Reklama

Reklama

Sui Dhaaga: Made in India

  • Indie सुई धागा: मेड इन इंडिया (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dědečkova krejčovská dílna před lety zkrachovala, stejně jako podniky ostatních drobných řemeslníků, a proto v rodině nechce nikdo o šití ani slyšet. Mladší syn Mauji (Varun Dhawan) má sice dobře placenou práci v obchodě se šicími stroji, ale šéf ho neustále ponižuje. Když je toho svědkem Maujiova manželka Mamta (Anushka Sharma), přiměje svého muže, aby dal výpověď a pokusil se uspět jako krejčí. Jenomže Mauji nemá šicí stroj ani dílnu, a tak jsou pro něj začátky samostatného podnikání těžké. Zvlášť, když je rodina proti a podporuje ho jen jeho žena. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tematicky sa mi film páčil, aj postavy sympatické a v podstate aj realistické. Akurát tá schematickosť dosť ubrala na kvalite, hoci aspoň to nebolo také priamočiare ako pri iných filmoch, kde sa snaží niekto uspieť v niečom čo mu robí radosť a je v tom aj dobrý. Krajčírska téma bola svojim spôsobom originálna, no čo ma najviac bavilo na tomto príbehu bolo to, ako táto výzva zblížila manželov Maujiho a Mamtu, ktorí si až vďaka snahe o vlastný krajčírsky biznis našli k sebe cestu. (pozor, spoiler) Inak, nie som žiadny odborník na módu, ale tie dizajnérske kusy, s ktorými sa na tej súťaži Sui Dhaaga prezentovala, boli podľa mňa dosť nevkusné handry. Ale nevadí, koniec dobrý všetko dobré... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sociální pohádka, která drží převážně sociální náladu, aby konec završila – pochopitelně – pohádkově. Námětem mi to připomnělo staré levicově laděné komedie, tak někdy ze 30. – 40. let Ale tím se nenechte odradit, filmařsky je to parádní a podstatná část filmu je podaná reálně – bezmoc z ponížení, bezmoc se dovolat spravedlnosti pro chudého člověka. To vše je vykresleno s naléhavostí a upřímností. Stejně jako postupné se sbližování manžela s manželkou, které stmelí, že se postaví proti zbytku rodiny kvůli samostatnému podnikání a poskytnou si podporu (hlavně tedy ona jemu) díky společné touze nenechat se vléct okolnostmi a zkusit si vyvzdorovat vlastní prostor. Nepochopila jsem teda jejich manželský status, kdy to vypadalo, že spolu vlastně manželsky nežijí – a to, jako proč? Ale do příběhu to dobře zapadlo. MÓDNÍ OKÉNKO Ty navržené kreace vypadaly příšerně. Patchwork by měl patřit výhradně na deky a to ještě na takové, které se odloží na chalupu! SHRNUTÍ: Když získání šicího stroje znamená projít Viu Dolorosu. Která je, sakra, dlouhá. ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Ďalší z príbehov o tom, ako tvrdou prácou, nápadom a vytrvalosťou chudák ku šťastiu prišiel. Tu mu naviac pod nohy hádže polená aj vlastná rodina vo forme nedôvery. Pri Maujim stojí len jeho žena Mamta, ktorá ho povzbudzuje a vkladá do neho dôveru. Anushka sa mi zo začiatku v úlohe veľmi submisívnej a odovzdanej ženy veľmi nepáčila, ale o chvíľu nabrala grády a ako rozhodná a cieľavedomá aj keď stále indická žena, sa mi veľmi páčila. S Varunom si celkom sadli a vytvorili neopozeranú dvojicu na pozadí príbehu o hľadaní miesta v živote, prekonávaní prekážok a cesty dvoch manželov k vzájomnému zblíženiu. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama