Reklama

Reklama

Utažení

  • Velká Británie The Turning (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Mysteriózní
Velká Británie / Irsko / Kanada / USA / Indie, 2020, 94 min

Chůva se má na odlehlém sídle bohatého muže v Maine starat o jeho neteř a synovce, kteří přišli o rodiče. Její nový domov ale skrývá temné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak jestli někdy budu hledat prototyp extrémně nudné, neobjevné, laciné nefungující duchařiny s bídně nesympatickým obsazením, už vím, kde hledat. The Turning tohle nabízí od začátku až do konce. V podstatě si to můžete pustit, když třeba někdy budete potřebovat něco na uspání, protože tady se toho opravdu moc neděje a když jo, je to na dnešní poměry, kdy 21. století nabízí v hororové kinematografii nepřeberné množství možností, absolutní ostuda. Ten unylý rádoby efektivní závěr tomu opravdu moc plusových bodíků nepřidal. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Už ani neviem, koľká je to verzia na The Innocents, síce mám tento námet celkom rád, ale po katastrofálnych zahraničných recenziách som radšej veľa nečakal. Napokon to nebolo úplne odpadové, ale rozhodne je to jedno z tých horších spracovaní. Mackenzie síce robila čo mohla, no všetky ostatné postavy sú nesympatické (kučeravý bastardík vedie), a v podstate film po väčšinu stopáže veľa nového neprináša, ale to by mi až tak nevadilo. Akurát tie ľakačkové scény akosi nefungujú a atmosféru obrovského sídla sa podarilo zúžitkovať možno tak na 10%. Najviac recenzentov nadáva na rozuzlenie, a niet sa čomu diviť. Tvorcovia sa totiž rozhodli odbočiť od predlohy, a tak trochu to pokurvili, pretože ono to vlastne ani žiadny záver nemá. Alebo mi jeho zmysel akosi unikol. Keby to skončilo happyendom, asi by každý mávol rukou, keby to šlo podľa predlohy, tak asi taktiež, a tak môžem iba čisto teoreticky "oceniť", že chceli prísť s niečím vlastným, ale na druhej strane, to "vlastné" je tak debilné, že to snáď nemohol pochopiť ani samotný scenárista. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

The Turning obsahuje vše co už jste někde jinde asi 100x viděli. Nově příchozí přichází na staré panské sídlo (samozřejmě odlehlý obrovský zámek v novogotickém stylu obehnaný nekonečnými zahradami a rybníky). Barák, kde by jste se io v obýváku báli i ve dne natož v noci. Kate coby učitelka malé Flory, která přišla o rodiče je novým působištěm zprvu nadšená. Stáje s koněmi, nádherné starodávné sídlo nacpané starožitnostmi, pokojík jí určený jak z dětských snů o princeznách... Jenže je tu i spousta věcí co neklape. Proč stará vychovatelka nedovoluje opustit Floře brány panství? A co se to večer děje za podivnosti v chodbách a pokojích? --- No jak říkám, vše už tu bylo. Z prvu mne bavila Davis Mackenzie, od té bych se věru nechal učit francouštinu a pak se nechal večer uspávat - nebo jí vlezd do postele aby se sama nebála- :-)... Milá byla i malá Flora a celé to bylo také in british style... což já rád. Ale pak začly lekačky, stíny, odrazy v zrcadlech... prostě standard bubák jak já říkám. A tak dávám jen za 2 pavouky. * * ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zoufalá hororová série pokračuje a po Come Play a Rental tu mám potřetí 1*. Utažení, neboli Turning the Screw mě příliš nenadchnul ani v originální verzi z 1961, po podivném prequelu/neprequelu z 1972 ani nemluvím. Nová verze je zasazena do roku 1994 k čemuž mi moc nesedí celé to zámecké prostředí jak z 19. století. Je to tradiční oldschool duchařina s ošklivou a šílenou hrdinkou, děsivou hospodyní, malou holčičkou a puberťáckým spratkem. Ze začátku mě to celkem bavilo, hlavně výprava, ale postupem času je to čímdál větší nuda, lekačky jsou utopené v totální temnotě a navíc nijaké a co se děje stále není jasné. Odhalení je 10 minut před koncem a konec nedává absolutně žádný smysl. 1* za tu pěknou výpravu, jinak ztráta času. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Nic proti Mackenzie Davis na kterou se vždy, i zde, kouká dobře, ale tohle byla hrůza. Nechápu proč příběh zasadili do 90. let když bylo zřejmý že by moc rádi měli spíš léta 70. Kvalitu jako vždy táhlo dolů otravný dítě a chodící mop ze Stranger Things. Zápletka mi přišla idiotská a závěr ještě horší. Pár solidních záběrů to mělo takže kameramanovi smekám ale zbytek ééééé. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na hororové novele z roku 1898 „Turn of the screw“ od Henryho Jamese. (rafix)

Reklama

Reklama