Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Předseda opoziční Liberální strany Jeremy Thorpe dospěl na sklonku 60. let k rozhodnutí, že neodbytný bývalý milenec Norman Scott představuje pro jeho politickou budoucnost hrozbu, kterou lze odvrátit pouze jeho smrtí. Zpočátku neurčitý plán začal nabývat konkrétnějších obrysů po smrti Thorpeovy první manželky Caroline, jejíž tragickou automobilovou nehodu dával Thorpe za vinu právě Normanovi. Vše vyvrcholilo jedné deštivé noci v říjnu 1975 nevydařeným pokusem o Normanovu nájemnou vraždu. Thorpeovi teď nezbývá než doufat, že se Normanovi nedostane na policii sluchu a on nebude pohnán k zodpovědnosti, což by znamenalo definitivní konec jeho politické kariéry. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MILUJU, opravdu miluju soudní procesy na plátně, obzvlášť ty z Old Bailey. Vynikající závěr, nikdy předtím jsem o A Very English Scandal neslyšela, a tak to pro mě byly nervy až do úplného konce. Občas jsem sice měla problém s tím, komu vlastně "fandit" Ben Whishaw i Hugh Grant patří mezi mé nejoblíbenější herce, konec mě ale přece jenom vcelku překvapil. Opravdu skvěle zpracovaná minisérie, vlastně by mi ani nevadilo, kdyby z toho tvůrci udělali o něco delší seriál. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soudní řízení má dobrý výpravný průběh a bylo fakt k popukání vidět pohled Granta coby postavy Thorpe, která musí všechno v té soudní síni poslouchat vůči svému egu a aroganci. Whishaw nádherný projev. Na seriálu fakt oceňuji realismus a žádné přehnanosti. Skutečné události podrobně neznám, ale věřím v autenticitu scénáře. 3 epizody utekly jako voda a hodnotím to velmi kladně, hodně silných momentů a byl to fakt překvapivý a kuriózní skandál, hlavně vzhledem k době, ve které se to odehrálo. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia a záverečná epizóda sa neprekvapivo po väčšinu stopáže odohráva v súdnej sieni. Ale aj tak je zaujímavé sledovať, čo sa odohráva medzi jednotlivými dňami, kedy sa proces odohráva, výrazy postáv, ich reakcie na to, čo počujú v rádiu alebo vidia v televízii. Pravdupovediac ma finálny verdikt prekvapil, nič som si o prípade vopred nečítal, ani som o ňom nikdy nepočul. Že má aj posledný diel vysoké tempo a nie je tu nič navyše, ani netreba pripomínať. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama