten)
  • Na roli Mercutia se hlásil Christian Bale, ale Luhrmann byl přesvědčen, že by postavu měl hrát herec černé pleti. Proto když se na Mercutia hlásil John Leguizamo, nabídl mu Luhrmann roli Tybalta, kterého měl rád latinoameričan. (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama