Reklama

Reklama

Dvanáct rozhněvaných mužů

  • USA 12 Angry Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáct porotců má jednomyslně rozhodnout o vině či nevině mladého muže, který je obviněn z vraždy svého otce. Porotci jsou průměrní Američané s obyčejnými zájmy a zaměstnáním. V průběžném hlasování jedenáct hlasuje za vinu, jenom porotce číslo 8 je proti... (Magic Box)

Diskuze

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

Díky za vysvětlení, své hodnocení ale rozhodně nezměním. Film mě nebavil, není propracovaný, technické části neoslní, přímá úměra v hlasování kdy se postupně jazýček vah bere na stranu pro nevinu působí směšně předvídatelně už od začátku filmu atd... Nikdy nepochopím 9 místo na ČSFD a 8 místo na IMDB a rozhodně sem nepleťte stáří filmu protože o starých filmech si myslím svoje, jsou často kvalitnější než ty současné a i některým starším filmům než je tento jsem dal plný počet hvězd a většina byla minimálně vždy o hvězdu víc než 12 Angry Men.

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Film má svoje "klišoidné" scénky, ale vzhľadom na to v akom roku bol natočený klobúk dole...majstrovský kúsok. A tých 10 tupcov je naozaj 10 tupcov ale rozhodujú o živote človeka a o to práve ide...kua.

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Když jsem tomu dával *****, taky jsem ten obsah považoval za šílený konstrukt režiséra s bujnou fantazií... Film jsem ocenil především za tu myšlenku, co opakovaně vyřkl Fonda, plus dialogy a celkovou atmosféru.

Jaccobos

Jaccobos (hodnocení, recenze)

Pak nechápeš anglosaské (americké) právo. Což ti nezazlívám, má své výhody i nevýhody. Ale filmový děj probíhá v americe... Jde o to, že H.Fonda vůbec upozorní na to, že se hlasuje o lidský život a že je třeba si to promyslet. Možná ten film trochu kritizuje anglosaský systém (porotu), protože ne v každé porotě musí být někdo jako Henry ...

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

Aha, takže tato dvanáctka nejsou právníci ale obyčejní lidé, ti se doberou k nějakému výsledku (vina či nevina) a nakonec ve finále nikoho jejich názory zajímat nebudou? Tak to potom nechápu smysl tohoto námětu...

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Webb ten film z jeho prapodstaty špatně pochopil. Těch 12 lidí nejsou žádní velcí právníci, jen hlouček náhodně generovaných ochotných standardně inteligentních lidí, kteří se mají na danou věc dívat selským rozumem, a je tak nějak přirozené, že každý má tam venku své vlastní pohnutky a tento proces je doopravdy příliš nezajímá - asi jako mě nebo tebe třeba rozhodcování ve skocích na lyžích. ;-)

Jaccobos

Jaccobos (hodnocení, recenze)

No jestli se film líbil nebo nelíbil - na to máme každej svůj subjektivní pohled, ale myslím, že tenhle snímek je výbornej. Vadí ti, že je tam 12 tupců? myslím, že Henry Fonda rozhodně tupce nehraje... a ti ostatní - jsou tam zastoupených hodně vlastností, charakterů, postojů a vůbec, lidi jsou rozličný... A Amíci zvlášť...

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

Ještěřák: Právě naopak, neodložil jsem ho, u Forresta také ne a to byla asi ta chyba jelikož mozek scénáristi odložili. Naprosto nevěrohodné chování postav, hrozné dialogy atd... mi to přišlo že tam nebylo dvanáct porotců ale dvanáct tupců s iq malého dítěte. Režie obyčejná, neoslnivá. Sakra já nemám nic proti tomu že se to odehrává jen v jedné místnosti ale musí to diváka ohromit všemi ostatními prostředky a tady žádné takové nejsou.

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

Nejpřecenější snímek jaký kdy byl natočen a to jsem myslel že horší než Forrest Gump už to být nemůže a ukázalo se jak šeredně jsem se pletl.

S1xK1ll3r

S1xK1ll3r (hodnocení, recenze)

Ani po 52rokoch tento snimok nestratil na kvalite. Ze sa dej odohrava v jednej miestnosti a s 12hercami vobec nevadi. Prave naopak pocas 96minut neostanete v klude ani jednu. Samotny film sa moze zdat ako jednoduchy no scenar je dokonale premysleny. Musim povedat ze herci podali naozaj skvely vykon bez coho by bol tento snimok strateny. Mna film dokonale chytil a prestal som sladovat obrazovku az po skonceni zaverecnych titulkov.__________6K

pan.Kaplan

pan.Kaplan (hodnocení, recenze)

Mrzí mě, že jsou filmy, které není možné sehnat v ČR na DVD a tohle je jeden z nich - zdaleka ne bohužel jediný... No, divte se pak rozšířenému warezu

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Kvalitný snímok na to že je starý od roku 1957, vôbec to nie je cítiť :-D

Goddard

Goddard (hodnocení, recenze)

Jedna místnost, dvanáct židlí, rozbitej větrák...nuda, řekli byste...opak je pravdou!!! Skvělý film....s charizmatickým Henrym Fondou a s "naším" Jirkou Voskovcem

Hwaelos

Hwaelos (hodnocení, recenze)

Oliwetwist: Já se obávám, že to hlavní ve filmu nebylo dokazování neviny (a s tím související zvraty) jako spíš osobní odpovědnost a její tíha na dvanáctku porotců. Oni přece nezjistili, že je nevinný, ale objevily se ony "důvodné pochybnosti" a děj se točil okolo toho, přijmout, že nemůžu lehkovážně odsoudit někoho k smrti, pokud takovou pochybnost mám...

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Taky vám tohle dílko přijde jako ideální synonymum pro klišé "film, který ne(ze)stárne"?

oliwetwist

oliwetwist (hodnocení, recenze)

Teda je to spíš 3 a půl hvězdy. Popravdě, očekával jsem po přečtení všech super kritik něco opravdu dokonalého. A to se nekonalo. Děj je lehce předvídatelný, byť psychologie klaustrofobie funguje dokonale. Chybí tomu ale více invence zvenší, takových dalších 10 záhadných nožů na stole a více zvratů v scénaři. Jinak ale povedený film.

Jassatko

Jassatko (hodnocení, recenze)

Vše bylo výborné, ani na chvilku jsem se nenudil, při skvělém hraní všech herců to ani nešlo. Skvělý film.

bohus200

bohus200 (hodnocení, recenze)

Skvelý scenár, výborné herecké výkony. Velmi pútavý a nezabudnuteľný film.

July

July (hodnocení, recenze)

Úžasný film! Chtěla bych to vidět jako divadelní představení. Nevíte, jestli se ještě někde inscenuje? (Nejlépe u nás...)

ElCon

ElCon (hodnocení, recenze)

Odvážný počin - skvělé herecké výkony, skvělá myšlenka

Související novinky

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

31.03.2023

Legendárnímu herci a režisérovi Clintu Eastwoodovi (Gran Torino, Nesmiřitelní) bude letos 93 let. Tento filmový velikán ale ještě neřekl své poslední slovo. Podle čerstvých zpráv nyní Eastwood chystá… (více)

Sidney Lumet: 1924 – 2011

Sidney Lumet: 1924 – 2011

10.04.2011

Když debutujete filmem ráže Dvanácti rozhněvaných mužů, je jasné, že vaše režisérská kariéra bude krasojízda. V případě legendárního Sidneyho Lumeta, který zemřel v sobotu 9. dubna ve věku 86 let, to… (více)

Reklama

Reklama