Reklama

Reklama

Kameňák

(seriál)
  • Slovensko Kameňák
Česko, (2019–2020), 14 h 56 min (Minutáž: 55–63 min)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Děj seriálu vychází ze stejného základu jako předešlé filmy založené na anekdotách. Odehrává se v Kameňákově, v němž sedí na radnici starosta Pepa Novák v podání Václava Vydry. Se svým zástupcem Bohoušem Beránkem, kterého hraje Pavel Kikinčuk, podají přihlášku do celorepublikové soutěže Pozitivní město roku. Ministerstvo slibuje vítězi sto milionů korun. Soutěžící však musí splnit řadu kladných kritérií, jako je rostoucí počet obyvatel, dobrá zdravotní péče, rozvinutý kulturní, společenský a sportovní život, nebo čistota, což se Kameňákovu opravdu nikdy nedařilo. Ovšem starosta je schopen obětovat pro vítězství v soutěži naprosto vše… (TV Nova)

(více)

Recenze (33)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak není nic dojímavějšího než vidět zdejší nedodělky jak od prvního dílu sypou všemu co má v názvu Kameňák odpad. Opravdu přemýšlím nad lidmi, kteří se dívají na něco, co se jim nelíbí znovu a znovu, to musí být hodně ubohej život zdejších odpadkářů, když ztrácej drahocenej čas svýho života nad něčím čemu furt sypou odpad a pak je to ještě druhá teze, že dotyčný ty kameňáky vůbec neviděl a sype odpad jako pózičku. Zajímavý, že zdejší flmový gurmání se svým odpadem nepotkám někde o festivalových filmů, ale maximálně tak s pěti hvězdama u nějaké holywodské píčovince. Nic tuhle zoufale neupřimnou lidskou chamrať nechat svýmu osudu a tenhle seroš taky. Já se jsem s ním byl spokojen, zasmál jsem se a celkově příjemný odfrk, mnohem lepší než Vánoční kámeňák a Kameňák 4. Jsem zvědav na druhou sérii. ()

JohnMiller odpad!

všechny recenze uživatele

Samoúčelne strieľať vtipy (niektoré síce zábavné iné však trápne ktoré si užijú skôr tí skoršie narodený ktorí radi spomínajú na staré časy) a ani sa nesnažiť ich zakomponovať do deja, keďže netreba lebo tv divákom je to v podstate jedno, považujem za trápnu zlodejinu ktorú dokáže dať dokopy úplne každý. Stačí pokradnúť pár vtipov a dať to prečítať neherecom. Fuj. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Výplach, po včerajších kameňákov, ktoré som ešte nevidel.. a tak to malo asi aj ostať. Prichádza seriál, kto vie, prečo začo načo to točili. No odpad nedám, tuším som žiadnemu seriálu ešte takéto hodnotenie nedal. Ale vidieť a dopozerať to veru nechcem. 1* ()

Primavera odpad!

všechny recenze uživatele

Nebolo hlášky, ktorú by človek už notoricky nepoznal z netu. Klišé. Nuda. Recyklát recyklátov. Ale proč, Irenko, ptám se tě, proč? ()

RypavaDvojka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu tu již opakovat svůj komentář, který jsem napsal po zhlédnutí první série. Seriál mě docela bavil, díly jako samotné byly příjemným odlehčením večerů a jako podkres do pozadí je to dokonalé. Přesto musím vytknout jednu věc, která mě na pořadu namíchla. Ten konec? Vážně? Kdyby seriál končil svatbou a v závěrečných titulcích bylo, že Kameňákov soutěž nakonec vyhrál? Budiž. Ale ta poslední epizoda byla vážně strašná a defacto mi zkazila celkový dojem ze seriálu. Před dílem Svatba jsem si říkal, že bych tento seriál nakonec mohl obdarovat i čtyřmi hvězdičkami. Subjektivní hodnocení okolo 65% by šlo, navíc místní rýpalové si zde již od prvního díly libovali v odpadování a byly by to tedy čtyři hvězdičky z milosti. Po tom, co se ale stalo v poslední epizodě, nemůžu... 55% jako celek a při příštím sledování poslední epizodu s názvem Kocovina vynechávám... ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Vy jste mi to tam blbě napsal, pane starosto!“ Kameňákový seriál trpí mnoha a mnoha problémy. Příběh defacto neexistuje. Sice se často hovoří o jakési soutěži o město roku a milionové výhře, ale to je jen zástěrka pro naprosto nepochopitelně debilní nápady. Zbytek tvoří koláž vtipů, které jsou všechno, jen ne vtipné. Extrému dosáhl Dejdar, jehož postava policisty pronáší pouze vtipy o Chucku Norissovi, což je k nevydržení. Na druhou stranu musím pochválit herce, na kterých bylo vidět, že se opravdu snaží a užívají si to. Nejlepší byla rozhodně Žilková, která do toho dala hrozně energie. Oblíbil jsem si také asistentku Kamilu zahranou slečnou Bugalovou, která má krásný hlas i přednes. Dokonce i hudební motivy se jakž takž povedly a dobře korespondují s blbostí tohoto seriálu. Jinak je to ale stejně naprosté dno zábavy, které se dá zvládnout jen s velkou dávkou sebezapření. ()

LilinkaW odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, přiznávám, že jsem viděla jen jeden díl a raději bych se šla dívat jak schne barva na plotě, než abych ztrácela čas tímto odpadem. Přemýšlím, zda jsem někdy viděla horší herecké výkony nebo tak prázdný scénář. To vážně mi má připadat vtipné, že si první policista zapomněl při návštěvě toalety sundat kalhoty a ten druhý dvakrát uklouzne při nástupu do auta? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už jsem to párkrát použil, ale nikdy se ta hláška nehodila víc než tady - Co říct, abych neurazil? Těžko soudit dvě věci, za prvé, jak je možné, že se na tohle seženou bez problémů peníze, a za druhé, jestli se to Nově opravdu vyplatí. Opravdu po osm týdnů našel seriál své diváky? Je nutné říct, že minimálně v mé osobě našel, jinak bych totiž těžko mohl tuhle příšernost hodnotit. Naštěstí už tento seriál nikdy neuvidím. V první řadě je nutné totálně vymazat scénář. Nechci se chlubit, ale na této úrovni bych jej zvládl minimálně stejně. U hereckých výkonů herců je nutné říct, že se skutečně snažili a snaha je vidět, neodflákli to s tím, že je to stejně komedie a ... prostě Kameňák. Každopádně celá hlavní dějová linka je v podstatě nesmyslná. Představitelé města se sice snaží o titul Pozitivní město roku, ale upřímně řečeno je to spíše taková lajna, aby se měli tvůrci čeho držet. Víc je tohle veledílo směsicí natočených a vyprávěných vtipů. Vůbec nejtrapnější je fakt, že většina postav vtipy vlastně vypráví a co je na tom všem úplně šílené, že i ty nahrané vtipy jsou staré a oposlouchané, takže se jim může zasmát asi jen trotl s IQ devatenáct. Některé natočené situace a vtipy pak balancují vyloženě na hraně ubohosti. Naprosto nepochopitelný je pro mě střih. Jedna scéna je střižena uprostřed, do toho je vložena jiná a následně je ta první dohraná, což škodí i samotné, původně jistě zamýšlené, vtipnosti. Díl Kalhotkový fantom je pak asi raději bez komentáře. Nicméně čtvrtý díl potvrdil jednu nepříjemnou, a pro mě vlastně překvapivou skutečnost. I v naprosto bezduché a ubohé zábavě, která je sama o sobě dnem, se dá klesnout ještě níž na větší dno. Jediná věc, kterou hodnotím pozitivně je hudba. Je smutné, že ve 21. století mají někteří herci zapotřebí takovýchto děl, tím spíše, že celá řada jich hrála v dnes již legendárních filmech a seriálech a patří k zaslouženým legendám české filmografie. Odpad nedávám pouze právě díky již zmíněné hudbě a pak faktu, že toto slovní hodnocení dávám pouze věcem už nechutným nebo skutečně odporným. Tohle je pouze pokus o nějaké umění. Co však zůstává jisté je to, že se jedná o pokus hluboce degradující všechny předchozí úspěchy účinkujících herců a komiků, umění obecně a hlavně naprostou a totální ubohost ze strany komerční televize. Také je to smutným důkazem toho, co se dá udělat pro peníze, a to jsem si myslel, že nejhorší jsou hned po pornu reklamy. Je to zkrátka důkaz, že televize tohoto století může vysílat prakticky cokoli a už jim nejspíš příliš nezáleží na sledovanosti jako dřív. Těžko říct, zda se toto dá stále považovat za umění a ti, co se na tomto podíleli jsou stále umělci. ()

peeteno78 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se trošku více zaměřili na vtipy, které jsou koncipované jako dialogy a nešlo tam jen o to že postavy vypráví vtipy, docela by na to šlo koukat. Takhle úplně stačilo posadit herce před zelené plátno, na pozadí jim promítnout třeba záběr na českou přírodu a každý herec by řekl nějaký svůj oblíbený vtip. Vyšlo by to úplně nastejno. Takhle jsme se akorát museli koukat jak koňař Vydra neustále cení zuby, které by mu jeho vlastní koně mohli závidět... ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

No, zázrak to není, ale nehraje si to na umění a neřeší to všechny problémy světa jako řada skutečných pozérských sraček. Dokonce bych řekl, že je to podstatně zábavnější (a mnohem lépe ocastingované) než Troškovy filmy, které byly skutečně trapné a nekoukatelné (tedy - viděl jsem z každého ze dvou prvních dílů tak dvacet minut). Tohle je mnohem lepší a musím dát hvězdu navíc za roztomilou slovenskou sekretářku z radnice a musím uznat, že Bendová pořád vypadá "dost" dobře...městečko je přiměřeně fotogenické a když to porovnám s Bezdružicemi, je to o dva levely výš. Rozhodně to je zábavnější, než existenciální nekonečné seriály typu Ordinace v růžové zahradě nebo Ulice. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní děj se točí už od prvního dílu kolem soutěže o sto miliónů korun českých, které chce starosta města vyhrát. A tak dělá město co nejvíce pozitivním. To se ale neobejde bez těch nejstupidnějších nápadů. Čeho je moc, to už není vtipné. Chuck Norris je zde jmenován v každém vtipu od Martina Dejdara, a to se prostě nedá. Hodnocení je za všechny vtipné scénky a pár vtipů co ještě neznám. Herečka Lucia Bugalová která je zde jako sekretářka pana starosty Václava Vydry, je asi nejlepší. V každém díle ukázala, jak jsou blondýnky blbé, protože je to už taková vtipná tradice. Nic od toho nečekejte, a pouze se zasmějte když to na vás přijde. Hvězdiček 3*** ()

Reklama

Reklama