Reklama

Reklama

Maják

  • USA The Lighthouse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Režisér a scenárista Robert Eggers, který na sebe strhl pozornost žánrových fanoušků i vyznavačů artových sfér debutem Čarodějnice, opět spřádá důmyslně vystavěné dílo, které provází pověst strhující divácké podívané, osobité autorské vize i hypnotického klaustrofobního dramatu. Robert PattinsonWillem Dafoe podávají fenomenální výkony coby strážci titulního majáku ve vyprávění zasazeném na konec devatenáctého století. Soužití větrem a lety ošlehaného, i notně vypitého námořníka a jeho nového nezkušeného asistenta se začne propadat do šílenství a paranoie, zatímco novic poodkrývá okolnosti záhadného osudu svého předchůdce. Strhující kompozice černobílé kamery v kombinaci s precizní zvukovou režií utvářejí přízračnou, ale současně uhrančivou atmosféru, do které se spolu s postavami propadnou také diváci. Eggers vytvořil vrcholně estetickou a všechny smysly atakující podívanou, která v sobě snoubí vytříbenou krásu i dravou krutost. (Kinoaero.cz)

(více)

Diskuze

Labutak

Labutak (hodnocení, recenze)

Upír a starosta Osbourne žijou sami na majáku. To začátek špatnýho vtipu, to je film Maják.

Pattinson nutně potřeboval nějkou roli, aby se dostal ze škatulky upíra, a Maják to víc než skvěle zařídil. Mezitím Dafoe opět dokázal, že patří mezi nejlepší herce na planetě.

Snímek je natočen na nějakou vintage kameru, která zajistila jeden z nejunikátnějších vizulálů ve filmu za posledních x let. Celou dobu jsem cítil, že je něco na ostrově špatně a měl jsem větší strach než u 80% dnešních hororů. Film má vynikající tempo a gradaci. Posledních 20 min filmu je fakt intenzivních.

Scénář je skvělý, i když se isnpiruje spoustou jiných filmů či starých pověstí ( např. Prometheus a oheň)

Další skvělá věc na Majáku je ozvučení, které ve mě vzbuzovalo hrůzu.

8/10, jeden z nejlepších filmů roku.

na příspěvěk reagoval Spiker01

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

shuster

slovo lad sa používa hlavne v británii, v ktorej bol film natočený a v ktorej sa odohráva. hlavne teda v minulosti, kedy sa odohráva. pod žáner horor to samozrejme spadá. vystihol si to druhou polkou prvej vety. že tomu nerozumieš...

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

To co je za "umelecka" picovina, ktorej nerozumiem? Zopar zaberov vynikajucich - vytvarne. Film o nicom. Pouziva slovo "Lad" niekde v amerike? to kde sme? a horor? jasne! na to jebnute triedenie zanrov si na CSFD stale neviem zvyknut.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Sayko

Sayko (hodnocení, recenze)

Mistrovské dílo toto! Docela by mě zajímalo, zda nechtěl překladatel nějakej extra příplatek, protože to, co herci plodili za skvosty, tomu jsem sotva rozuměl s titulky.. :D  

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Verbalovi stačí dát herci do ruky kulomet a už dava 1* za to, že se v tom filmu střílí.. stačí jen použít hlavu a hodnocení by bylo jinde.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Cejkis

Pochopil jsem to podobně.. spoiler: prostě 2 různé charaktery člověka, a nakonec přišel o rozum.. přišlo mi to jako mladá nerozvážnost mladých lidí, kteří končí špatně a nenechaj si poradit od starších (zkusenejsich), ale zase na druhou stranu maji svou hrdost a nenechaji si kecat do života od starších.. vše je samozřejmě jen myšleno v obraze..

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nechapu to hodnocení.. ten film je výbornej, a aspon konečně po dlouhý době hodně kvalitní scénář.. atmosféra jak Hitchcockovy filmy.. za mě 5* určitě ještě párkrát shlédnu znovu..

na příspěvěk reagoval Agonie

axcris

axcris (hodnocení, recenze)

Cejkis

Veľmi pekne spísaná študia. Nenašiel si, či sa aj sám Eggers vyjadril k Freudovi v dákom rozhovore?

Uživatel Cejkis smazal svůj příspěvek.

Spinelion

Spinelion (hodnocení, recenze)

Dvd, které se v ČR nedestribuje, a zahraniční kopie jsou buď to region locked, nebo nenabízí český překlad pro méně zdatné angličtináře.

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ještě jsem se na to stále nepodíval, ale z diskuze už vím, že ty dvě hlavní postavy spolu nebudou mít sex, přestože evidentně moc chtějí. Tak nebudu očekávat Zkrocený maják, chjo. 

axcris

axcris (hodnocení, recenze)

Neviete či v Aeru budú rozdávať aj plagáty k filmu, ako k tomu bolo aj pri Midsommar?

Související novinky

Remake Nosferatu vznikne v Praze

Remake Nosferatu vznikne v Praze

31.03.2022

Režisér Seveřana nebo Majáku Robert Eggers plánuje svůj příští film natočit v Praze. Potvrdil to v nedávném rozhovoru, ze kterého vyšlo najevo, že už zde nějakou dobu dokonce pobývá a pomalu se… (více)

Nicole Kidman mezi vikingy

Nicole Kidman mezi vikingy

07.11.2020

Režisér a scenárista Robert Eggers už si stihl udělat svými dvěma posledními snímky Čarodějnice a Maják celkem silné jméno. Nyní tvůrce chystá na příští rok revenge thriller o vikinzích, do kterého… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama