Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirický pohled o poněkud neobvyklém přístupu zaměstnanců jedné prestižní nemocnice k svěřeným pacientům. Hrdinou je mladý lékař, který musí řešit dilema mezi zájmy zdravotní pojišťovny, svých nadřízených a vlastním svědomím. Nemocnice má k dispozici nejmodernější lékařské přístroje a pomůcky i skvělé odborníky, na druhé stráně se snaží prodlužovat životy některých pacientů pouze proto, aby si co nejdéle podržela výhodné příjmy od zdravotní pojišťovny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cynické komediální drama, které lze sledovat bez obav o vlastní zdraví (hehe), zvlášť pokud si co nejrychleji zvyknete na pisklavou a opravdu těžko snesitelnou Kyru Sedgwick. Já budu na Kritickou péči nejvíce vzpomínat v dobrém hlavně díky krásné roli Helen Mirren a díky všemu, co se točilo kolem "jejího" pacienta. Včetně toho skvěle vychechtaného ďábla. ()

5150 

všechny recenze uživatele

"Musím jít natočit EEG půjdete se mnou? Pětku už bych nechala v klidu. - Exnout? Ne, musíme přece udělat všechno co je v našich silách. - Což znamená, že musíte pacienta před smrtí prohnat peklem." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude trochu realistickejšie pojatá satira na fungovanie amerického zdravotníctva. Ale bolo to tak strašne divne štylizované, že mi ten humor vôbec nepripadal vtipný. Herci sa len trápne pitvorili a ani nejaká veľká myšlienka na zamyslenie tam príliš nieje. Radšej si znova pustite hocijakú epizódu MASHu. 4/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Všimli jste si kolik ohavných slov začíná na D ? Deboš, depka, dement, debil, doktor... CITÁT : Pacienta přivezli s pulmonální hemoragií, hemoptýzou, dysnopcí a hematurií. Biopsie ledvin vykazuje lineární depozitu imunoglubulinu a komplement v glomerulární membráně. Krevní kultury vykazují růst stafylokoka aureus. Laboratorní výsledky vykazují renální selhání s rostoucí hladinou urií v krvi. Diagnóza ? - Goodpasturův syndrom - . Moc jsem se nesmál, hlavně vedoucí JIPKY, Burz ( Albert Brooks ) je spíš k pláči. Jednu zajímavou a hodně mrazivou domněnku však řekl : Nemějte žádnou zdravotní pojistku, protože vás nenechají v klidu zemřít. Podprůměrný smutný příběh bez valných hereckých výkonů, nezáživnou kamerou, divným scénářem a skoro žádnou hudbou. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Lumet nesklamal a ešte aj na staré kolená natočil trefnú satiru z nemocničného prostredia, kde každý myslí len na to, aby zarobil a nie na pacienta, teda, nie úplne všetci, nájde sa aj výnimka, čo je optimistické. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě to není ani tak komedie, jako pořádně kousavá a efektivní satira. Smířlivý konec, hluboký pohled Jamese Spadera a silná myšlenka -> film, na který se nezapomíná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Lumetovi proste komedie nesli, on bol vzdy dobry reziser pre veci ako 12 rozhnevanych muzov, The Pawnbroker- to jo, tam som si vsimol, ze Lumet je talent, tu by som si to nevsimol ani s 11 dioptiami : 5 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh je temnou komédiou, ktorá sa zameriava na zvrátený neporiadok, ktorým je náš moderný systém zdravotnej starostlivosti. 6/10 ()

havran 

všechny recenze uživatele

Originální námět - na jedné straně nemocnice, která udržuje nejmodernějšími prostředky lidemv kómatu jejich životní funkce a na druhé straně nárok pacienta umřít a mezi tím James Spader... Rozhodně stojí za zkouknutí, ale příznivci akce si tu asi na své nepříjdou... ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Mladý doktůrek by se rád podíval pod sukně svůdné Kyře. Netušíc, že tento pohled má hodnotu deseti milionů dolarů. Právě o tolik se hraje v dědictví stařečka, skomírajícího na přístrojích intenzivní péče. Je to pravda, mládeži do 18 let nepřístupná. 70% ()

jaja01k 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že to bude spíš trapná než vtipná blbost. Ale, ač jsem se tomu bránila, přece jen jsem se musela smát. Především těm krásným nechápavým výrazům Jamese Spadera, který byl naprosto úžasný. A dokonce ani ten "happy end", který mi u takovýchto filmů většinou vadí, se mi tady líbil. ()

dalia 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu se mísí hned několik žánrů. Jednak je tu docela silné morální dilema, nakolik má smysl udržovat pomocí moderní techniky uměle při životě pacienty v beznadějném stavu a tato dramatická rovina příběhu byla myslím podána výborně a velmi působivě. Dále je tu komediální rovina a dočkáme se některých výborných hlášek, hlavně ze strany doktora Butze, který mne velmi bavil. Naopak podivné mi přišly vsuvky s nebem/peklem, které působily podle mého názoru nadbytečně a až příliš jako parodie, navíc film zbytečně prodlužovaly. Závěr filmu se mi ale velmi líbil a i když happy end vlastně v této situaci ani nebyl reálný, nakonec vše dopadlo asi nejlepším možným způsobem. Navíc herecké výkony Jamese Spadera a Helen Mirren byly vynikající. ()

Reklama

Reklama