Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Recenze (80)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemal som problém s dokonale dobrosrdečným Hanksom. Verím, že taký ľudia existujú a dúfam, že je ich čo najviac. Sralo ma ale, že postavu Rogersa spoznávame cez postavu reportéra, ktorého príbeh ma absolútne nebavil a od prvých minút ma neskutočne nudil. Fakt som mal problém to dopozerať. Hanks ako vždy skvelý, ale vďaka forme akú zvolili autori, to pre mňa bola neznesiteľná nuda. 3./10. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Hanks je natolik dobrej herec, že i takovoudle kravinu udělá snesitelnou, alespoň v místech, kde je, bohužel film neni o něm, ale o nějakým debilovi a jeho problémech a koho to zajímá? ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Mám rozečtený ten sáhodlouhý text, jenž odhaluje pozadí (ne tamto pozadí!) slavného amerického Strýčka Jedličky, abych pronikl (ale no tak!) do problematiky onoho nekonečného dobrodiní přátelského chlápka ze sousedství. A je to vskutku interesantní čtení. Rozhodně o dost poutavější než tohle uondané, sladkobolně patetické mrzení. Takže furt lepší Jim Carrey v hrsti než Tom Hanks na střeše. A já si jdu dočíst ten článek. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a notně sentimentální počin, který není určen cynickému divákovi. Tuzemské publikum postavu pana Rogerse nezná a je dost zajímavé, že jeho vystoupení můžou na někoho působit opravdu dost bizarně a jeho charakter se celou dobu pohybuje mezi laskavým a dobromyslným strýčkem a skrytým násilníkem, protože jeho úlisnost a dobráctví vypadají až nebezpečně. Tom Hanks tuto polohu vyhmátl naprosto dokonale a je to právě on, kdo drží snímek nad vodou, i když tu tolik není, ačkoli je hlavním hybatelem dění. Matthew Rhys tak výrazný není a Chris Cooper nemá moc prostoru, aby se k něčemu zásadnímu rozehrál. Marielle Heller jinak jede celou dobu na jistotu, protože od počátku nasazuje pomalejší tempo a melancholickou atmosféru, z níž je jasné, že se bude hrát na city. To se postupem stopáže samozřejmě děje čím dál častěji, ale málokdy to úplně vyjde, protože vše je očekávané, nepřekvapivé a dost utahané. Chybí tu jakýkoli výraznější moment, který by vytrhl z až přílišného a laciného sentimentu a prvoplánového poselství, které je bohužel jasné po pár úvodních minutách. A Beautiful Day in the Neighborhood není vysloveně špatný film, ale k tuzemskému divákovi, který není poznamenán pořady pana Rogerse, si bude hledat cestu těžko, protože nemá moc co nabídnout a je až moc prvoplánový. 60 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Když se přenesete přes poněkud zvláštní úvod stylizovaný do podoby kulis pořadu pro děti, čeká vás odměna v podobě dojemného feel good příběhu s báječným Hanksem a pro mě neokoukaným Rhysem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers (což je taková americká obdoba Štěpánky Haničincové,nebo Miloše Nesvadby) je sice za mořem televizní legendou,nicméně osobně jsem o něm až do dnešního dne nevěděl vůbec nic a do tohoto filmu jsem se pustil prakticky jen díky obsazení Toma Hankse.Celkem klidně se pak mohlo stát,že bych o Rogersovi nevěděl nic i nadále,jelikož začátek Krásného dne v sousedství mi nepřišel extra záživný a co víc i trochu bizarní a měl jsem tendence ho vypnout.Nicméně vydržel jsem a dobře jsem udělal.Postupem času se mi nejen postava Freda Rogerse,ale i celá nálada a atmosféra filmu začala řádně zarývat pod kůži a na jeho konci jsem neměl nic víc než jen dobrý pocit z příjemného feel good filmu,kde se sice nestane žádné velké drama,nicméně o to víc je možné se v něm inspirovat.Velké a hodně nečekané překvapení...80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo fajn, dokonca aj svojim posolstvom, ale celé mi to prišlo také nejaké vlažné. Dominantnou témou bolo nečakané priateľské puto medzi novinárom a televíznou hviezdou. Napriek kvalitnému hereckému obsadeniu (najmä skvelý Tom Hanks) mi to celé prišlo také nevýrazné a svojim spôsobom obyčajné. Samozrejme, bolo tam mnoho svetlých okamihov, zaujímavých dialógov a scén, ale z celkového pohľadu to vôbec u mňa nevyvolalo žiadny Waw efekt. Všetko to išlo akosi prirodzene a priamočiaro - a to akosi žiadnemu filmu nikdy nepomôže. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Taková škoda. Příběh a i vlastně myšlenka hluboká, ale to zpracování je tak nepovedené, že film není vůbec chytlavý a spousty diváků pustí ještě dříve, než má šanci je chytit. Mnohem raději bych to viděl jako samostatné drama, bez přídavku dětské show. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané a nezáživné. Jediné, co je na tom dobré je herecký výkon Toma Hanske, který I tak nudný film dokáže poznést tak, že je to koukatelné. Bez něj by to byl pdoprůměrný brak s ním se to k tomu průměru alespoň trošičku blíží. Je škoda, že režisérka z toho nevyždímala vice emocí. Nevím proč se hlouběji neponořila do vztahu mezi Lloydem a Jerrym, aby to v divákovi vyvolalo alespoň trochu emocí. Bohužel v takovém případě vystupuje Hanks jen jako sekundární andělíček štěstí a to je trochu otravné. Za mě naprosto zbytečný film, který vůbec nemusel vzniknout. Ale Tom musí mít radost, protože ten zbytečný film mu přinesl nominací na Oscara. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, u kterého hodně záleží s jakým rozpoložením k němu jdete a jak přistoupíte na jeho hru, jelikož osud hlavního hrdiny a jeho osobnost je tak sladkobolně pozitivní až to může většinu lidí iritovat. Opravdu je až s podivem, jak mohl takovýto člověk existovat. Všechno jde ale stranou, když podlehnete sympaťákovi Tomu Hanksovi. Troufám si tvrdit, že s kýmkoliv jiným v hlavní roli bych šel s hodnocením možná i o dvě hvězdy dolů. Mně to zrovna rozpoložením sedlo, ale dokážu si jednoduše představit, že to někoho jiného bude štvát. Proto je zde hodnocení takové, jaké je. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Není to úplně tak, jak by si leckdo možná přál, že co Tom Hanks, to záruka dobrého filmu. Tom Hanks byl v tomto případě zasunut do stylizace pana Rogerse. O tom se nedovíme, až na něco málo rodinných neshod, zhola nic. Touto stylizací ale napíná diváka až za hranici trpělivosti. Ať mu leze z úst sebepatetičtější hláška, říká ji tak pomalu, že by se mu u ni vyluhoval zelený čaj na 60 stupňů. Přitom glosuje a analyzuje mezi řádky jako kvazi terapeut vlezlými otázkami Lloyda. Vyzvídá, co se to děje neutěšeného v jeho životě, rozuměj, v životě hlavní postavy. Tou totiž není Fred Rogers, ale permanentně na něco naštvaná osoba, která v žádném okamžiku filmu není ani zajímavá ani nějak výjimečně nebo aspoň průměrně zahraná. Nakonec ve filmu ale vlastně nad průměrem není vůbec nic. Ani soundtrack, ani Hanks ani nikdo jiný, ani kamera, ani scénář, ani nic. Je to jen film, který měl být rodinný a příjemný a místo toho je napínavý, kdy ten Roger / Hanks konečně tu svou větu pommmaaaalllllilililinkuuuu dořekne.... Neměl jsem zážitek. Jako Netflixovská jednouhubka to mohlo být fajn. Ale můj dojem je, že není... ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud někdy budu chtít své děti vyděsit, pustím ji slizkého Toma Hankse. odpad! Celosvětový příjem k 5. 2. 2020: $64,049,745, což je 2,56 násobek rozpočtu ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Taká agitka na výchovu a na riešenie rodinných problémov a vzťahov. Kde sme to už len videli? Jaaaj, šak všade. Stále je to o tom istom. Tu ale musíte byť dofetení alebo správne nastavený aby vám to sadlo. Zase raz nerozumiem Hanksovej nominačke, ale sošku zobrali už aj za horšie úlohy, takže, všetko je otvorené. Mentálne ma tento film zničil, preto nemôžem inak ako ODPAD! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, když jsem cca před 3mi lety viděla trailer a vůbec se mi do toho filmu nechtělo...Za mě je to zvláštně prolínané a nejsem zrovna fanoušek maňásků a podobných show...Nicméně si myslím, že život pana Rogerse byl neskutečně bohatý na zážitky s lidmi, se kterými se setkával a příběhy, které s nimi zažíval a prožíval. Ve výsledku jsem ráda, že postava Lloyda, i když byla zatvrzelá, tak pro svoji i manželčinu budoucnost do toho setkání dával stále víc a víc... ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy strhující, pobuřující, podvratné, nervy drásající, filmy, co vás nutí skoro křičet. A pak jsou filmy, které se zaměřují na to dobré v nás. Důraz na humánnost prochází ve filmech z druhé světové války, kdy se řeší holokaust, ale v moderní době už to tak populární téma není. Je „akceptováno“, ale s jistou dávkou nevraživosti nebo nedůvěřivosti. A přesně takovým filmem je „A Beautiful Day in the Neighborhood“, pojednávající o jednom speciálním přátelství televizní celebrity a novináře. Fenomén Mr. Rogerse (kterým jsme v Česku absolutně nepolíbeni) by se dal zřejmě přirovnat třeba ke strýčkovi Jedličkovi (kdyby za sebou nevlekl komunistický stín a jeho televizní identita by odpovídala té skutečné). A teď si představte, že by přípravu jeho profilu dostal na starost například Jiří X. Doležal. Dvě naprosto odlišné osobnosti, z nichž jedna je zraněná (ačkoliv to odmítá přiznat), a druhá to nenechá jen tak. To by byl materiál. Ve světě „A Beautiful Day in the Neighborhood“ neexistují záporné postavy, pouze ty šedé, které jsou zmatené a dělají špatná rozhodnutí na základě starých jizev a křivd. Tenhle film není pro cyniky, je pro lidi, kteří věří, že člověk se může změnit a uzdravit. A také pro ty, kteří věří, že v tomhle světě jsou i dobří lidé, kterým jde o druhé. Možná je to vymírající druh, ale pořád ho lze najít. Mr. Rogers působí až neuvěřitelně – a pokud chcete neuvěřitelné, musíte najmout Toma Hankse. V současnosti zřejmě neexistuje vhodnější herec pro podobnou roli: Hankse také milují lidé napříč všemi generacemi,  je to jakýsi následovník Jimmyho Stewarta a ještě k tomu fenomén. A v tomhle filmu, v této roli je jednoduše brilantní – bez zbytečných manýrů, civilní a skrz naskrz lidský. Jenom díky němu se Mr. Rogers stává člověkem z masa a kostí. Takže pokud se nebojíte střídmě naplněné injekce naděje, jenom si tenhle film dopřejte. Občas tu humánnost v dnešní době potřebuje najít každý z nás. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks ždímá do maxima svou auru dobrotivého moudrého strýčka / "přítele ze sousedství", když se jako kouzlem (ano, proč?) vmísí do života zlomeného, upracovaného novináře-morouse, který o něm má napsat článek. Upřímnou "terapií" ho naučí zvolnit, věnovat se rodině a usmířit s odcizeným otcem. Pozitivní filmek příjemně plyne, přičemž hluboké pravdy vykládá napřímo, jelikož je stylizuje do bezelstného pořadu pro děti; nicméně najdou se momenty, kdy už všudypřítomná laskavost hraničí se sentimentální podlézavostí. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Adept na nejzbytečnější film posledních pár let. Vzniknul asi jen proto, aby Hanks mohl usilovat o dalšího Oscara, ideálně s rolí dalšího podivnýho týpka, kterej nebezpečně připomíná Forresta Gumpa. A Beautiful Day in the Neighborhood je v jádru extrémně průhledný a nudný film, ve kterém je na jedné straně Hanks jak ho opravdu nemusím, na druhé pak extrémně nesympatický Matthew Rhys. Díky bohu za pouze stominutovou stopáž. Never more. ()

Reklama

Reklama