Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Osamělá mladá žena posedlá hrou ve virtuální realitě se spřátelí s pařmenkou, která jí otevře nový vzrušující svět plný temných tajemství. (Netflix)

Recenze (7)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

RPO se točilo hlavně kolem hraní her a užívání si ve virtuální realitě a samotné postavy a vztahy byly dost prázdné. Kiss Me First se zaměřuje hlavně na postavy a vztahy mezi nimi a virtuální realitu používá na prohlubování těch vztahů a jejich vzájemnou interakci. Animace ve hře je fajn, příběhově mě to zaujalo. Tallulah Haddon je výborná. Líbilo se mi, že jde o seriál pro starší diváky a tvůrci se nebojí přitvrdit. Děj je napínavý a epizody slušně utíkají. Finále je pak úžasné. 70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Mám rád britské odpovědi na aktuální popkulturní trendy, kdy zareagují pěkně po svém, klidně i na úkor velkolepých výjevů. Když proto na Netflixu přistál Kiss Me First, zřetelně odkazující k úspěšnému fenoménu Ready Player One, zbystřil jsem. Už je to totiž celou dekádu, kdy BBC odpověděla na nadpřirozenou vlnu upírů a vlkodlaků a vytřela všem zrak s Being Human, nedávno se pak objevila kratičká minisérie HIM, která překlopila do civilní roviny superhrdinskou tématiku. A právě k HIM jsem v průběhu sledování přirovnával Shadowfax a spol. nejčastěji. Nemůže za to ale jen přítomnost Simony Brown opět v klíčovém partu. Stejně jako On totiž KMF svou nejatraktivnější stránku minimalizuje, využívá ji jen na relativně obyčejné výjevy a nakonec se v oné šedi začne i ztrácet. Problém ale je, že to je v tomto případě to nejmenší zlo. Ze všech technických, dramatických nebo vztahových rovin jsem věřil snad jen zranitelnosti hlavní postavy. Ta je bohužel většinu času zobrazována jako trpící teenager, který pláče kvůli matce, kamarádům, nepřátelům či láskám a za celých šest epizod jsem nedokázal proniknout do toho, proč tomu tak je, když je hned vzápětí zobrazována jako odvážná hackerka. Ústřední pouto Shadowfax-Mania mění svou podstatu z lásky do nenávisti a zase zpět na ploše několika minut, komický (?) charakter Jonty se většinou chová jako slon v porcelánu, dialogy jsou krkolomné a herecky nevěrohodné a když se do toho připlete záporák se svými nekonečnými monology, ztrácím poslední zbytky trpělivosti. V návalu žánrové roztříštěnosti se občas dostaví i zcela nepasující jump scare, jindy se zase emocionálně křičí, aby se zdůraznily vztahy mezi postavami, které jsem ani neměl šanci poznat. A přes to všechno, zdánlivě nesourodé a proměnlivé, jsem se po celou dobu ošíval nad tím, že se pořád nic důležitého (nebo alespoň trochu zajímavého) neděje. Tohle není ani tak zmařená šance, spíše dlouhá řada špatných rozhodnutí. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Celé viděno v jeden den. Bohužel to není tak propracované, jak se to tváří. Je tam plno nelogických chyb a děr v ději. A co mohlo být průměrné tříhvězdičkové drámo, konec totálně sesadil na slabé 2*. Nic nedořešeno, nic nevysvětleno, tvůrci prostě divákům dali jeden velký prostředník a "počkejte si na další sérii, která MOŽNÁ bude..." Blah. Jestli někdy tu druhou sérku natočí, podívám se, ale žádný zázrak to opravdu není. 2* ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Všechny díly jsem dokoukal na netflixu a nebylo to tak zlé. Konec jsem náhodou nečekal, takže to pro mě bylo příjemné překvapení. Problém je v tom, že moc nemám rád britskou angličtinu, ale to je můj problém :) ()

3m0W1n 

všechny recenze uživatele

Polovinu času jsem naprosto nechápal, o co že v tom má vlastně jít, postavy se chovají naprosto podivně, většina scén vůbec nedává smysl a u závěrečného "teaseru" na další sezónu jsem si říkal jen "prosím už ne". ()

Xenthia 

všechny recenze uživatele

Tohle se tedy Netflixu nezdarilo.Napad to ma zajimavy, ale docela me to zklamalo. Leila je takova nemastna neslana, Tess sice vypada dobre, ale lezla mi na nervy, a Jontymu jsem chtela dat pesti, kdykoliv se objevil na scene. Vztah mezi Lailou a Tess absolutne nema jiskru a neverila jsem jim ani slovo. Po herecke strance celkem bida, CGI takovy lepsi prumer. Lidi to prirovnavaji k Black Mirror, ale to neni fer. Black Mirror se totiz narozdil od Kiss Me First muze pochlubit i slusnymi hereckymi vykony. ()

Reklama

Reklama