Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na sklonku 60. let vystoupal Jeremy Thorpe až pod samotný politický vrchol. Ve svých osmatřiceti letech stanul v čele opoziční Liberální strany, čímž se stal nejmladším předsedou britské politické strany za posledních sto let. Po svatbě a narození syna však jeho ambice sahají ještě výš. Jeho úspěch ale ohrožuje temný stín. Coby nepřiznaný homosexuál se Thorpe počátkem 60. let zapletl s jistým Normanem Jossifem, pohledným, byť poněkud labilním mladíkem. Vztah zhruba po roce ukončil, ublížený Norman mu ale od té doby nedal pokoj. Hrozící skandál se s pomocí Petera Bessella až dosud dařilo odvrátit, v určitém okamžiku ale Thorpeovi došla trpělivost. Norman, který si mezitím změnil příjmení na Scott, musí zemřít. Otázka zní jak. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začíname tragickými udalosťami, ktoré výrazne zmenia život obom hlavným postavám, Frears ale plynule v druhej polovici prechádza aj k vtipnejším momentom. Nejde tým pádom o tak zovretú epizódu ako prvá, ale odohrá sa tu tak veľa, že dej je skutočne hutný. Atmosféra je takmer dokonalá, Whishaw aj Grant sa už so svojimi postavami dokonale zžili a i keď ide skôr o záporné postavičky, musíte ich mať svojim spôsobom radi. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku mi přišel sled událostí trochu zmatený a někdy trochu nevysvětlený, ke konci se ale napětí zase dalo krájet. O trošku slabší než první epizoda, ale stále čistých pět hvězdiček. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první epizodě tato ubírá mírně na plynu a snaží se spíše více rozebrat různé podrobnosti, aby divákovi něco neuniklo. Poté nějaké ty události, které vykřikují do tmy a jejich scény jsou docela zbytečné.  Polovině se to zlomí a následují parádní sekvence chytrých, satirických dialogů a přidává to na atmosféře. Strip bar scéna geniální. Norman je ještě víc vyšinutá postava a Whishaw mu dává mnohem větší barevnost. Speciálně tady to tahá o něco víc než Grant, ale nejspíš hlavně kvůli toho, že je mu věnováno více prostoru. Závěr epizody moc povedený. ()

Reklama

Reklama