Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýn 1965. V jídelně Dolní sněmovny sedí u jednoho stolu vycházející hvězda Liberální strany Jeremy Thorpe a jeho důvěrník a stranický spojenec Peter Bessell. Kromě slibných politických vyhlídek přichází řeč také na sexuální preference obou pánů. Bessell je plný pochopení, zároveň však Thorpa varuje, aby byl opatrný. Ve chvíli, kdy je homosexualita v Británii stále trestná, nestojí žádný pohledný mladík za to, aby člověk skončil za mřížemi. Netrvá dlouho a Thorpe se na Bessella obrací s prosbou o pomoc. Jeho matka právě obdržela sedmnáctistránkový dopis od jistého Normana Jossifa. A to je velký problém, který bude třeba řešit. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Behom prvej epizódy sa toho stane toľko, ako by sa odohralo v bežnej životopisnej snímke, tu sa ale bude pokračovať ďalej, pretože plán, ako ďalej s problémom, si vypočujeme až v záverečnej scéne. Inak pilot má vysoké tempo, po povinnom zoznámení postáv (a s postavami) sa dej poriadne rozbehne a po čase začneme aj skákať podľa potreby v čase. Grant a Whishaw dokonale obsadení. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ben Whishaw, zrovna jsem o něm psala v souvislosti s Parfémem, dokáže ztvárnit tak slizkého otrapu, že se na to nedá pořádně koukat. To samé platí o Grantovi. Vymazlené retro, dle první epizody soudím, že po zásluze oceňované, v kombinaci s Friday On My Mind od The Easybeats, velká paráda. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době zase něco od BBC, co mě chytlo už jen podle názvu. Vynikající herecké obsazení, úžasný scénář a skvělý námět. Opravdu výborný rozjezd, první epizoda jak má být, nemohla jsem se od obrazovky odlepit ani na sekundu. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem very, very, very, very ohromen tím, jak se režisér dokázal vypořádat s tolika informacemi najednou a naložit je všechny tak krásným výpravným a britským způsobem do 55 minut, které odbíhají jako švýcarské hodinky. Plné velkolepých politických dialogů, provázanost politiky a soukromých účelu a určitý způsob navazování dramedy tohoto kuriózního případu. Všichni herci absolutní top, Grant už po několikáté skvělý politik a Whishaw je geniálně oplzlý a otravný přesně tak, jak jeho postava Norman být má. ()

Reklama

Reklama