Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přelomový rok 20. století, 1968, symbol společenských, politických a kulturních proměn, pohledem lidí z celého světa, kteří tehdejší dění natáčeli na své amatérské 8mm kamery. 1968 byl přelomový rok 20. století, je to symbol společenských, politických a kulturních proměn. Třídílný cyklus zachycuje jak studenti vyšli do ulic v Západním Německu, Francii, Polsku a dožadovali se změny, americká města byla svědky nevídaných protestů proti válce ve Vietnamu, ale také proti vládnoucímu establishmentu, Československo žilo nadějí „pražského jara“. Mexická policie vtrhla do ulic a krvavě potlačila studentské nepokoje, americká armáda zmasakrovala civilní obyvatelstvo v Mỹ Lai , v Americe byl zavražděn Martin Luther King a Bobby Kennedy. Do Československa vjely tanky „spřátelených“ armád. 1968mm je film k 50. výročí symbolu „nekonečné“ párty a naděje, která vyvrcholila kocovinou. Rok 1968 nakumuloval celosvětové události, které by vystačily na několik desetiletí. Tento rok představuje střet idejí s realitou a měl zásadní vliv na myšlení následujících generací. Cyklus přináší divácky atraktivní a osobní obraz roku 1968 a na tehdejší události se dívá skrz paralelní, osobní příběhy – domácí záznamy na 8mm film – a tedy nerecykluje již mnohokrát viděné obrazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

zette 

všechny recenze uživatele

Bohuzel, puvodni snimky svou informacni hodnotou daleko prevysuji soucasne vypovedi. Atraktivni zabery, ktere jsou nudne odprezentovane. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

nevidím důvod,aby tento dokument byl v modrých číslech...dobrý nápad dát dohromady amatérská videa opravdu revolučního roku minulého století...stalo se toho tolik, že to snad ani není možné ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Umím si představit lepší dramaturgii, nicméně další střípek k mozaice doby která se nadechovala do lepších časů... 2 díl feministka a francouzský komunista fuckt ne... Trojka už taková nemastná... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama