Reklama

Reklama

Amir

(festivalový název)
  • Írán Amir (více)
Trailer
Írán, 2018, 106 min (Alternativní 97 min)

Obsahy(1)

Tridsiatnik Amir žije život, ovládaný problémami druhých ľudí. Jeho sestra sa túži osamostatniť, napriek snahe rodičov udržať rodinu pohromade. Jeho priateľ Ali hľadá manželku, ktorá zmizla potom, čo mu pohrozila, že plánuje opustiť krajinu. O pomoc ho však nikto priamo nežiada... (RTVS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Specifický příběh.Ale v jádru o tom, jak si dokáží členové rodiny otravovat navzájem život a řešení se požaduje    na Amirovi, který vlastně sám svoje problémy ani nijak neventiluje. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neurotická íránská rodina  1)  ve stylu amerických rodinných existenciálních dramat působí sice trochu exoticky, ale po chvíli zjistíte, že její problémy ne. Podobných konverzaček jsem viděl spoustu._____ 2)  Ne, že bych se nedozvěděl leccos zajímavého. Víš, jaký je rozdíl mezi námi a ženami, ptá se chlap chlapa. Dostane se mu, věru, moudré odpovědi. My jsme muži, oni jsou ženy._____ 3)  Po čtyřiceti minutách jsem to vzdal. ()

Reklama

vyhnalek odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bych uměl persky, tak možná filmu porozuměl. Pokud se dá řícir, že film má příběh, tak prakticky vše vyprávějí hlavní postavy v nekonečných dialozích. Režisér navíc veškeré dialogy natočil ve formě monologů, kdy v záběru je pouze mluvčí a není vidět, s kým hrdina vlastně mluví. K přehlednosti nepomáhá ani zvláštní zaostření jednotlivých záběrů, kdy kamera ostří na něco jiného. Například: Dva lidé jednou autem a mluví spolu. Kamara zabírá ovšem jen polovinu auta a ještě je zaostřená na zpětné zrcátko. ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Snímek zaujal statickými záběry kamery a úhlem záběrů. Když pomineme, že každý hrdina prochází nějakým traumatem, je v mužské společnosti nejméně postižen krizí maskulinity právě Amir. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Jedu v autě a s někým o něčem hovořím, ten však není v záběru. Zvoní mobil. Odpovídám heslovitě, nikdo neví na co. Kouřím. Divam se na město. Dívám se na smog. Otevírám dveře, procházím dveřmi. To je asi scénář pro hlavního hrdinu. Příběh nepřehledný - podílely se na tom možná mizerné titulky? Posledních pár minut alespoň některá vlákna příbehu vysvětlilo, ale nestačilo to povýšit promarněný čas než o jednu hvězdu.... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama