Reklama

Reklama

VOD (1)

Ethan (Thomas Mann) je na vysoké škole a společně se svou přítelkyní postavili přístroj, který má umožnit bezdrátový přenos elektřiny. Přístroj vyzkouší, zkušební žárovku se však nepodaří rozsvítit. Mezitím Ethanovi rodiče zemřou při autonehodě. Nezbývá mu nic jiného, než školu opustit, najít si práci a starat se o svého malého bratra a sestřičku. Nadále však pracuje na přístroji. V domě se začnou dít podivné věci. Malá sestra tvrdí, že mluví s mrtvými rodiči. Ethan tomu zpočátku nechce věřit, ale zdá se, že jeho přístroj otevřel cestu do jiné dimenze a mrtví tak mohou vstoupit do našeho světa. Komunikuje však skutečně se svými rodiči? Kdo to je na druhé straně a není jeho přístroj nebezpečný? (jkpj22)

(více)

Recenze (26)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Our House je vcelku klasické hororové drama, jehož námět se točí okolo vyrovnávání se ze ztrátou. Nic, co by tu už 100x nebylo, ale stejně mě tenhle typ hororu pokaždé baví, obzvlášť pokud má sympatické postavy jako tady. Body k dobru přičítám za absenci laciných lekaček. Tvůrci tady atmosféru plíživě budují, nikoli vynucují hlasitostí. Horor to v pravém smyslu ovšem příliš není. Divák sice napnutý je a děj vzbuzuje zvědavost, ale děsit nedokáže. Námět měl určitě také větší potenciál. Navzdory vědecké povaze hlavního hrdiny a jeho experimentu je nakonec trochu škoda, že scénář zůstal u neinovativní přímočaré light duchařiny. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Už na začátku mi bylo jasné, že je to levný televizní film. Přesto jsem dle hodnocení ostatních doufal, že uvidím alespoň průměrný horror. Bohužel, je to nudná, uspávací sračka! 💩💩💩💩 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Synáčikovi sa podarilo pomocou svojej čarovnej elektromagnetickej mašinky skontaktovať svojich mŕtvych rodičov. Teda, pokiaľ to sú naozaj oni, ale odpoveď je myslím jasná. Zápletka nie je najhoršia a aj herci celkom ušli, ale aj tak je toho dosť málo. Zľaknúť sa pri tom veľmi nedá a duchovia vyzerajú len ako čierne hmlové obrysy, takže veľmi sa pri tom nenatrápili. Možno by sa to dalo pochváliť, keby aspoň v záverečnej tretine došlo k niečomu neočakávanému, ale očividne tvorcovia (žiaľ opäť) chceli, aby bol horor určený pre všetky vekové kategórie, takže diváka vôbec nič neprekvapí a nie je dôvod sa k tomu ešte niekedy v budúcnosti vracať. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojich rodičov sa Ethan (Thomas Mann) snaží na svoj smútok zabudnúť pomocou práce na svojom vynáleze. Ten svojou aktivitou prekvapivo privedie naspäť duchov zosnulých rodičov. Tí ale nie sú jedinými, ktorí sa v dome prebudili, a siroty sa preto ocitnú v obrovskom nebezpečenstve. - Pán režisér už vo svojom segmente v antológii Holidays ukázal, že v sebe má talent, a tu to potvrdzuje. Priebeh je síce značne pomalý a slabší, ale keďže má k dispozícii velmi sympatické postavy, o ktoré sa po ich osude divák zaujíma, dá sa to tempo prežiť. V závere naviac začne vznikať pôsobivá atmosféra a finále to výrazne oživí, takže nakoniec mi nevadil ani happy end, ktorý v hororoch nemusím. Duchovia nevyzerajú zle, aj keď sú digitálni, ale v tej rovine elektromagnetických pokusov mi ich výzor vyhovoval. Páčila sa mi aj hudba a zábery kamery na mestečko a som zvedavý, ako dopadne režisérov ďalší horor. + herec z Amityville: The Awakening + herec z A Christmas Horror Story + herečka z Lizzie Borden: The Fall River Chronicles a From a House on Willow Street + herečka z It + herec z Lizzie Borden: The Fall River Chronicles ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pro filmy o sourozencích mám slabost, ale tenhle bohužel působil trochu amatérsky. Ze všeho nejvíc mají tvůrci problém udržet konzistentní atmosféru. Návodné a béčkově působící zvuky a hudba srážejí všechny strašidelné momenty. Dynamika mezi sourozenci začíná zajímavě, a ačkoliv mi prvně některé reakce připadaly neuvěřitelné, tak jsem to nakonec přehodnotila. I když to možná je takové antifilmové, tak reakce dospívajících byly zachyceny dobře. Každopádně film působí, jako by ho někdo silně zmrzačil ve střižně. Škoda, protože námět zní velmi slibně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých, absolútne nevýrazných “ducharín”, ktorá nedokáže ponúknuť nič, čo by fanúšika horor žánru potešilo natoľko, aby si povedal: “tak toto stálo zato”. Ja skutočne nevidím dôvod, hnať raiting filmu nahor len preto, že je pekne natočený, respektíve že v ňom účinkuje znesiteľná, herecká osádka. Snímok by mohol, respektíve mal splniť nejaké očakávania, aby nebol pre diváka vyslovenou stratou času. Samozrejme, ja chápem, že nie každý môže naplniť všetky túžby, no “IFC Midnight” je spoločnosť vo filmovej brandži, ktorá skutočne len zriedka kedy ponúkne niečo, čo následne nebude vnímané ako “pasová výroba”. No a presne taký je “Our House”. Teda produkt z mnoha “tisíc” bez emócie, charizmy, či duše. P.S.: Malá rada na záver. Skočiť 70 minút nebude na škodu, lebo tých zvyšných 20, aspoň mierne zhojí rany, ktoré tento snímok vďaka nude napáchal. “A nemáte začo ... “ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozjezd (spíš rodinné drama), slušný atmosférický střed (po vzoru, světe, div se, nedávného Hill House) a uspěchaný finiš (plný digitální hrůzy). Vlastně jsem se na to díval jen kvůli mé milované Nikolce, která se tu mihla na sotva pět minut... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Snímek se rozjíždí pomalu, ale mně to nijak zvlášť nevadilo, protože nápad to byl více než zajímavý a celkově byla atmosféra docela příjemná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Obsahovo aj formálne hrozne sterilné, hororovo nevýrazné... Záver sa síce snažil o lepší dojem, no bubáci (len nejaký čierny dym) a celkovo strašenie za veľa nestáli. Čakal som viac, minimálne vďaka tomu zaujímavému nápadu. Podpriemer. 40/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Převratný studentský vynález hraje významného prostředníka v navázání spojení se světem mrtvých. "Mrtvo" je příznačnou symbolikou pro celý tenhle film. Pokud nejste mrtví na spodek, Nicola Peltz vám protáhne spodky. Jen klid, její přítomnost ve filmu není nikterak častá, dohromady je na scéně přibližně čtvrt hodiny, i tak je její obsazení dobrým tahem a hlavně lákadlem. Ústředního mladého vynálezce ztvárnil Thomas Mann, kterému do zajímavého herce pořád chybí notný kus. Spláchne ho i malá holka, považte debutantka, Kate Moyer. Největším prohřeškem filmu je jeho prohýřený potenciál, směšné trikové efekty a utahanost. Žádný div, autorem scénáře je Nathan Parker. Viděl jsem z jeho péra dva předchozí filmy a byly také naprosto bez tempa a dynamiky. Je otázkou, zda měl v úmyslu předložit horor. Hororová část je průměrná a nezajímavá, dokonce i žádná úmrtí se nekonají, jen rodiče (mimo záběr) mladíka v úvodu tragicky zemřou. Zajímavější se jevily naznačené spekulace o posmrtném životě, na něž navazovala posedlost komunikovat se zesnulými blízkými osobami, ovšem Anthony Scott Burns to celkem zazdil, takže se v podstatě divák ani nedozví, kdo to děsí živé v jejich domě. A celé je to ukončeno v duchu béčkových závěrů, kdy je zaděláno na pokračování. Film se alespoň neobtěžuje dopracovat se formou flashbacků k tomu, jak to bylo s osudy předchozích nájemníků domu, což by se z logiky věci nejspíše udělat mělo, když už se o nich hovořilo. Potenciál se vytěžit nepodařilo. Než se něco (hororového) začne dít, trvá to nejméně polovinu filmu. A finální část prostě příliš zajímavá není, ale má největší spád. Pohled na duchařskou tématiku ovšem nebyl tolik ohraný, určitě se nedá napsat, že bych se jen u filmu po celou dobu nudil, i tak si rozhodně nevybavím žádnou silnou scénu, pro kterou bych chtěl film vidět opakovaně. (Ne)žádoucí vyvolání mrtvých v levném produkčním kabátku se dalo v živém stavu prestát až do konce. A dodávám, že Michael Keaton svého času ve spřízněném snímku "Hlas smrti" stíral hranice mezi čirou posedlostí a racionálním uvažováním nad posmrtnými úkazy mnohem působivěji. 6/10 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No tak dětska na horor teda slabota, vaše snaha komunikace dobrý ale nebylo tam nic zlého či strašidelného aspoň Nicola byla koukatelná sice málo ale byla. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Průměrná, nenáročná duchařina na jedno použití, ne špatná, ale žádnou velkou originalitu nečekejte. Po večeři před usnutím dostačující materiál, ale vracet se k němu už nikdy nehodlám. Hned v úvodních titulcích mě zaujala věta "Based on the movie...", myslím že tenhle titulek jsem ještě ve filmu neviděl, škoda že předloha je zdá se nedostupná. Malým plusem jsou vcelku sympatičtí herci (krom jedné barbínovité slečny) včetně jedné malé holky, mínusem pak poněkud málo záživný a nenápaditý děj. Ale mám fantastiku rád, takže slabá třetí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika s duchy tvářícími se z počátku kamarádsky, aby se nakonec ukázalo, že jen klamou tělem. První dvě třetiny jako horor příliš nefungovaly a věnovaly se spíš soužití sourozenců po smrti rodičů. A to mě moc nebavilo, ačkoliv uznávám, že dětští představitelé zahráli dobře. Poslední půlhodinka ale doce ušla. Nejedná se tedy o nic extra, ale vizualizace bubáků mě celkem bavila a po táhlé hodině stačilo málo, aby děj nabral nějaké grády. Celkově to vidím jako průměrné strašení pro nenáročné. 50% ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tady to hodně zachránilo sympatické herecké obsazení. Jinak příběh a námět je na mě až moc věděcký, a moc jsem to nebrala. Hororově to působí jen opravdu vyjímečně, a i tak je toho málo. Ztvárnění duchů pomocí jakési černé mlhy bylo spíše trapné, a hrůzu to určitě nenahánělo. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě jak dobře v tomhle filmu fungujou postavy. Sourozenecká parta je celkem sympatická, nijak zvlášť klišovitá a u dialogů jsem ani neskřípal zubama. Možná proto mi ani moc nevadily scény kde šlo spíš o drama než horor. Strašení samotný neni nic převratnýho a nepochybuju o tom že na většinu scén brzo zapomenu, i tak je to však koukatelný na jeden zátah bez rizika usnutí nebo nudy. Natočeno je to vcelku kvalitně. Living zřejmě koukal bez ségry a bez mámy a tak se to odrazilo na jeho hodnocení. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Takový dětský horor, nic nepříjemného se tady nenajde. Kdo má filmy s tímhle tématem rád, bude spokojený. Ten, kdo chce pořádný a strašidelný horor s děsivou atmosférou, by se měl podívat na něco jiného. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Jedna z najväčších chýb ktoré režisér urobil je to, že neobsadil sexi hlavnú hrdinku ale dal tam chlapa. Pretože keď už je ten film tak nudný ako tento tak by sa na ňu aspoň dobre pozeralo. Nicola Peltz tu síce je ale asi tak 5 minút.Tiene strašidelné nie sú, aj keď to je nakrútené viac menej dobre tak to nie je ani troška strašidelné. Za mňa za 1*. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Kdyby to viděl Tesla! - aneb - jak disco efekt vyvolával (krom epilepsie) zlé duchy. Příběh je nejstandardnější standard, ale je to solidně natočený a děcka docela obstojně hrajou, takž Vás u toho nebolej voči a nejímá trapnost - krom jednoho momentu, kdy se zase dělá děsný tajemství z toho, co se stane s energií mozku po smrti... takže znova: Tepelná Ztráta do Okolí! Horší elektromagneticky indukovaný tři. ()

Reklama

Reklama