Reklama

Reklama

Sui Dhaaga: Made in India

  • Indie सुई धागा: मेड इन इंडिया (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dědečkova krejčovská dílna před lety zkrachovala, stejně jako podniky ostatních drobných řemeslníků, a proto v rodině nechce nikdo o šití ani slyšet. Mladší syn Mauji (Varun Dhawan) má sice dobře placenou práci v obchodě se šicími stroji, ale šéf ho neustále ponižuje. Když je toho svědkem Maujiova manželka Mamta (Anushka Sharma), přiměje svého muže, aby dal výpověď a pokusil se uspět jako krejčí. Jenomže Mauji nemá šicí stroj ani dílnu, a tak jsou pro něj začátky samostatného podnikání těžké. Zvlášť, když je rodina proti a podporuje ho jen jeho žena. (rikitiki)

(více)

Recenze (3)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sociální pohádka, která drží převážně sociální náladu, aby konec završila – pochopitelně – pohádkově. Námětem mi to připomnělo staré levicově laděné komedie, tak někdy ze 30. – 40. let Ale tím se nenechte odradit, filmařsky je to parádní a podstatná část filmu je podaná reálně – bezmoc z ponížení, bezmoc se dovolat spravedlnosti pro chudého člověka. To vše je vykresleno s naléhavostí a upřímností. Stejně jako postupné se sbližování manžela s manželkou, které stmelí, že se postaví proti zbytku rodiny kvůli samostatnému podnikání a poskytnou si podporu (hlavně tedy ona jemu) díky společné touze nenechat se vléct okolnostmi a zkusit si vyvzdorovat vlastní prostor. Nepochopila jsem teda jejich manželský status, kdy to vypadalo, že spolu vlastně manželsky nežijí – a to, jako proč? Ale do příběhu to dobře zapadlo. MÓDNÍ OKÉNKO Ty navržené kreace vypadaly příšerně. Patchwork by měl patřit výhradně na deky a to ještě na takové, které se odloží na chalupu! SHRNUTÍ: Když získání šicího stroje znamená projít Viu Dolorosu. Která je, sakra, dlouhá. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tematicky sa mi film páčil, aj postavy sympatické a v podstate aj realistické. Akurát tá schematickosť dosť ubrala na kvalite, hoci aspoň to nebolo také priamočiare ako pri iných filmoch, kde sa snaží niekto uspieť v niečom čo mu robí radosť a je v tom aj dobrý. Krajčírska téma bola svojim spôsobom originálna, no čo ma najviac bavilo na tomto príbehu bolo to, ako táto výzva zblížila manželov Maujiho a Mamtu, ktorí si až vďaka snahe o vlastný krajčírsky biznis našli k sebe cestu. (pozor, spoiler) Inak, nie som žiadny odborník na módu, ale tie dizajnérske kusy, s ktorými sa na tej súťaži Sui Dhaaga prezentovala, boli podľa mňa dosť nevkusné handry. Ale nevadí, koniec dobrý všetko dobré... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Ďalší z príbehov o tom, ako tvrdou prácou, nápadom a vytrvalosťou chudák ku šťastiu prišiel. Tu mu naviac pod nohy hádže polená aj vlastná rodina vo forme nedôvery. Pri Maujim stojí len jeho žena Mamta, ktorá ho povzbudzuje a vkladá do neho dôveru. Anushka sa mi zo začiatku v úlohe veľmi submisívnej a odovzdanej ženy veľmi nepáčila, ale o chvíľu nabrala grády a ako rozhodná a cieľavedomá aj keď stále indická žena, sa mi veľmi páčila. S Varunom si celkom sadli a vytvorili neopozeranú dvojicu na pozadí príbehu o hľadaní miesta v živote, prekonávaní prekážok a cesty dvoch manželov k vzájomnému zblíženiu. ()

Reklama

Reklama