poster

Babica vs. Sapík (TV pořad)

Reality-TV

Česko, 2015, 40 min

Účinkují:

Jiří Babica
  • SOLOM.
    *

    Viděl jsem jen párkrát, ale za Sapíka tu jednu přece jenom dám. Babica už zřejmě přišel o vhodného sponzora, který by ty jeho „pořady o jídle cáloval“ a tak si musel chtě nechtě přizvat uznávaného kuchaře. Bylo zajímavé sledovat oba v akci, nicméně Jiřího rád nemám, takže jsem spíš sledoval, co dělá druhý jmenovaný a jak se ukázalo – ten se s tím opravdu nesere a ukázal, že i v jednoduchosti je síla. Jinak ovšem další zbytečný pořad z produkce TV Barrandov.(14.3.2016)

  • DAPDO
    odpad!

    Já chápu, že českej národ je na jídlo. Já chápu, že každá TV musí mít z toho důvodu nějakej pořad o vaření. Já dokonce i chápu, že pro některý lidi jsou tyhle pořady nepostradatelný. Tyhle pořady by měly bejt o tom, že ukážu lidem co si doma uvařit a jak to nejlíp uvařit. Sapík bude určitě dobrej kuchař, to nezpochybňuju, jeho "nervydrásající" duel s tím, co je schopnej udělat z ušního mazu náhražku jíšky jsem viděl dvakrát a mohl jsem si ukroutit hlavu. To co vytvářel pan Sapík odpovídalo jeho postavě - žrádlo plný tuku, který plavalo v oleji musí bejt fakt mňamka. Mě by zajímalo, jestli podle něho z tohoto "tv skvostu", zkusil někdo něco uklohnit a jak mu z toho potom bylo. K tomu druhýmu cirkusákovi se radši nebudu vyjadřovat, určitě by víc zaujal dabingem nějákýho notorika než jeho kulinářskejma schopnostma. Jediný co mu jde na jedničku je dávat maso do trouby, ten si tu troubu úplně hejčká...Za komoušů by před začátkem tohodle pořadu byla velká hvězdička.(5.4.2016)

  • Peddro
    **

    Nechápu, že má tohle pan Sapík zapotřebí. Pana Sapíka si velmi vážím jako profesionála ve svém oboru na rozdíl od pana Babici, kterého jsem nikdy neviděl, že by se choval jako profesionál. Nejsem z oboru ani zaujatý proti panu Babicovi, ale nevím, že by měl restauraci na vyšší úrovni, kde se hostům dostane gastronomickému zážitku. Jeho kolegové, pánové Sapík, Pohlreich či Šubrt takové restaurace vlastní, dělají šéfkuchaře nebo obojí. ZATÍM JSEM VIDĚL POUZE JEDEN DÍL, ALE PROTI PANU BABICOVI JSOU PEJSEK A KOČIČKA NA MICHELINSKOU HVĚZDU.(19.9.2015)

  • masekjc
    odpad!

    Pana Sapíka jsem měl za odborníka ale tady, po boku démona českých kuchyní, ze sebe dělá akorát šaška a amatéra. Jeho projev před kamerou a neustálé koukání co se tam děje je do očí bijící. Recepty podobné úrovně jako v Babicovy dobroty. Za zmínku stojí i můj postřeh z dílu o mrkvy, který reprezentuje kvalitu tohoto pořadu - Jirka na začátku říká, že mrkev je nejlepší syrová protože se z ní vařením ztrácí vitamíny. Když se dostane ke sporáku pan Sapík tak tvrdí, že mrkev je jediná zelenina která po uvaření má živin víc. Tak kde to jsme?(11.10.2015)

  • Tommassi3
    odpad!

    Přiznám se, že už se mi zdá dnes vlastně naprosto zbytečné zabývat se úvahami nad programových obsahem TV Barrandov, která vlastně našla vlastní zrcadlo v parazitu Cibulkovi, když tohoto komerčního hráče odmítám sledovat a raději ho ignoruji, protože stanice, která zaštítila nekonečnou reklamu, bulvár, vyprázdněnou estrádní zábavu a mozekvypínací třetiligovou filmovou i seriálovou tvorbu, u níž jeden opravdu nedokáže rozklíčovat cílovou diváckou skupinu, mně osobně nemá co nabídnout.. Tu cílovku ani nelze nazvat jinak než lobotomokastráty !! Nicméně cítím potřebu se jako profesně zainteresovaný myslící jedinec vymezit vůči barrandovskému nového pořadu, který nejen resuscituje nejen Jiřího Babicu, ale i ten hruškův ve světě neznámý subžánr výstižně označovaný za food porno, který nejen dále vymývá mozky, a omlouvá Babicu a jemu podobné, ale zároveň výborně odráží mravní a hodnotový úpadek celé společnosti.. Jiří Sapík se prostě zaprodal, byť přes veškerou jeho celoživotně nabranou odbornost ho nemůžu coby žáka komunistické gastronomie rozhodně považovat za stejnou personu jako Pohlreicha, Pauluse, Sahajdáka či Punčocháře veškerému jejich reklamnímu pokrytectví navzdory, a tak mě to ani příliš netrápí, co mu ovšem odpustit nemůžu je iritující fakt, že se za Babicu v rámci propagace společného pořadu postavil.. Nehledě na režijní i dramaturgickou upachtěnost celého pořadu.. Dobrou chuť, přátelé, a dobře vám tak !!(26.9.2015)