Reklama

Reklama

Rakudai kiši no Cavalry

(seriál)
  • Japonsko 落第騎士の英雄譚[キャバルリィ] (více)

Epizody(12)

„Magický rytíř" je bojovník, jenž dokáže zformovat zbraň (zpravidla meč), který je odrazem jeho duše a který, jak již název napovídá, dokáže používat magii. Při boji tedy dokáží využít prvky šermu v boji na blízko, ale dokáží si také udržet za pomoci kouzel soupeře od těla. K jejich výcviku slouží speciální školy a do jedné takové chodí i Ikki Kurogane. Ten je mezi spolužáky díky svým studijním výsledků znám jako „Ten nejhorší" nebo také jako „Rytíř, který propadá", protože jeho magické dovednosti jsou velmi slabé. Na stejnou školu jako Ikki přichází i princezna z jednoho malého království jménem Stella Vermillion, kterou předchází pověst velmi schopné kouzelnice i válečnice. Již první den se tito dva setkávají a zjišťují, že jsou spolubydlícími, což vede k jisté počáteční nevraživosti, která vygraduje do vzájemného souboje. Navíc se oba domluví, že ten kdo prohraje se stane sluhou vítěze a splní vše, co si jeho pán bude přát... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (10)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa odohráva vo svete magických bojovníkov a uživateľov mágie. Hlavnou postavou je Ikki Kurogane, ktorý navštevuje magickú školu pre magických rytierov, ale je považovaný ako ,,Najhorší" a vôbec sa mu nedarí, pretože nemá žiadne schopnosti s mágiou. Jedného dňa ale školu začne navštevovať Stella Vermillion, ktorá ho takmer hneď po príchode vyzve k duelu. Avšak dvojica spolu nebude len zdielať svoju izbu, ale kto prehrá duel bude navždy otrokom toho druhého. Celkový dojem: Netrvalo dlho a tuto anime sériu som si obľubil na plnú čiaru. Nie len, že sme sa dočkali zaujímavého fantasy sveta a mágie, ale dokonca tu máme veľmi sympatické postavy, veľkú dávku humoru a skvelo prepracované ecchi scénky, ktoré ecchi žánru rozhodne nerobia hanbu. Čo sa týka scenára, ten dopadol tak nejak priemerne, ale z hľadiska súbojov v aréne sa máme na čo pozerať a Rakudai kishi no Cavalry nakoniec nedopadol vôbec špatne. Ku záveru je vidieť, že tvorcovia to chceli pravdepodobne rýchlo ukončiť, ale zatiaľčo recenzie vravili niečo iné, mne sa záver veľmi páčil - je to temnejšie, zmenil sa štýl aj kresba toho anime, je to akčné a emotívne.. a to sa mi páči. Na druhu stranu však záver skončil veľmi otvorený a nie je zrejmé, či vôbec bude druhá séria. Každopádne nadmierna spokojnosť a aj napriek zopár slabším miest si dovolím tomuto kúsku napaliť plný počet. Moje hodnotenie: 90% edit (15.10.2018): Znižujem hodnotenie o 2 hviezdy. Toto anime rozhodne nie je zlé, no v žiadnom prípade nie je dobré. Celé je to stereotypné, divákovi to neponúkne nič nové a ja som sa znovu nechal uniesť osobnými dojmi. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

první díly vypadaly dobře, bohužel seriálu velmi rychle došla šťáva a zbyly jen souboje a ani ony nejsou vyloženě supr. Za jakýsi začátek / úvod.. by se těch dvanáct dílů považovat dalo, bohužel, anime nemá pokračování a celé to tedy působí jako sice dobře nakreslený, ale jinak nepovedený, neukončený rozjezd ...za dva týdny nebudu vědět čeho. 35% ()

Reklama

Palisander 

všechny recenze uživatele

Až na tie posledné časti, kde ide o mučenie študenta v rámci vyšetrovania nejakej etickej komisie, čo je jednoducho príliš pritiahnuté za vlasy aj na anime pomery, jeden z lepších seriálov z prostredia nejakej rytiersko-magickej školy. Aj keď by som privítal viac šermu a menej mágie. Publikum pri súbojoch muselo byť z odolného materiálu. Pokračovanie mi nejako zvlášť chýbať nebude. Mohli to spokojne uzavrieť v štýle "žili šťastne kým nepomreli" a spomínal by som v dobrom ;-). ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem první četl mangu, která sice ještě není pořádně přeložená, takže neznám úplně všechno, tak tenhle počin musím hodnotit spíše negativně, protože si spoustu věcí upravili a některé vynechali. Tím samozřejmě chci říct, že manga je na tom lépe. Následně co mi tam očividně vadilo, bylo onen styl animace, kterým se snažili napodobit styl z filmu Sin City a prostě to tam vůbec nesedělo (co se odehrávalo v jeho mysli ano, ale zbytek si mohli odpustit). Co se týče zbytku animace, tak byla celkem přijatelná. Dále konečný souboj mohli trochu víc rozvést, protože tam nebylo skoro vůbec nic vidět (např. něco jako zpomalený re-play zápasu). Další věcí je, že tohle anime zároveň běželo s hodně podobným animem jménem Gakusen Toshi Asterisk, takže to mělo určitou konkurenci s tím, že druhé jmenované zatím na tom vychází lépe o něco. Obecně bych řekl, že je tu docela dost akce, sem tam je to i napínavé, nějaké ty úchylárny tu také jsou (i když tu není ono obvyklé zdržování s romancí a oba mají celkem zdravé smýšlení, tak v opozici naopak stojí nemístná odměřenost, která to zabíjí) a samozřejmě příběh není úplně k zahození (i když některé věci jsou tu vysvětleny docela sporadicky + ona zmiňovaná manga). V závěru ještě zbývá hudba, která nebyla zrovna moc dobře vybraná. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jako bych měl deja vu a koukal se znovu na Gakusen Toshi Asterisk. Množství klišé je i v tomhle prvním díle hodně patrné, navíc jako by to někdo psal se zmíněným Asteriksem jako přes kopírák... Naštěstí zdejší hrdina není úplně ztracený případ a jeho reakce na fakt, že nečekaně vidí děvče ve spodním prádle byla docela povedená a vlastně naprosto v pořádku. Hlavní hrdinka taky není tak úplně marná a jejich interakce vcelku ujde. Takže je to zase jenom hromada věcí, které už jsem viděl a název by tak klidně mohl být (jak uvedl jeden z komentátorů na jednom fóru) spíše tento: "The Absolute Duo's Asterisk Magic Highschool Blade Dance Sky Wizard's World Break of a Failed Knight!". Navíc v dalších dílech přihodili věci, které v anime příliš nemusím - třeba incestní zápletku v podobě sestry hlavního hrdiny, co má svého bratra opravdu moc ráda. Tím se to u mě propadá do škatule s nálepkou "ne díky" a po třech dílech končím. Výsledný dojem je někde kolem 2/10. ()

Galerie (266)

Zajímavosti (1)

  • Na záver každého dielu je ešte pridaný bonus. (TomX2)

Reklama

Reklama