Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský solitér Paolo Sorrentino si v jízlivém pohledu na vládnoucí vrstvu novodobé Itálie nebere žádné servítky a Česká televize snímek premiérově uvádí v původní dvoudílné verzi. Spektakulární tragikomedie vypráví o životě a blízkém okolí mediálního magnáta a bývalého předsedy vlády Silvia Berlusconiho s jiskřivou fantazií, do masa tnoucí ironií i smířlivým patosem. Děj se pohybuje mezi lety 2006–2008, kdy Berlusconi čelil táhnoucí se manželské krizi, několika politickým otřesům a také řadě trestních stíhání. Jako milovaný i opovrhovaný „Il Presidente“ se představí režisérův dvorní herec a krajan Toni Servillo... Ve druhém díle se Berlusconi těžko smiřuje porážkou, když těsně prohrál volby a jeho strana skončila mimo vládní koalici. Naštěstí mu dávný společník vnukne plán, jak vládu položit a vynutit si nové volby. Zpět v křesle předsedy pak Berlusconi touží svůj triumf oslavit a k plánování velkolepého bunga-bunga večírku přizve natěšeného Sergia s jeho harémem. Přes veškerý úspěch si ale nedokáže nic z toho užít a zcela zdeptaný se pak namísto jednání OSN odletí svým tryskáčem na oslavu osmnáctých narozenin své přítelkyně. Skandál, který se tím rozpoutá a propírá se v médiích po celé Itálii, převrátí Berlusconimu naruby jeho politický i osobní život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Paolo Sorrentino v pokračovaní filmu Oni a Silvio pokračuje v perfektne vyprodukovanej vizuálnej imaginácii. Tentokrát je Silvio stredobodom od samého začiatku a Toni Servillo bez zaváhania stelesňuje jeho charizmu. Už to nie sú len orgie a krásne dievčatá. Atmosféra vážnie a Silviov svet sa začína rozpadávať hoci si to sám nechce priznať. 80% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pokračuje v obrazové i slovní ekvilibristice první části, ale pomalu a jistě se do snímku vkrádá hořká pachuť. Přestože jde o vizuálně i hudebně vytříbený počin, hlavní devízu vidím zcela jistě v obsahu. S blížícím se koncem je totiž stále více patrná podobnost Silvia Berlusconiho s celou řadou jiných politiků, kteří se dostali ke korytům především díky značnému bohactví a silné touze po moci. Na rozdíl od ostatních se však Berlusconi bavil, i když pracoval, na což zřejmě nakonec doplatil. Závěrem musím konstatovat, že Paolo Sorrentino má na svém kontě sice lepší kousky, ale zábavnější a jízlivější film ze světa vysoké politiky neznám, takže jistou výjimečností tohle jeho dílo rozhodně disponuje. (75%) ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné jsem napsal k celému filmu Oni a Silvio. Zde je nutné říct, že se již roztáčí kolotoč Berlusconiho večírků a skandálů. Uplácí kde může a vlastně se za to ani nestydí, neskrývá to. Je to neuvěřitelné, co všechno je mu umožněno a za mřížemi jen tak neskončí. Sorrentino zde předvádí klasický mix obrazů a rozmanitých scének, které jsou u něj typické. Škoda jen, že se drtivá většina filmu opravdu odehrává jen v jeho vile. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pitva instapolitiky. Tento film nie je o skutočnom Silviovi, je skôr zrkadlom toho čo dnes vnímame ako politiku, či skôr čo nás politický marketing núti vnímať ako politiku. Prestavuje depolitizovanú politiku založenú na instagramovom image pre voliča (hence instapolitika) kde ako kandidátky do europarlamentu potrebujeme mladé kočky a kde inaugurácia premiéra má rovnako sexi estetiku a vyprázdnený obsah ako kurva ležiaca medzi automatickými kosačkami na trávu kosiacimi golfové hrisko. Divák sa nemení na follovera, pretože ten má len dve možnosti; buď podľahne a ako ovečka sa rozpleští na zemi a odvolí, alebo sa zdvihne a zavelí koniec prázdnin ako Stella pretože na smútku nevystaviaš nič ani súlož. Jej rozhovor so Silviom je vlastne nosná scéna filmu; ukazuje tristnú dieru medzi realitou a instapolitickým image, ktorý vás môže dostať do kolien len ak uveríte, že je reálny. 9/10 P.S. a vždy, keď si budete myslieť, že ste chytrejší ako oni, prehráte. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Samotný názov a zatiaľ žiadny popis k filmu nevraví nič. Ale ide o film o časti života Silvia Berlusconiho a to je téma na pohľadanie. Sorrentino sa snaží svojsky vtipným pojatím zobraziť najkontroverznejšie pasáže tohto niekoľkonásobného tlaianskeho premiéra, mediálneho magnáta a bývalého majiteľa AC Miláno. Pokútne zákazky, drogy, gymnastky (väčšinou nie športové) a v mnohých prípadoch ťažko škaredé Talianky. Na môj vkus tu bolo až príliš veľa sexuality, ktorá tu z dvoch dielov o celkovej dĺžke cez tri hodiny tvorí asi tak polovicu, až film stráca akýkoľvek šmrnc životopisného filmu. Stala sa z toho neodôvodnená lacná erotika. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama