Reklama

Reklama

Dvanáct rozhněvaných mužů

  • USA 12 Angry Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáct porotců má jednomyslně rozhodnout o vině či nevině mladého muže, který je obviněn z vraždy svého otce. Porotci jsou průměrní Američané s obyčejnými zájmy a zaměstnáním. V průběžném hlasování jedenáct hlasuje za vinu, jenom porotce číslo 8 je proti... (Magic Box)

Diskuze

Uživatel majo25 smazal svůj příspěvek.

packa

packa (hodnocení, recenze)

JUWA

Neměj strach, bude to ok - porota, ve které byl i jeden imigrant, osvobodila hispánce. Ale je to vo fous!

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

U ruských Dvanácti jsem se nakonec smířil i s těmi životními storkami porotců (které v originále nejsou), co mi ale vadilo, je, že samotné rozebírání případu a jednotlivých důkazů bylo dost osekáno, někdy i na jednu větu ("ta žena byla krátkozraká"), no a největší chybou je, že na konci je jasně řečeno, jestli to ten kluk udělal, nebo ne.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Willy Kufalt

Ruských dvanáct šlo bohužel úplně mimo mě, viz koment, ale patřím ke zjevné menšině, takže to nevylučuje, že by se ti to mohlo líbit :)

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

Willy Kufalt

Willy Kufalt (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Ještě si někdy možná tento film s dabingem pustím, jinak slovenská divadelní verze by mne taky zajímala. No jo, při tom Friedkin udělal v rámci možností TV inscenace skoro všechno možné proto, aby to bylo mírně odlišné... formálně je to kromě barev taky daleko víc dynamická kamera, obsahově pak zasazení do aktuální doby (za 50 let se společnost přeci jenom změnila, takže máme v porotě černochy, lidi s odlišným věrovyznáním, u soudu na začátku slouží také žena...) a přiznám se, že herecké výkony (Lemmon, C. Scott) mi připadaly o něco víc civilní.

Daleko invenčnější a umělecké změny má ale mít ruský film Dvanáct (2007), na který jsem zatím nenašel odvahu. ;o)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Willy Kufalt

Pravda je, že Hoger se na Fondu moc nehodí. Fonda v originále mluví klidně a potichu, zatím co Hoger to se svým plamenným projevem občas přehání a nepodřídil svůj hlasový projev postavě kterou dabuje, ale to je asi moje jediná výtka. Taky některé tam používané výrazy jsou archaické. Jinak mně vůbec nevadí když je dabing víc počeštěný a výslovnost není úplně přesná, ale přijde mi bližší právě českému divákovi. Jinak jo ta verze od Friedkina taky není špatná. Potíž je v tom, že je to v podstatě úplně to samé jako originál, a za to šla hvězda dolů, ale souhlasím, že je to taky zručně zahrané a zrežírované. Mrzí mě, že není nikde k sehnání slovenská verze tohoto filmu. To bude asi opravdová raritka.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, Willy Kufalt

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Mohu-li se vmísit do vaší debaty, pánové, tak bych ráda vydzvihla úžasné divadelní zpracování (z r. 2008) v podání brněnské Mahenovy činohry, tenkrát ještě s většinou tamní "staré gardy", pro mne osobně - musím přiznat - mnohem silnější zážitek, nežli film. Hrozně mne tenkrát mrzelo, že jsem byla až na derniéře, jinak bych na to šla ještě několikrát, ale jsem vděčná alespoň za to jedno shlédnutí. ;-)

Willy Kufalt

Willy Kufalt (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Já viděl celý film zatím pouze v originálu... kdysi dávno jsem 12 rozhněvaných mužů zkoušel v dabingu, ale to bylo v době, kdy jsem sledoval výhradně ČS tvorbu, mimo sledování filmů např. i poslouchal rozhlasové hry a tenkrát mi to vůbec nesedlo sledovat v jedné místnosti americké herce a poslouchat k tomu známé hlasy Högera, Vosky, Lukavského a spol. Takže jsem si udělal z toho nakonec taky rozhlasovou hru, čistě poslech dabingu bez obrazu :-)) ...a o pár let na to viděl konečně film s obrazem. Líbil se mi i zde rozporuplně přijatá novší adaptace po 50ti letech v režii W. Friedkina.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Teď jsem měl možnost to vidět s tím původním dabingem a je to sice trochu starosvětská mluva a překlad není úplně přesný, ale ta libozvučná čeština to je potěcha pro uši. Za mě stejně dobrej původní dabing i originál. Na redabing určitě koukat nebudu, tam mi stačí mrknout na obsazení a vím, že by to nemělo smysl 😊

na příspěvěk reagoval Willy Kufalt

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

BMW12

Tohle je jeden z filmů, které je prostě (pro skutečného milovníka filmu) nutné vidět v originále. To strhující herectví nikdy žádný dabing nemůže nahradit...

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

BMW12

Jestli chceš dobrý dabing s trochou archaičnosti, pusť si ten starý. Jestli chceš poslouchat mečátora Terše a dabing, který se k tak starému filmu vůbec nehodí, pusť si nový.

BMW12

BMW12 (hodnocení, recenze)

Chystám se zhlédnout tento filmy a mám jak původní dabing z roku 1961, tak i ten nový z 2006. Který byste mi doporučili, abych si pustil? :-)

na příspěvěk reagoval L_O_U_S, Šandík

 (hodnocení, recenze)

Velice povedené....já se taky nenudil ani na chvilku. Výborné dialogy, BRAVO!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Awe13

Awe13 (hodnocení, recenze)

Koukám na tento film poprvé a mám pocit že jsem ho už viděl.Potom mi došlo že je podobnost, vlastně bych řekl "remake" v seriálu Můj přítel Monk. Dokonce, dubbér je stejný. Proto už tenhle film pro mě nebyl až takový trhák jako kdybych ho viděl prvně. I přes to perfektní

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Zrovna tohle je film, na který se v menším rozlišení než 4k nemá smysl vůbec koukat.

na příspěvěk reagoval fefee

LukyNike

LukyNike (hodnocení, recenze)

Zdravím nemá prosím někdo titulky na verzi 12.Rozhnevanych.muzu.1957.1080p.x264.nOu.mkv ? nebo na nějakou verzi v 1080p ?

Související novinky

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

31.03.2023

Legendárnímu herci a režisérovi Clintu Eastwoodovi (Gran Torino, Nesmiřitelní) bude letos 93 let. Tento filmový velikán ale ještě neřekl své poslední slovo. Podle čerstvých zpráv nyní Eastwood chystá… (více)

Sidney Lumet: 1924 – 2011

Sidney Lumet: 1924 – 2011

10.04.2011

Když debutujete filmem ráže Dvanácti rozhněvaných mužů, je jasné, že vaše režisérská kariéra bude krasojízda. V případě legendárního Sidneyho Lumeta, který zemřel v sobotu 9. dubna ve věku 86 let, to… (více)

Reklama

Reklama