Reklama

Reklama

Žena v okně

  • USA The Woman in the Window (více)
Trailer 3

VOD (1)

Kvůli agorafobii se drží doma, ale posedlost novými sousedy jí nedá spát – psycholožka, co se snaží vyřešit brutální zločin, který na vlastní oči viděla z okna. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (217)

T2 

všechny recenze uživatele

Amy Adams mám po hereckej stránke rád, vie sa dobre predať v dramatických polohách. Ponuro komorný príbeh nie je zrovna úplne "pôvabne" dokonalý ale čo to dokáže zamávať s pocitmi diváka. Miestami to podá také slušné psycho utápanej mysle ako z rangu od majstra Hitchcocka. /60%/ ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

Nemohla jsem se rozhodnout, jak tento počin zhodnotit. Knižní předlohu jsem četla a naprosto mě pohltila, zhltla jsem ji během jednoho dne. Na film jsem se těšila jako malej Jarda, ale ve finále jsem byla hodně zklamaná. Už před zhlédnutím mě překvapila délka snímku, vzhledem k předloze jsem si říkala, že se to prostě nedá zakomponovat vše. A taky že ne. Spousta prvků byla úplně vystřižena a od cca 30 minut dál mi přišlo, že to tvůrci vzali hodně hopem a celou atmosféru naprosto zadupali do země, jen aby to už měli z krku. V knize jste do poslední chvíle neměli v podstatě páru, kdo je pachatel, pokud ovšem nějaký byl a nebylo vše jen výplodem choré mysli hlavní hrdinky. Ostřihání děje ničemu opravdu nepomohlo a závěrečné odhalení bylo oproti předloze opravdu chabé a celé to působilo spíš hloupě. Úplný závěr á la happyend už raději nekomentuji.  Za vizuál a hudbu Dannyho Elfmanna dám tedy 3*, ale fakt hodně hnusnou a s ošoupanýma ušima, jak by řekla moje kantorka na střední. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mám strašně rád Okno do dvora. Nejoblíbenější Hitchcock vůbec. O to víc mě mrzí/sere, že místo jednoduchého konceptu, který pořád nabízel kupu skvělých zvratů, se pro tuhle přiznanou kopii rozhodl Joe Wright zápletku tak strašně překombinovat, že by mu ji záviděly i leckteré současné soap opery. Což o to, natočený je to famózně, kompozice, hra s barvami, dokonce i přechody mezi realitou a fikcí tady působí jako od Finchera, ale k čemu to je, když je scénář natolik jednoduchoučký, že tam postavy v jednu chvíli groteskně kloužou po kaluži krve? K čemu to je, když rozuzlení uhodnete po deseti minutách? K čemu to je, když pravděpodobně nejemotivnější scéna filmu nemá žádný skutečný dopad, protože nijak nevybočuje z té řady dalších otravných zvratů, jenž ten film vůbec nepotřeboval k tomu, aby byl dobrý? K čemu to sakra je? Nevim, ale tohle prostě nebylo dobrý. Na závěr jen řeknu, že když už se někdo snaží skládat poctu Hitchcockovi, měl by si brát příklad z Disturbie. Tam to fungovalo, protože se to pořád do velké míry snažilo o něco vlastního. Žena v okně toho řeší hrozně moc, ale v podstatě se nesnaží vůbec o nic. A mě už to vlastně ani nefascinuje, jen nudí. 5/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ať mi někdo vysvětlí, jak moc mimo musela tahle áčková sestava herců (kdy se tam stejně většina objevila tak maximálně 5-10 minut, Anthony Mackie dokonce asi jen 5 sekund...) být, když podepisovali smlouvu ohledně účasti v tomhle filmu. Žena v okně měla potenciál být druhou Dívkou ve vlaku (čti mysteriozním, napínavým dramo/thrillerem), ale výsledek je tak neskutečně nudná, nezáživná, táhlá slátanina, že jsem teda hodně trpěl, abych film dokoukal. Řekl bych, že to začíná jako Disturbia z aliexpressu, pokračuje jako one woman show Amy Adams, u které divák neví, jestli blázní ona nebo okolí, ale postupně se to vyvíjí do nesmyslu, který není překvapivý, není šokující a rozhodně není ani zajímavý. Ukecaný film, který si divák může pustit i do sluchátek bez vizuálu a bude mít stejný prožitek, možná by dokonce udělal líp, kdyby u filmu usnul a po 90 minutách spánku by se probudil a považoval film za viděný. O nic nepřijde a ještě se dobře vyspí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vychystal jeden den po práci, začal vařit kafe, zapnul jej a než se uvaří kafe, tak jsem se ven šel podívat na zahradu, jak mi rostou papričky. Jenže jsem se zasekl se sousedkou a film mezitím skončil. Tak jsem si ho pustil znova, po hodině jsem si uvědomil, že ho vůbec nevnímám a k úctě k tématu si jej pustil znova. Jenže jak jsem správně tušil, jediné dobré na filmu je Amy Adams. Nevím, co se to v Hollywoodu stalo, že poslední dobou točí scénáristicky špatné filmy a herci v nich předvádí skvělé výkony. Námět je fajn, ale od začátku jsem měl pocit, jak když je film v nějakém psychedelickém rauši. Nedávalo to logiku, bylo to takové divácky neatraktivní, taky to na blížícím se závěru bylo hrozně znát. Chtěl jsem dát právě k úctě k Amy tři hvězdy, ale nakonec jsem usoudil, že v dnešní době herecký výkon není všechno. Bohužel. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo od 6. srpna do 30. října 2018 v New York City. (SONY_)

Související novinky

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

21.08.2020

Herec Jake Gyllenhaal (Bojovník, Demolice) míří do televize. Upsal se novému projektu režisérky Janiczy Bravo (Zola), která teď napíše a natočí adaptaci článku A Suspense Novelist’s Trailt of… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama