Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers (což je taková americká obdoba Štěpánky Haničincové,nebo Miloše Nesvadby) je sice za mořem televizní legendou,nicméně osobně jsem o něm až do dnešního dne nevěděl vůbec nic a do tohoto filmu jsem se pustil prakticky jen díky obsazení Toma Hankse.Celkem klidně se pak mohlo stát,že bych o Rogersovi nevěděl nic i nadále,jelikož začátek Krásného dne v sousedství mi nepřišel extra záživný a co víc i trochu bizarní a měl jsem tendence ho vypnout.Nicméně vydržel jsem a dobře jsem udělal.Postupem času se mi nejen postava Freda Rogerse,ale i celá nálada a atmosféra filmu začala řádně zarývat pod kůži a na jeho konci jsem neměl nic víc než jen dobrý pocit z příjemného feel good filmu,kde se sice nestane žádné velké drama,nicméně o to víc je možné se v něm inspirovat.Velké a hodně nečekané překvapení...80% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Na úvod predškolského televízneho seriálu »Mister Rogers 'Neighborhood« , si vždy pozitívne naladený SHOWRUNNER: FRED ROGERS pospevuje song: „A Beautiful Day in the Neighborhood” , a to i napriek tomu, že z neho ani do súdneho dňa nebude Zlatý slávik typu Karla Gotta. Áno, síce spievať vôbec nevie, ale to mu absolútne nebráni oddať sa citovanej relácii plnými dúškami, skrátka, svoju robotu priam žerie, ale čo v takom prípade, ak ho raz navštívi zakomplexovaný novinár z časopisu Esquire, pričom sa len nedávno pobil na sestrinej svadbe, keď vlastnému otcovi uštedril tvrdú ranu do tváre, až sa nemenovaný čašník na to nemohol len tak hlúpo prizerať, až mu na oplátku taktiež venoval jednu silnú šupu do ksichtu, a bolo tým pádom vymaľované, ktorý by „rád” pripravil s Rogersom interview do magazínu... ? Žurnalista svojim otcom doslova pohŕda, akurát ho nenávidí, že ani neľutuje toho, keď ho vidí dve noci čakať v aute ! Vzťahy majú na bode mrazu, no ponúka sa príležitosť to nadobro zmeniť, že čím sa viac dáva do reči s Fredom Rogersom, tým si čoraz viac uvedomuje, aby prehodnotil svoje neúplatné stanovisko, ktoré mieri navždy do zatratenia. A väčšieho dobráka od kosti, už by Lloyd Vogel (Tom Junod) sotva mohol postretnúť, aj keď by sa akokoľvek snažil... _ Toma Hanksa prirovnávam ku LEGENDE kinematografie vzoru: Spencera Tracyho, a to nielen kvôli tomu, že majú dvoch o-s-c-a-r-o-v po sebe, tých vlastností je viacero, napríklad-vynikajúce filmy, v ktorých si zahrali/v ktorých ešte stále hrá, že trebárs taký: 『 Krásny deň v susedstve 』, ja osobne nikdy nezažijem, pretože tu nemám Fredov Rogersov, ale Adolfov Hitlerov... , a tak mám aspoň takúto chvíľkovú možnosť, „prevteliť sa” do takéhoto pozoruhodného, biografického snímku, z ktorého srší neuveriteľná DOBROTA, a to najmä zo všetkých sekvencií s F_R. PS: zvyšný ansámbel sa neoplatí ani spomínať, keďže sú voči Hanksovi akosi bezmocní, čo už aj narobia, keď si film “ukoristil” sám pre seba ! ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks exceluje v této poměrně bezzubé a na jistotu jedoucí filmové záležitosti, která staví nekompromisní zrcadlo lidské aroganci a cynismu. Problémem je zde ovšem fakt, že je celý snímek podáván velice nemastně a neslaně, takže si i z dobře míněné rady postavy Toma Hankse vezmete jen pouhý zlomek. Jsem si téměř jist, že s jiným přístupem k látce a v rukou nějakého jiného režiséra či režisérky by se jednalo o další povedené dílo o katarzi mezi otcem a synem, které by zdárně zadrnkalo na divákovy citové struny. Bohužel, snímek A Beautiful Day In The Neighborhood v tomto směru končí tak nějak na půl cesty, pročež mám dojem, že i tento počin za pár měsíců zapadne do hlubin filmového průměru. A to je vážně velká škoda. „Hello, neighbor.“ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $61,350,379Tržby Celosvetovo $65,812,384Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Stratené v artovej všednosti, či šedi, ani Hanks to nezachráni. Strašne ploché, nechytľavé. /35%/ ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a notně sentimentální počin, který není určen cynickému divákovi. Tuzemské publikum postavu pana Rogerse nezná a je dost zajímavé, že jeho vystoupení můžou na někoho působit opravdu dost bizarně a jeho charakter se celou dobu pohybuje mezi laskavým a dobromyslným strýčkem a skrytým násilníkem, protože jeho úlisnost a dobráctví vypadají až nebezpečně. Tom Hanks tuto polohu vyhmátl naprosto dokonale a je to právě on, kdo drží snímek nad vodou, i když tu tolik není, ačkoli je hlavním hybatelem dění. Matthew Rhys tak výrazný není a Chris Cooper nemá moc prostoru, aby se k něčemu zásadnímu rozehrál. Marielle Heller jinak jede celou dobu na jistotu, protože od počátku nasazuje pomalejší tempo a melancholickou atmosféru, z níž je jasné, že se bude hrát na city. To se postupem stopáže samozřejmě děje čím dál častěji, ale málokdy to úplně vyjde, protože vše je očekávané, nepřekvapivé a dost utahané. Chybí tu jakýkoli výraznější moment, který by vytrhl z až přílišného a laciného sentimentu a prvoplánového poselství, které je bohužel jasné po pár úvodních minutách. A Beautiful Day in the Neighborhood není vysloveně špatný film, ale k tuzemskému divákovi, který není poznamenán pořady pana Rogerse, si bude hledat cestu těžko, protože nemá moc co nabídnout a je až moc prvoplánový. 60 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama