Reklama

Reklama

Tanec v srdci

  • Česko Tanec proti pravidlům (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý mistr ve společenském tanci Scott Hastings tančí od šesti let a roky pracuje na tom, aby se s partnerkou Liz stal šampionem Jižní Austrálie v latinskoamerických tancích. Nikdo nepochybuje, že se jim to povede. Jenže Scott se díky svéhlavosti ocitne tři týdny před inkriminovanou Grand Prix bez partnerky. Vnutí se mu nesmělá začátečnice Fran, která v tanečním studiu spíš voskovala parkety a myla hrnky od kafe. Ta má stejně jako Scott chuť tančit vlastní kroky, které jsou ale pro porotu nepřípustné. Partnerstvím s Fran Scott naprosto vyděsí své nejbližší. Jenže kouzla se dějí právě v momentech, kdy to nejméně čekáte, což také Scott s Fran brzy objeví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Kdepak, tady se Baz teprve zastřeloval. Vše co ho proslavilo později, je tady teprve v náznacích. Práce s kýčem ještě zdaleka ne tolik vychytaná. Zběsilé dialogy a nestíhatelný střih dávkovány zatím pomálu (ono to tam je, ale než se z toho člověk stihne zaradovat, tak už je to zase fuč) a tak zbývá snad jenom skvostná práce s obrazem a hudbou, dokonalý flashback s taťkou a tanec za závěsem, který mě jako jediný opravdu hodně dostal. Zbytek je pak spíš takový Hříšný tanec na hodně divnym tripu, říznutý pohádkou o ošklivém kačátku, co ke štěstí skrze tanec přišlo. Na 60% to stačí, ale podruhý už to ani možná vidět nemusim. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet AUD 3miliónyTržby USA $11,738,022Tržby Celosvetovo $30,000,000║ teda už tu to dokázal Luhrmann pekné odpáliť, pekná choreografia, iskrenie medzi hlavnou dvojicou, ľahkosť, uletení humor, skvelý výber piesni, vizuál /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Baz Luhrmann a jeho první pokus protančit se do první ligy režisérů. Není jednoduché hodnotit podobný typ filmů, protože zdaleka nesednou každému a v závěru nestrhnou každého diváka jako třeba mě, ale i přes prvotní nesympatie jsem podlehl... Tanec jako projev života a pohledu na něj je zpracován skoro bez chyb a v závěru graduje do opravdu hodně působivé a emočně nabité desetiminutovky. S neznámými herci dělá Baz divy a jeho talent a odvaha využít pro své účely netradičních nápadů i hudby se i zde projevuje především v tom dobrém. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Moulin Rouge! patří mezi moje nejoblíbenější filmy i Romeo + Juliet jsem přišel na chuť, proto jsem sice od prvního dílu trilogie "Červená opona" rozhodně nečekal nesmyslný sladký románek, ale o sympatické romantice jsem nepochyboval. Tím ale není! Bizarní karikaturní charaktery ve stísněném až tísnivém světě, kde se vše točí kolem tance tak bezpodmínečně, až ten tanec ztrácí punc krásy a vznešenosti a mnohdy působí spíš jako něco nepříjemného. A Strictly Ballroom hledá spolu s hrdiny způsob, jak do tance tu příjemnost vrátit. Možná nejvíc postmoderní dílo Baze Luhrmanna. Škoda že neměl vyšší rozpočet a nezvládnul ráznější gradaci, to by se Moulin Rouge! muselo bát. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Velký plus dávám za písničku "Time after time" - od určité doby je na mém žebříčku oblíbených, takže když jsem ji slyšela, měla veliký úsměv na tváři :-)) Jinak k filmu - naprosto průměrný snímek o lásce a vášni v tanci. A paso doble je vskutku tancem plným vášně. Na chvíli, kdy se nechce přemýšlet, prostě tak nějak přežít s filmem, velmi vhodné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Chvilku to vypadalo jako to starý Ledový ostří, ale než se sešla minuta s minutou, tak bylo jasný, že půjde o takovou dost prapodivnou trošku střeštěnou taneční komedii, kde je pár postav fakt téměř jak z grotesky. Nicméně i tak se ve většině filmu spíš tančí navážno a to je takový nijaký, sice Mercurio celkem umí (samozřejmě né tak skvěle jako já), ale přesto to nedokáže strhnout. Nenudil sem se,ale ani jsem se nějak extra nebavil ()

venus 

všechny recenze uživatele

Tento snímek musím údajně vidět než umřu, a tak přemýšlím proč vlastně? Příběh není nic zvláštního a je celkem předvídatelný, filmů o tanci je habaděj, ale (až na Billyho Elliota) jsou to podprůměrné filmy, které nemám ráda. Strictly Ballroom je lehce nadprůměrný, má docela příjemnou atmosféru, ale to asi jen díky španělsky procítěnému pasu doble. Jako plus také vidím spoustu hudebních hitů. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Každý si jistě řekne: Převyprávěný Hříšný tanec a plný klišé... Ale zdání klame. Snímek by určitě nedopadl tak pozitivně kdyby ho do rukou dostal obyčejný režisér.Jako vždy originální Luhrmann,jeho prvotina v němž jsou náznaky jeho pozdější práce s kýčem (později do detailu propracovaný v Moulin Rouge),dále absurdní humor,ultrarychlý střih,sladění hudby a obrazu dělá z něj lehce nadprůměrný snímek mezi tanečními filmy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne tento typ romantiky mi dobre padol počas týchto horúcich letných mesiacov. Ale asi by som z nej mal radosť v ľubovoľný čas roka, len momentálne je to proste zábavnejšie. Spočiatku mi film pripadal celkom tuctový, ale akonáhle sa rozozvučali španielske rytmy, Strictly Ballroom sa zrazu nakopol a chvalabohu hispánskym rytmom patril aj záver. Áno, je to predvídateľné, ale aj v tom tkvie čaro filmu, jednoducho ak máte radi Dirty Dancing okrem iného aj práve kvôli tomu, že nepochybujete o tom, ako skončí, tak budete mať radosť z rovnakého dôvodu aj z Vášni v srdci. Luhrmann našťastie pochopil, že hodinka a pol je tak akurát, takže jeho film neobsahuje ani minútu navyše a ani o minútu menej, než je potrebné. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Rej barev, třpyt flitrů, nemožné paruky, přemrštěné polohy, teatrální dialogy, figurkovité postavy - to všechno, a ještě něco navíc - jako třeba neskonale průhledný, starý a luhrmannovsky kýčovitý - i takový je Strictly Ballroom... a překvapivě funguje! Na podstatné jsem zapomněla - ještě je tu hudba, tanec a finálový Tygr z Indijéééé... :-) Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Starší brat Moulin Rouge je menej nabúchaný, ale rovnako farebný. Rozprávka o Popoluške so skvelými hercami a opať dokonalou obrazovou a zvukovou stránkou - proste film pre všetky zmysly...cítite to ?:-))) ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Skvostne skombinovaná hudba z obrazom, obraz s pohybom, pohyb s pôžitkom. Mimoriadny, niekedy až absurdný humor, postavy ako z klasického románu, trochu rozprávky... všetko je v tomto predobraze neskoršieho hitu Moulin Rouge. A funguje to rovnako skvelo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, u kterého si od začátku říkáte, že to bude tupá slaďárna, jenže když se chvíli díváte, tak si uvědomíte, že tohle je přesně slaďárna, kterou chcete vidět. Je to krásně romantické, je to krásně ujeté a celkově to prostě vytváří krásný dojem, kdy a konci si finále užíváte podobně, jako jste si užívali "Hříšný tanec", jen to není tak moc elektrizující. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Technicky dokonalé dílko se srdcem (nejen v názvu). Luhrmannovo australské "Moulin Rouge" je prvním důkazem režisérova citu pro rytmus a snovou atmosféru... Rudá barva vyzařuje z každého záběru, obličeje herců jsou snímány z extrémní blízkosti a náhlé střihy mezi jednotlivými scénami ještě více stírají hranici mezi realitou, která je zde nepodstatná, a magickým filmovým světem. "Strictly Ballroom" je ale především romantická komedie, která se vrací až někam k dobám Freda Astairea a Ginger Rogers, pro které byl tanec rovněž tím jediným, na čem ve skutečnosti záleželo. 9/10 ()

Derek 

všechny recenze uživatele

wow, ten luhrmann je uplny genius. takato sialena kombinacia humoru, romantiky zabalena v zaujimavom vizualnom habe moze napadnut len genia, alebo uplneho sialenca. trochu mi to svojou lacnostou a stylom humoru pripominalo ranne diela petera jacksona! ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Australský Hříšný tanec s humorem. Všechno je tak krásně předvídatelné, z ošklivého káčátka se stane kráska, outsider dojde ocenění, staré křivdy vyplují na povrch a zlouni s tupé jsou potrestáni. A k tomu pár šílených scének, romantické tancování a sexy Paul Mercurio. Co víc si od romantické komedie přát? ()

Reklama

Reklama