Reklama

Reklama

Královská svatba

(pořad)
  • Velká Británie The Royal Wedding: Prince Harry and Meghan Markle (více)

Obsahy(1)

Nejsledovanější svatba letošního roku. Britský princ Harry si bere svoji snoubenku Meghan. Královská svatba na hradě Windsor v přímém přenosu. (TV Nova)

Recenze (10)

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha koho tohle zajímá? Příšerná polofašistická  ohyzdná , přírodně zdevastovaná země s lidmi, kteří jen dokola melou "amazing". Zkuste tam večer zajít do tanečního klubu a objevíte realitu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Svadbu som napriek počtu komentárov 4685 na čsfd ešte nehodnotil, tak smelo do toho. Veľkú Britániu mám rád a to nielen po stránke filmovej, ale aj skutočnej, keďže som v nej svojho času pár mesiacov bol s Rižom a zažili sme tam dosť nezabudnuteľné veci, v dobrom, aj v zlom. Ich architektúra je čosi prekrásne a bohovsky starobylé. Dýcha z toho neskutočná história a atmosféra. V kombinácii s často pochmúrnym počasím je UK skutočne miestom, kde som nechal kúsok svojho srdca. Na Slovensku poznám veľa ľudí, ktorí neuznávajú tamojšiu kráľovskú rodinu, pokladajú to za prežitok. Ja nie, mne sa to páči a keď s tým nemajú problém Angličania, tak s tým rozhodne nemám problém ani ja. Počasie sa v ten svadobný deň vydarilo a ako filmového fanúšika ma bavilo striehnuť na známych hostí, hoci nakoniec som odhalil len Georgea Clooneyho (bol tam aj Tom Hardy, ale na toho ma musela upozorniť moja pani manželka). Megaprecítený a dlhý preslov kňaza bol dosť svojrázny, z tvárí viacerých hostí bolo vidno, že mali čo robiť, aby potlačili smiech. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji se za rasistu nebo nesnášenlivce byť dle dnešních měřítek jsem něco jako arci nácek a xenofob. Nevadí mi, když má někdo jinou barvu pleti, jiné vyznání či se mu líbí jiné pohlaví. Tedy nevadí mi to potud, pokud z té své menšinové odlišnosti nezačne dělat výhodu a nezačne mne nutit ji tvrdě respektovat takovým způsobem, který je mi nepříjemný a ovlivňuje můj dosavadní život či jej dokonce začne měnit. Starý svět se minimálně 20 posledních let v tomto ohledu dost mění... Královská svatba je takovým zrcadlem toho všeho. Meghan je baba, nic proti ní, pokud si to Harry dobře rozmyslel a klape jim to je svatba jasnou věcí. Věcí druhou je respekt k tradicím. Nevím jak to zkousávali Britové, ale mně to přišlo tak nějak dost jako úlet a jen jsem se děsil, že u ultáře středověké katredrály britského rytířstva ještě začne poskakovat Whoopi Goldbergová s nějakým tím spirituálem či blues... Zkrátka některá ta vystoupení včetně pana kazatele... no chvilkami jsem si připadal jak nekde v kostelíku v Biloxi ve státě Mississipy a ne v britské katedrále na středověkém hradě s Anglickou královnou. Ona také Její výsost pokud se mi to nezdálo koukala dost divně. No a ty zpěvy a typický afroamerický ,,jekot'' tam venku to už bylo úplně kántry... Když si bral Williams Kate, sledoval jsem celou svatbu s opravdovým nadšením až dojetím. Věděl jsem, že něco z toho starého řádu (byť už Královna nemá ten vliv co měl její otec a jeho otec) přetrvává a cítil jsem vnitřně, že je to dobře. Všechno bylo takové echt Britské včetně přeletu legendárního Lancasteru nad katedrálou. Tahle svatba byla taková parodie na to celé, něco jako Easy Virtue (2008). Jak řekl komentátor, Harry má k trůnu daleko a tak si mohl dovolit lecos co by William nemohl a tak to bude i v následujících měsících a letech... Zkrátka, mám ale ten pocit, že i tak se něco mění. Někdo to možná vítá, někdo to možná cítí podobně jako já. Mám takový dojem, že pojem Stará dobrá Anglie čím dál více získává nádech něčeho hodně hodně dávného...co nám budou připomínat jen knihy. * ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jako dlouholetý fanoušek ostrovní monarchie jsem od této události nečekal nic dobrého, protože v osobě nové vévodkyně ze Sussexu dostaly tradice těžkou nakládačku. Bohužel, jsem netušil, jaká to pro mě bude katastrofa. Evropa mi už tak připomíná marocké tržiště, ale královská svatba, na které se dostává do extáze typický americký reverend a k tomu zpívá gospelový sbor, to byla silná káva. Záběry, které jsem sledoval mě neuvěřitelně mátly, kulisy mi připomínaly Anglii, obsazení evokovalo svatební obřad v Nigérii. Ano, je to ode mě nekorektní a nesluníčkovní, ale dnešní Evropa už se mi nelíbí a jsem alespoň rád, že se v tomto bodě shodnu s Johnem Cleesem, který prohlásil, že už se v centru Londýna necítí být v Anglii. Ale zpátky k přenosu, britská režie fungovala, ale některé české komentáře mě opravdu dostávaly: "Většina pozvaných hostů má na sobě krásné róby." Co to bylo? Kdybych byl nevidomý, mohl bych si myslet, že zbytek dorazil v montérkách:-) Závěrem musím říct, že plně souhlasím s komentářem Big Beara, ten mi mluvil z duše. ()

Sygauras

všechny recenze uživatele

Taky se vám zdálo že to nebyla svadba ale nějaké divadelní představení ? Já teda moc nerozumím těm všem britským tradicím, ale tohle nebyla svadba jako bych si myslela že uspořádá královská rodina. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nádherný obřad v úžasném prostředí korunovaný projevem episkopálního biskupa (hlavně) o lásce. Myslím, že většině Čechů se to líbit nemohlo. Mít kinderstube znamená u nás být k posměchu. Nikdo tam nepochlastával, neslintal, nenadával, a nepadal v tesilovém kvádru na hubu i s ochrankou. Jak nečeské a kulturně vzdálené, že... ()

Isomut 

všechny recenze uživatele

Pozeral som to len kvôli Meghan a jej bývalých kolegov zo seriálu Suits. Prejav a Gospelový spev bol príjemným osviežením tejto slněcnej svadby. ()

Reklama

Reklama